Dodaj do ulubionych

Kac powyborczy

26.09.05, 17:31

Ale dzisiaj ruch na forum,aż się iskrzy.Czy macie kaca po wyborach ?
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Kac powyborczy 26.09.05, 17:56
      Ja się tylko dziś od samego rana zastanawiam kto do cholery głosował na kaczki,
      skoro teraz nikt sie do tego nie przyznaje???

Ps. NIE głosowałam na kaczki.
      • wanda43 Re: Kac powyborczy 26.09.05, 19:02
        Nie znam nikogo, kto by na nich głosował.Tu sie tez nikt nie przyznaje.Właściwie
        to nie dziwne,zwazywszy,ze glosowalo na nich tylko jakies 7 - 8 % uprawnionych.
    • grgkh Umiarkowany kac powyborczy :) 26.09.05, 18:26
      I znów, głupia, bo nie myśląca samodzielnie, a dająca się nabrać na populizm, większość wybrała tak, jak chcieli ci, co najlepiej i w odpowiednim momencie zamanipulowali.

Powinno mnie to martwić, ale co można zrobić jeśli tacy właśnie my, ludzie jesteśmy?

I znów się okazuje, że nie można na siłę komuś zrobić dobrze (najlepiej), bo nie wiadomo, co jest dobre i dla kogo.

I znów wraca przekonanie, że jedyną drogą ku lepszemu jest edukacja wszystkich oraz różnorodność poglądów i idei, z których można SWOBODNIE, bez dogmatycznych usztywnień wybierać.
      • ghost25 Re: Umiarkowany kac powyborczy :) 26.09.05, 19:49

Tak właśnie wygląda demokracja.Natomiast inna refleksja mnie nachodzi.
        Budowa zamków na lodzie nic nie kosztuje lecz ich burzenie jest bardzo
        drogie.Ludzie lubią być oszukiwani.Lubią złudzenia i żadna edukacja
        tu nic nie pomoże.Watykan zachował swoje poletko.Kościół umocni swoje
        wpływy.
        Daję tej formacji jednak niewiele czasu.Wkrótce PiS i PO skoczą sobie
        do gardeł.Serdecznie im życzę żeby się zagryżli,oby jak najprędzej.
        • grgkh Re: Umiarkowany kac powyborczy :) 27.09.05, 01:32
          > Ludzie lubią być oszukiwani.

Ludzie lubią bajki i lubią je traktować jako uzupełnienie rzeczywistości, od której uciekają w świat iluzji.

> Lubią złudzenia i żadna edukacja
          > tu nic nie pomoże.

Jeśli coś może się przeciwstawić tej tendencji, to tylko edukacja. Jeśli jej zaprzestaniemy, to zginiemy natychmiast. Nie twierdzę, że uczyni ona świat rajem, ale musimy o nią dbać i BĘDZIEMY to robić bez względu na Twoje, czy moje "pobożne" życzenia, ponieważ POZNAWANIE jest główną cechą ludzkiej natury (myślenia) i to ono powoduje, że z nic nie rozumiejących niemowląt stajemy się ludźmi.

> Kościół umocni swoje wpływy.

Tak jeszcze długi czas będzie. Do kiedy? Aż uniezależnimy się od tkwiącej w nas natury zwierzęcej - przestaniemy się rozmnażać "jak popadnie", a zadbamy o to, by każdy nowonarodzony człowieczek stał się częścią prawdziwego społeczeństwa, w którym wszyscy będą się nawzajem potrzebowali. I to będzie raj. smile

> Daję tej formacji jednak niewiele czasu.
          > Wkrótce PiS i PO skoczą sobie do gardeł.
          > Serdecznie im życzę żeby się zagryżli,
          > oby jak najprędzej.

Pobawię się w prognozę z uzasadnieniami.
          - Raczej nie skoczą sobie do gardeł, bo byłby to ich koniec (nowe wybory, a przykład SLD jest świeży). Nie są tacy głupi, choć PiS pokazuje kły.
          - Kaczor pójdzie na kompromisy, o których nie chciał mówić wcześniej, bo straciłby swój elektorat.
          - Dotychczas działające komisje sejmowe określiły kierunek, tak jak niegdyś we Włoszech, podczas akcji (chyba) "czyste ręce" - walka z korupcją. To działa otrzeźwiająco przede wszystkim na teraźniejszych polityków i doprowadzi do korzystnych regulacji w prawodawstwie.
          - Z podatkami musimy poczekać, ale jest szansa na "coś w rodzaju" tego, co chce PO.
          - Nie rozumiem, dlaczego tak źle im życzysz? Przecież od upadku komuny praktycznie nie było nie lewicującego rządu (albo komuna, albo związki), a teraz jest wreszcie szansa na odmianę podobną do irlandzkiej lub hiszpańskiej. Czy masz komuchów w rodzinie (nie chcę Cię obrażać)? wink
          • ghost25 Re: Umiarkowany kac powyborczy :) 27.09.05, 06:52

Nie mam komuchów w rodzinie,ojciec i matka już nie żyją,żona,dwie córki są
            całkowicie apolityczne. Dlaczego im żle życzę ? tzn.PO i PiS
            Widzisz wymagało by to dogłębnej analizy na,którą mnie stać ale przyznam
            ci,że mi się nie chce.Pozwolę sobie na skrót.
            Platforma:to jednak AWS-bis dokładnie obserwuję życie polityczne po 1989r
            organicznie wręcz nie znoszę Tuska,Rokity,pierwszy zwykły obibok(przepraszam
            za kolokwializm)byłbym rad gdybyś mi przypopmniał jego osiągnięcia polityczne
            drugi:to nadęty bufon,który pozjadał wszystkie rozumy.
            Przypomnę tylko słynne hasło "Nicea albo śmierć"
            Po pozbyciu się" szczebiotki " prof.Gilowskiej są faktycznie bez programu
            gospodarczego.Gronkiewicz Waltz zaś jest nawiedzona przez ducha świętego
            a jak nam obu wiadomo duch święty specjalnie się na tych sprawach nie zna.
            Dalsze postacie tej wspaniałej partii:śledczy Kostek Miodowicz,świetlana
            postać zwłaszcza w świetle orlenowskiej komisji,a szczególnie po przesłu-
            chaniu Jaruckiej,jak z dumą pokazawał dokument,który nie był orginałem
            rzeczywiście fachowiec.Następny fachowiec to Piecha ekspert od służby
            zdrowia,znam tego pana osobiście od dziecka,był dyrektorem szpitala,w którym
            pracowała moja żona,szpital długo nie mógł się wydobyć z długów.

To tylko analiza niektórych czołowych postaci tej partii.Czy myślę tak
            o wszystkich członkach - nie nie myślę. O faszystowskiej partii kaczorów
            w następnym poście.
    • lena_ziemkiewicz Re: Kac powyborczy 26.09.05, 19:59
      PIS reprezentuje wszystko, czego nienawidzę: katolski socjalizm.
      • wanda43 Re: Kac powyborczy 26.09.05, 21:49
        Calkiem jak ja.Mam na nich alergie.
        Zal d... ściska,ze znow nie ma nadziei na lepsze.
        • truten.zenobi a tam, odrazu kac! 26.09.05, 22:41
          pomyślcie romkowi kończą się wakacje i paru innym też!

a lepiej nie bedzie bo wszyscy tylko siedzą na d.. i czekają na cuda:
          na pracodawców roztaczających opieke socjalną nad pracownikami
          na państwo/rząd/urzędników/polityków dających pracę
          na wysokie płace za nieefektywną pracę
          na szkoły i szpitale przynoszące gigantyczne zyski
          ......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka