notils 17.10.07, 19:09 Czy seks analny po ślubie jest grzechem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytrynka123 Re: Po ślubie. 17.10.07, 19:40 a przed slubem to nie ? i zalezy, w jakiej kulturze. u Arabow nakazane jest *by brali zony, tak jak chca i kiedy chca*, ta forma bliskosci jest niewskazana, ale nie potepiona. jestes muzulmaninem? to nie masz grzechu . Odpowiedz Link
notils Re: Po ślubie. 17.10.07, 19:55 chodzi mi o Kościół Katolicki. Przed ślubem seks jest grzechem a po ślubie nie, i pytam się czy to tez dotyczy seksu analnego. Odpowiedz Link
cytrynka123 Re: Po ślubie. 17.10.07, 20:14 wiesz, ze nasienie ma tylko jedno miejsce, gdzie moze kielkowac.. zatem wszelkie inne miejsca sa niewskazane. a jak sie dzieje..to wiadomo. wszelkie odmiany seksu poza waginalnym sa grzeszne, tak samo stosowanie zabezpieczen. zatem.... zapytaj ksiedza przy spowiedzi ps. to jest forum tych, co to mijaja kosciol odwracajac glowe na druga strone . istnieje forum o identycznej nazwie.... tylko tam mozna wejsc po przekupieniu straznikow Odpowiedz Link
dagmama Re: Po ślubie. 18.10.07, 10:16 Ja też uważam, że dla katolików jest to grzech. Ale jeśli ma miejsce seks analny, a następnie nasienie i tak trafia do pochwy, to chyba nie grzech? Mam znajomego katechetę i on mi w ten sposób wytłumaczył seks oralny - nie jest grzechem, jeśli potem następuje "normalne" zbliżenie. Odpowiedz Link
cytrynka123 Re: Po ślubie. 18.10.07, 23:07 Mam znajomego katechetę i on mi w ten sposób wytłumaczył seks > oralny - nie jest grzechem, jeśli potem następuje "normalne" > zbliżenie. widocznie zazywa tej metody i moze ubral w wygodna sobie formulke. kiedys mialam tabelke, z jakiegos protestanckiego pisma, gdzie porownywano podejscie do seksu poszczegolnych glownych nurtow religijnych. jezeli chodzi o maksymalna ucieche, to jest ona w hinduizmie, buddyzmie i islamie. z tym, ze islam nie zakazuje np. kontaktow mezczyzny ze zwierzetami. pod warunkiem, ze zwierze jest plci zenskiej. niezaleznie od religii, kazda przychylniej patrzy na seksualnosc mezczyzny i wiele mu wybacza. kobiety maja przechlapane. Odpowiedz Link
marketa0 Re: Po ślubie. 18.10.07, 12:34 nie wiem czy to grzech, czy nie grzech, ale jakby coś w te słowa to ja nie gustuję marta Odpowiedz Link
wanda43 Re: Po ślubie. 18.10.07, 14:55 Czlowieku, rob to na co masz ochote pod warunkiem,ze zona czy partnerka wyraza na to zgode. Odpowiedz Link
adam81w Re: Po ślubie. 18.10.07, 19:47 katolicy to mają problem. Te głupie nieżyciowe nakazy. Między innymi dlatego odrzucam katolicyzm. Odpowiedz Link
zawsze.psikutas Re: Po ślubie. 19.10.07, 14:12 Trzeba być ostatnim zbokiem żeby wsadzać kutasa w gówno!!! Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: Po ślubie. 20.10.07, 17:18 gupi jezdyś. tera to tylko ruskie rżną na glempa. kurtularne walą w ruską kukułęczyli w kakałko. Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: Po ślubie. 20.10.07, 20:33 notils napisał: > Czy seks analny po ślubie jest grzechem? Ojej! Jak Ty wogole mozesz takie rzeczy wypisywac? Wielkim grzechem jest wstrzykiwanie spermy w pupe, i wogole wytryskiwanie go, jezeli nie jest uzyty prawidlowo, tj. wedlug zalecen Kosciola Katolickiego - ktore wszyscy znamy (bezbozniku jeden). To ze ktos wymyslil ze mozna sie polozyc obok zony nie tak jak przybisuje to Biblja - JEST ZBOCZENCEM I BEDZIECIE WSZYSCY PLONAC W OGNIU, I DIABEL WAS BEDZIE LASKOTAC W ODBYT SWOIMI WIDLAMI GRZESZNIKI!!!!! Sperma tylko do robienia dzieci, gnojki!!!! LOL Odpowiedz Link