Dodaj do ulubionych

Chrzest wśródmaciczny

16.05.06, 01:28
Na Racjonalista.pl trafiłam na artykuł pod ww tytułem, przeczytałam i
..zdębiałam. Naprawdę katole nadal mnie zaskakują swoja głupotą... a myślałam,
że już nic mnie nie zdziwi.. Sami przeczytajcie:
www.racjonalista.pl/kk.php/s,2771
Obserwuj wątek
    • anzza Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 01:51
      Cóz za obrzydlistwo i glupota. Niestety mysle, ze sa takze kobiety które sie na
      ten rytual zgadzaja, i to dowodzi, ze jeszcze gorzej z nimi, jak ze zboczonymi
      ksiezulkami.

Kto wie, moze kiedys sie dowiemy o chrzcie spermatozoidów przed wykonaniem
      aktu, tak na wszelki wypadek, jako ze nie wszytkie dochodza do zaplodnienia,
      moga "umrzec" w grzechu wink))

Co mówi o tych praktykach prawo swieckie, czy przymykaja oczy i nikt o niczym
      nie wie?
      • dorota.alex Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 10:49
        Juz jakis czas temu trafilam na ten artykul - link byl na tym forum. Jakies potworne rytualy - no i
        zastanawiajace, jacy lekarze zgadzaja sie na cos takiego? Przeciez woda swiacona nie jest sterylna...
        Badania prenatalne polaczone z przeklowaniem macicy stanowia pewne zagrozenie poronieniem. Wiec
        jezeli zakladamy, ze takiemu chrztowi poddawane maja byc dzieci w zagrozonej ciazy, to dodatkowe
        ryzyko w postaci przeklowania macicy i jeszcze do tego wstrzykiwanie czegos do srodka (!) - takie biedne
        dziecko chyba ma naprawde niewielka szanse na donoszenie. I wtedy pewnie wszyscy sa szczesliwi, ze
        zapobiegliwie ochrzcili... Kurcze, urwalabym rece takiemu ksiedzu, jesli wystartowal by do mojego
        dziecka ze strzykawka z woda swiecona!!!
        • markiz.de.sade Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 10:54
          Czarna komedia. big_grin
    • lena_ziemkiewicz Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 14:28
      KK sprzeciwia się badaniom prenatalnym, a sam robi takie rzeczy. Jakże to
      popierdolona religia, gdzie sprawą zbawienia jest, czy woda kranowa obmyje
      głowę czy nie.
    • monia4781 Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 17:00
      Co za paranoja,ręce opadają.
    • monikaannaj Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 17:16
      A zauwazyliscie ze autor, który pisze cały czas w czasie terażniejszym cytuje
      jednoczesnie zródła z których najmłodsze ma ok 60 lat? I żadne z nich nie jest
      Kodeksem Prawa kanonicznego, który obecnie tak opisuje chrzest: "Chrztu
      udziela się bądź przez zanurzenie, bądź przez polanie" (kan. 854 Kodeksu Prawa
      Kanonicznego).

Nie mam pojecia i nie chce mi sie sprawdac co to za źródła. Ale jeśli nawet
      kiedyś było to praktykowane, to idiotyzmem jest oceniac taki zwyczaj z
      dzisiejszej perspektywy...
      • lena_ziemkiewicz Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 18:30
        Ale jeśli nawet
        > kiedyś było to praktykowane, to idiotyzmem jest oceniac taki zwyczaj z
        > dzisiejszej perspektywy...

Mówisz o religii?
    • markus.kembi Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 17:32
      A może by tak chrzcić przed poczęciem?
    • adam81w Re: Chrzest wśródmaciczny 16.05.06, 22:08
      szczegolnie to glupie. ech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka