szymonstanczyk 20.09.06, 00:30 Potrzeba było tak dużo czasu bym do tego doszedł. Jak Wy żyjecie ze świadomością że to jest życie , to na ziemi. Że potem już nie ma nic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Jak to jest być plemnikiem? 20.09.06, 07:56 A jak Ty żyjesz ze świadomością, że przed Twoim urodzeniem nic nie było? No ale może Ty coś pamiętasz z okresu przedłonowego? Jak to jest być plemnikiem? Wg mnie po śmierci jest tak samo jak przed urodzeniem. Cokolwiek tam jest NIE MA TO ZNACZENIA. Odpowiedz Link
grgkh Re: Boga nie ma 20.09.06, 09:11 Jest tak samo jak z zaśnięciem, jak z nierozmyślaniem o innym (za)świecie/życiu wtedy, gdy myślisz o czymkolwiek innym, ale nie właśnie o tym. Wiara jest myślą, która trwa w teraźniejszości. Znika i znika z nią deklaracja wiary. Myśl można wypełnić czymś innym... A cel, sens istnienia? Poczytaj, co o tym na przykład tutaj pisaliśmy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21155&w=28993996&a=28993996 Odpowiedz Link
xxara Re: Boga nie ma 20.09.06, 12:23 Załamka normalnie, ale Święty Mikołaj istnieje naprawdę i krasnoludki chyba też. Mam nadzieję, bo jeśli nie, to po co w ogóle żyć... Odpowiedz Link
adam81w Re: Boga nie ma 20.09.06, 13:05 krasnoludki istnieja a jak uwazacie ze ich nie ma to udowodnijcie! wiara w krasnoludki dodaje mi sil do codziennej walki . howgh ! Odpowiedz Link
grek.grek Re: Boga nie ma 20.09.06, 13:38 Rozumiem,że Ty już śmierć własną przezyłeś ? Jules Winnfield powiedziałby do Vinceta Vegi : "Vince,ten facet,to jakiś,kur#a,zombie" Odpowiedz Link
grek.grek Re: Boga nie ma 21.09.06, 11:41 Bo moze sprowokowany opowiesz o swoich wrażeniach z pobytu po tzw.drugiej stronie, i o tym jak ci się udało odżyć. Chyba,ze po prostu gaworzysz o czymś co gdzieś tam wyczytałeś, ale chyba nie,bo gdyby tak było,to taki kulturalny i wykształcony człowiek dodałby formułkę "moim zdaniem" lub "wydaje mi się",ale skoro jej nie ma,to muszę przyjąć założenie,że albo wiesz z autopsji albo pier#olisz jak pobity królik. Odpowiedz Link
grgkh Re: Boga nie ma 21.09.06, 12:25 OK. Przyjmij założenie, że jestem "pobitym królikiem". Prawdy Ci nie zdradzę. A z Twoich emocji mam kupę radości. )) Odpowiedz Link
grek.grek Re: Boga nie ma 21.09.06, 13:19 Cacy. Ostatni argument pobitych królików - próba skierowania kamery w inne obszary,najlepiej - emocji adwersarza,o których stanie oczywiście pobite króliki wiedzą lepiej od samego zaintersesowanego. Wow,jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link
grgkh Re: Boga nie ma 21.09.06, 16:19 W związku z dzisiejszą wykładnią Sądu Najwyższego na temat obrażania twierdzę, że Bóg jest przestępcą. Odpowiedz Link
no_no Re: Boga nie ma ? 22.09.06, 09:39 Jak to nie ma? Ja bardzo przepraszam, a ja, to co ? no_no - może pryszcz? Odpowiedz Link