Dodaj do ulubionych

Thalassa Village Skanes

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:43
mam pytanko czy trzeba dac do paszportu (napiwek) zeby miec lepszy pokój zeby
byc blisko plaży i basenów-dodam ze lecą 2 osoby dorosłe? i jak jest z
rozmieszczeniem pokoi?i czy tylko sie dogadam po angielsku w recepcji w tym
hotelu? i jakie wrazenie macie na temat tam pobytu?
Obserwuj wątek
    • Gość: 30latka Re: Thalassa Village Skanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 20:49
      nikt nie był tam???
      • Gość: Cower Re: Thalassa Village Skanes IP: 178.235.39.* 03.07.10, 19:37
        Byłem w zeszłym roku. średnie wrazenie - ale nie było źle :) Animacje i hotol nastawiony na wszedobylskich francuzików.
        Kłopotem po części są posiłki - podawane w dwóch turach. Jak się spóźnisz nie jesz :)
        Pytałaś o bungalowy. Jeśli dasz tzw monetę jest jakaś szansa że dostaniesz bliżej ale z tego co widziałem to głównie francuzi dostawali blisko basenu. Są też plusy że będziesz mieszkała dalej. Obiekt jest duzy - często przyjeżdzają nowi goście - o różnych porach i terkotkółeczek z walizek może być nieznośny :) minusem jest (jeśli to minus) spacer na posiłki i spacer z majdanem na basen bądź plażę. Jeśli masz pytania pisz - zajrzę poźniej.
        Aha po angielsku oczywiście dogadaz się ;)
    • Gość: mika Re: Thalassa Village Skanes IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 05.07.10, 12:47
      Cześć :) Ja byłam w czerwcu w Thalassa village, nie dałam nic do
      paszportu kwaterowałam się jako pierwsza z kolejki i miałam domek
      prawie przy basenie, to są numery Malta od 1 - 8. Z zakwaterowania w
      odleglejszej części zawsze można wynieść pozytywy czyli spokój i
      cisza, brak hałasu z amfiteatru i pluskających się dzieci w
      basenach. Hotel jak dla mnie ok :) serio jest jednym z fajniejszych
      4 * , plusy to położenie przy piaszczystek plaży, dwa duże baseny,
      super animacje w tym po polsku !! dla dzieci i dorosłych, z tym
      jedzeniem poprzednik wypowiedzi przesadza.... owszem są 3 terminy
      wydawania posiłków i podzielone czasowo bo jest zbyt dużo gości aby
      wszyscy pomieścili się w tej samej porze obiadu czy kolacji, poza
      tym przy plaży jest snack bar czynny od 12:30- 16:30 gdzie bez
      problemu można zjeść sobie pizze, sałatki, burgery, mini dania
      obiadowe zamiast np. w restauracji głównej; są 4 restauracje ala
      carte z każdej można skorzystać sobie raz na tydzień, zdecydowanie
      najlepsza włoska Tiramisu :) Minusy to słabe łazienki- wanny
      konkretnie nio i z racji tego że jest to bungalow zawsze moze wejść
      dziki lokator ale ogólnie hotel super !!polecam
      • Gość: Cower Re: Thalassa Village Skanes IP: 178.235.39.* 05.07.10, 20:04
        Starałem się nie przesadzać :) Były dwie tury posiłków (przynajmniej u mnie) - animacji po polsku rok temu nie było. Ale skoro piszesz że były to się nie kłóce. Ja byłem rok temu.
        Dla mnie 3 gwiazdki. Bez szału.
      • Gość: 30latka Re: Thalassa Village Skanes( do miki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 20:21
        dzięki miki za informacje ja lece za pare dni ;-), napisz mi jak z dojazdami do
        centrum do Monastiru czy Sousse , ktore jest lepsze miasto pod wzgledem zakupów?
        ile sie płaci za dojazd? taxi czy autobus?co polecasz kupic sobie tam?, jeszcze
        pytanko jak z leżakami i parasolami trzeba sobie rezerwowac? wczesniej wstajac i
        zanosic np.recznik, że zajete czy niema problemu z tym?i co lepiej miec euro czy
        dolary?dzieki z góry za odpowiedzi, chyba na tyle juz moim pytań ;-)pozdrawiam
        • Gość: Cower Re: Thalassa Village Skanes( do miki) IP: 178.235.39.* 05.07.10, 20:50
          Heh :) Miki napisała ładniej :) No nic ... mówi się trudno :)
          • Gość: 30latka Re: Thalassa Village Skanes( do coweri) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:34
            no tez ci dziekuję cower ;-), miki byla w tym roku i świeższe podała mi
            informacje hehe, pozdrawiam.
            • Gość: mika Re: Thalassa Village Skanes( do coweri) IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 05.07.10, 23:02
              Każda opinia jest cenna, a ile ludzi tyle opini... nie jestem osobą
              wymagającą cudów i przyjmuję inną kulturę taką jaką jest z
              szacunkiem do wszystkiego co sie za tym kryje,Tunezja nie konczy się
              na thalassie village i gwiazdkach (nie będzie odkryciem jak dodam ze
              tu 4*=3* europejskim) .... to piękne piaszczyste plaże, czyste
              morze, otwarci i życzliwi ludzie,muzyka... :)
              A teraz odpowiedzi na pytania: do Monastiru jest trochę bliżej niż
              do Sousse 10/12 km, najlepiej taksówkami koszt w jedną stronę to ok
              7-8 dinarów tylko trzeba się targować, jezdzi tez autobus ale
              niekokniecznie przestrzega godzin i przystanków podobno koszt to 2
              dinary- nigdy nie jechałam więc nie potwierdze, Skanes w ktorym
              znajduje się Thalassa to strefa turystyczna same hotele, a tuż przed
              wielki zalew z którego odparowywana jest sól.Pod kątem zakupów czy
              imprez zdecydowanie Sousse lepsze, ale Monastir jest równie
              fascynujące- polecam zwiedzić.Co do samych zakupów to przede
              wszystkim wyroby skórzane, torebki, portfele itp itd;ceramika
              patery/misy,popularna jest też shisha czyli fajka wodna, wielbłądy w
              postaci maskotek lub z drewna :) z artykułów spożywczych polecam
              harissę :) czyli bardzo ostrą pastę paprykową- najlepiej w małych
              puszeczkach metalowych a nie plastikach czy innych rewelacja do
              sosów typu spagetti, lecza i innych potraw ... nadaje fantastyczny
              posmak oczywiście pikantny...a jednak inny niż pieprz czy tabasco.Na
              strefie wolnocłowej można kupić Tibarine albo Buhe czyli ich
              miejscowe trunki. Leżaków, materacy jest dużo, oczywiście były
              rezerwowane ręcznikami, ja nigdy tego nie robiłam a coś wolnego
              zawsze sie znalazło... jak nie przy jednym basenie to przy drugim
              albo przy plaży... mnie strasznie razi zaklepywanie sobie leżaków na
              których poziej nikt nie leży...:/ dodam jeszcze ze należe raczej do
              spiochow i nie zrywałam się wczesnie rano na opalanie;) Co do
              waluty to i tak najlepiej wymienic w hotelu na dinary, ja miałam
              dolary, a hotel nie pobiera prowizji za wymianę. Dodam jeszcze zeby
              nie było zaskoczenia że pilot od TV, klimy i ręczniki kąpielowe
              wydawane są za kaucją. Faktycznie animacje od tego roku dopiero są w
              języku polskim-napewno poznasz Jolę przesympatyczną dziewczynę która
              jest na miejscu, zawsze zyczliwa i pomocna. Życzę wspaniałych
              wakacji i mocy wrazeń !!:)pozdrawiam
              • Gość: 30latka Re: Thalassa Village Skanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 07:55
                dzięki wam ;-), pozdrawiam
                • kkk Re: Thalassa Village Skanes 07.07.10, 13:25
                  Kłopotem po części są posiłki - podawane w dwóch turach. Jak się
                  spóźnisz nie jesz :)
                  BZDURAAAA
                  Jedzenie jest ogólnie b. dobre i b. urozmaicone, duży hotel z fajną
                  obsługą.
                  Nie bed esie powtarzać - to wszystko co inni napisali ;)
                  Ja bym poleciła ten hotel z czystym sumieniem, bawiłam się dobrze,
                  świetnie wspominam pobyt. Na pewno nie bedziesz się mówic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka