Dodaj do ulubionych

Samara czy Royal Jinene? Sousse

IP: 87.207.81.* 05.04.06, 13:11
Planuje wyjazd do Tunezji w lipcu, z biura podróży dostałam dwie oferty
wyjazdu do Sousse do hotelu Samara i Royal Jinene, może ktoś był w którymś i
może powiedzieć coś więcej? Spotkałam się z oznaczeniem Samary jako 3 * a nie
jak w podanej mi ofercie 4 *...

Nie oczekuję rewelacji, hotel ma być schludny z przyzwoitym jedzeniem, blisko
do plaży, ładna okolica.

Obserwuj wątek
    • Gość: Oluna Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: 87.207.81.* 05.04.06, 14:09
      Znalazłam w necie hotel Jinene 3* i Royal Jinene 4* - ale po zdjęciach widzę,
      że jest to ten sam hotel. O co chodzi??
      • Gość: lidiasz1 Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:39
        Royal Jinene jest 4* a obok znajduje się Jinene 3*, ta sama plaża (dość wąska i
        niezbyt czysta), ja byłam w Jinene generalnie OK, hotel leży na uboczu miasta, a
        właściwie pomiędzy Sousse a Portem.
        • Gość: Oluna Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.chello.pl 06.04.06, 12:38
          Widziałam na zdjęciach plażę i rzeczywiście jest wąziutka :( Dlatego
          zastanawiam się czy warto.

A czy ktoś był w Samarze?

A może ktoś poleci jakiś 4* hotel, chętnie w okolicach Sousse?
          • Gość: lidiasz1 Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:14
            Samara to hotel raczej chwalony, przejście na plaże przez ulicę (ale tam plaża
            szeroka). Z 4* Riadh Palms - dobra lokalizacja, ładna plaża - hotel bezpośrednio
            przy plaży, niedaleko centrum.
            • Gość: Oluna Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.chello.pl 06.04.06, 16:08
              Dzięki, będę dzisiaj w biurze to zapytam o ten hotel.

• Gość: Oluna Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.chello.pl 06.04.06, 16:48
                Widziałam, że polecasz też z 3* Marhaba i Marabout. Czy to mocne 3*? W sumie to
                i 3 mogłyby być jeśli plaża przyzwoita i dobra lokalizacja. W końcu życie toczy
                się głównie poza pokojami hotelowymi :)

Pozdrawiam :)
                • Gość: lidiasz1 Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:14
                  Byłam w ubiegłym roku w Maraboucie - przy samej plaży b. szerokiej i fajny
                  hotelik, to zdecydowanie "mocne" 3*, niektórzy twierdzą, że nawet niektóre 4*
                  nie dorównują (b. dobre jedzenie). To samo dotyczy Marhaba Club - nie słyszałam,
                  aby ktoś był niezadowolony, ja byłam tam 3 lata temu - było super:)
                  • Gość: Oluna Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.chello.pl 06.04.06, 20:39
                    Już po wizycie w biurze podróży - ostatecznie zawęziłam krąg zainteresowań do
                    trzech hoteli: Samara, Marhaba i Marabout - wyjazd z Eximem. No i nie mogę się
                    zdecydować, Samara trochę droższa, ale za to wersja all inclusive. Pisałaś
                    jednak, że do Samary dojście do plaży przez ulicę? Wolałabym raczej żeby
                    wszystko było w jednym kompleksie.

A jeżeli wybierać pomiędzy Marhabą a Maraboutem to który? :)

• Gość: lidiasz1 Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:07
                      To prawda, że przejście do plaży z Samary przez ulicę.Polecałabym Ci hotel przy
                      samej plaży, jest to pewien komfort i przyjemnie ogrodem przejść do hotelu a nie
                      przez ruchliwą ulicę.
                      Marhaba leży w ogrodzie, gdzie sporo różnorakiej roślinności (plaża b. ładna),
                      Marabout ma ogród mniejszy. Ale hotele porównywalne. W Marhabie było bardziej
                      zróżnicowane jedzenie (pięknie podawane i pyszne:)) To moze ze wzgledu na
                      kuchnię lepiej wybrać Marhabę...Mogę oba hotele polecić z czystym sumieniem. Ja
                      również byłam z Eximem. Nie wiem jak teraz kształtują sie ceny, ale Marhaba była
                      dość droga.
                      • Gość: Oluna Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.chello.pl 06.04.06, 23:09
                        Wg cen, które podała nam babeczka w biurze, Marhaba (wersja HB) z tych 3 hoteli
                        wychodzi najtaniej. Ale nie wiem czy to czasem nie jest pomyłka, bo na stronie
                        Exima ceny Marhaby są duuuużo wyższe, reszta hoteli na ich stronie ma takie
                        ceny jak nam podano w biurze :( Jutro będziemy dzwonić, żeby to sprawdzić.
                        Pomiędzy HB a all inclusive w Marhabie, wh tego co podała nam ta babeczka, jest
                        różnica 500 zł na osobę na 1 tydzień, więc niemało.

Tak czy inaczej Samara odpadła. Będzie wypoczynek w którymś z tych dwóch na
                        M. :)
                        • Gość: lidiasz1 Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:49
                          Życzę wiec super wypoczynku:)) Po powrocie napisz jak było. Pozdrawiam.
                          • Gość: Oluna Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: 87.207.81.* 08.04.06, 00:29
                            Cena Marhaby jak zapewnia Pani z biura podróży jest właśnie taka jak nam
                            podała, czyli atrakcyjna, tak więc zaklepałyśmy wyjazd do Marhaby na 6 lipca :)
                            Dawno już nigdzie nie byłam, więc cieszę się podwójnie, choć to tylko tydzień
                            pobytu. Narobię dużo zdjęć i nieomieszkam podzielić się wrażeniami na forum.

Pozdrawiam i dzięki za porady :)
                            • Gość: BB Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.wat.edu.pl 13.04.06, 12:13
                              Zdecyduj się o którym hotelu piszesz. Nazwa Marhaba nic nie mówi. Marhaba to
                              kompleks hoteli, miedzy innymi to hotele których nazwy tu padają Marhaba Club,
                              Marhaba ( w samej Marhabie też są 3 budynki o innych nazwach np Medina to
                              bungalow )Marhaba Tej itd. Sa to zupełnie inne hotele. Dowiedz sie w biurze o
                              jakim hotelu mówimy, lub napisz. Podaja Ci nazwę Marhaba a potem sa same
                              rozczarowania, choć wszystkie te hotele sa do przyjecia. Poczytaj forum to Ci
                              sie troche rozjasni.
    • Gość: Smarkacz Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:22
      Sousse to ponad 100 tys. miasto. Na pewno chcesz tam jechać?? Nie lepiej wybrać
      coś w Hammamet (typowo turystyczne) ewentualnie El Kantaoui (5 km od granic
      Sousse) lub okolice Monastyr (20 km od Sousse).
      • Gość: BB Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.wat.edu.pl 13.04.06, 13:50
        Lokalizacja tych hoteli o których tutaj mowa jest bardzo dobra, nie są one
        położone w centrum Susa a na jego krańcach w strone Portu El..... tak, że
        możliwosci wyboru co spędzenia czasu zależą już od upodobań indywidualnych.
        Przecież zainteresowana jedzie tylko na tydzień. Te 100 tys w tym wypadku nie
        ma najmniejszego znaczenia.
    • Gość: elek Re: Samara czy Royal Jinene? Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 19:34
      Ja byłam w Sousse w hotelu Samara,POLECAM !!
      miałyśmy rewelacyjny pokój, jedzenie jak dla mnie dobre,
      a do plaży 3-5 min.spacerkiem,
      spokojne a jednocześnie dyskotekowe [wieczorem] klimaty miasta ściągają wielu
      młodych ludzi.....
      udanego wypoczynku!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka