Dodaj do ulubionych

Hotel Prima Life Imperial Park

IP: 81.210.12.* 19.01.07, 14:07
Witam wybieram sie w czerwcu do Tunezji do hotelu Prima Life Imperial Park
(Hammamet)czy ktoś wie cos wiecej o tym miejscu? Jade z dzieckie i interesuje
mnie m.in. to czy są tam jakieś atrakcje wodne dla dzieci bo róznie to
potrafi wygladać w katalogach. Będę wdzieczna za każdą wskazówkę i poradę dot
tego miejsca wypoczynku. pozdraiwam
Obserwuj wątek
    • Gość: tunhotel Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 00:50
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=38536367&a=38536367
    • Gość: mx Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:41
      Byłam w tym hoteluz córką 4 lata ( i lecę tam ponownie w pażdzierniku)i moja
      obszerna relacja jest na forum opinie o hotelach. Jeżeli chodzi o atrakcje dla
      dzieci to jest tylko brodzik, jeżeli mówisz o katalogu Exim to niezłą fotkę tam
      wsadzili ( ta ze zjeżdżalnią) uśmialiśmy się z rodzinką ale jak się
      przypatrzysz to widać że to fotomontarz i to w dodatku niezbyt dobry. Nie ma
      nic takiego , jest tylko huśtawka i zjeżdzalnia taka jak do piasku na placu
      zabaw. Ale ponmijając tą wpadkę to wszystko się zgadza z opisem. Jak masz
      jakieś pytania to pisz.
      Pozdrawiam
      • Gość: margolcia Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: 81.210.12.* 23.01.07, 09:29
        Mam kilka pytań:
        -czy w tym hotelu też trzeba uważać na pokoje, tzn że są lepsze i gorsze takie
        bez okien,
        -ofercie było napisane ze leżaki są płatne czy to prawda,
        -czy woda w basenie jest ciepła? (jak byliśmy w zeszłym roku w Turcji to woda
        była tak zimna że tylko odważniejsi korzystaki z pluskania,
        -lecę z 5-latkiem, czy twoja córka cierpiała na dolegliwości żołądkowe?
        -mój synek jest strasznym niejadkiem, czy pieczywo i mleko przypomina smakiem
        nasze bo chce wziąść ze sobą chleb i mleko ale moze nie warto.
        Mam jeszcze parę pytań nadgorliwej mamusi ale nie chcę tak od razu zawracać
        wszystkim głowy. Bardzo proszę o wskazówki. Pozdrawiam Małgosia
        • Gość: mx Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:57
          Nie ma pokoi bez okien:) jest tylko kilka na każdym piętrze bez balkonu ale są
          za to ciut większe.- poza tym, niczym się nie różnią.Wszędzie jest tv, lodówka,
          suszarka, osobne wc. Ogólnie miło i czysto. Akurat dostał się nam taki na
          początku co prawda z cudowym widokiem na basen ale my uparliśmy się na balkon
          bo mała szybko kładła się spać a chceliśmy sobie na powietrzu posiedzieć. więc
          musiałąm zejść do recepcji i poprosić o zmianę dałam 5 euro , na początku facet
          nie wziął bo powiedział że nie ma możliwości ( była 23 .00) ale później boj
          hotelowy przyszedł i nas zaprowadził do innego z balkonem i widokiem od ogrodu
          i bocznym na morze, zostaliśmy tam i mąż poszedł na dół i dał temu w recepcji
          wtedy 5 euro. Oczywiście z angielskim wszystko załatwisz.
          2.Leżaki były bezpłatne dla obu opcji HB i ALL ale materace już dla HB płatne 1
          DT na dzień.
          3. Woda w basenie zimniejsz jak w morzu ale moja córka się kąpała bez problemów
          i inni włącznie z dziećmi też
          4.Żadnych dolegliwości moje dziecko nie miało - nie jadła co prawda zbytnio
          warzyw bo nie lubi , ale lody , ciasta i owoce tak . My natomiast trochę z
          przejedzenia no i trochę czasem dlatego że na bezcłówce za dużo kupiliśmy
          napoji;)
          5.Moja córka też je tylko niewiele rzeczy i miałam ten sam dylemat ale na pewno
          znajdzie coś dla siebie.
          Pieczywo to jest tylko coś w rodzzaju naszych bagietek i chleb tostowy. Mleko
          nie różniło się dla mnie niczym , Były różne rodzaje płatków i jogurtów. Jak
          syn toleruje tylko jakiś tam rodzaj mleka to może weź ale jak nie to myślę, że
          nie warto.
          Jak jeszcze coś chcesz wiedzieć to pytaj. My byliśmy pierwszy raz więc wiem jak
          to jest . Ja już nie mogę się dozekać października aby znowu tam być...
          Pozdrawiam.
          • Gość: margolcia Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: 81.210.12.* 26.01.07, 13:56
            Bardzo dziekuje za wskazówki i cenne rady.
            Gdyby jechała bez dziecka nie martwiłabym sie o tyle rzeczy a tak to ważne jest
            dla mnie szczeście synka bo jak on będzoe szcześliwy to i cała reszta bedzie
            miała udany urlop.
            Czytałam że dosyć daleko jest z hotelu na plażę, czy to prawda ze trzeba
            przejść przez ulicę? Kobitka w biurze podróży informowała mnie że hotel
            jest "prawie na plazy".
            Słyszałam że mozna na miejscu kupić dmuchane zabawki do wody a co np. z takimi
            zabawkami jak wiaderko i foremki? Mogłabym je przecież wziąść ze soba ale nie
            wiem czy warto bo jak byłam w zeszłym roku w Turcji to po rozpakowaniu na
            miejscu bagazu okazało sie że wiaderko się połamało, zawinęcie w ręcznik nie
            pomogło :(
            Mam jeszcze jedno pytanie czy to prawda ze nie można brać napojów z restautacji
            do pokoju? Mój synek nie zaśnie bez wypicia kakała wiec jestem ciekawa czy nie
            będę miała z tym problemu bo mleko z Polski w takich warunkach klmatycznych
            moze długo nie wytrzymać.
            • Gość: mx Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:22
              Co do odległości do plaży to jest to jest to odległość ok 300 metrów - bardzo
              blisko, wychodzi się od strony basenu na ulicę - prawie nic nie jeździło -
              tylko żółte taxi- i już widać morze. Nie obawiaj się naprawdę jest blisko ,
              plaża szeroka ale co do czystości to różnie, jak było po deszczu nocnym i burzy
              to leżały różne takie kulki zbite - służyły jako piłeczki:) ale w sumie można
              bez problemu się rozłożyć nad samym morzem a woda w połowie września miała 26 C.
              Dmuchane zabawki są w Blue Ice ( wyjście od basenu na ulicę i w prawo do
              pierwszego ronda) - markecie za około 3-4 DT kółko, inne nie wiem jak cena ,
              ale w hotelu to dość drogo było. Wiaderko- duże kupiliśmy w medinie ( kawałek
              za Blue Ice) za około 4 DT. Co do napojów to nie wiem - my mieliśmy opcję HB i
              kupywaliśmy picie w Blue Ice i w torbie wnosiliśmy bez problemów , a że była
              lodówka to tam chowaliśmy.
              • Gość: margolcia Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: 81.210.12.* 29.01.07, 09:16
                Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomocne informacje, jestem już spokojniejsza o
                wyjazd niz na początku. Pozdrawiam bardzo serdecznie
              • norbi108 Re: Hotel Prima Life Imperial Park 04.05.07, 15:17
                Witam ja lecę tam z żoną 10.05.07. gdzie wymienić tam bezpiecznie walutę, i co
                lepiej zabrać dolary czy euro? Czy coś ginie w pokojach, przeczytałem że sejfy
                to śmiech na sali, więc dam sobie z tym spokuj. Nie mam zamiaru nosić przy
                sobie cały czas aparatu i innych tego typu rzeczy. I czy jest tam niedaleko
                jakiś bazar lub coś takiego, żeby kupić sobie klapki, okulary i faje wodną?????
      • Gość: aaaaaa Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 21:18
        A to sie mylisz, owszem jest w katalogu fotomontaz zjezdzalini, a to dlatego,
        ze w czasie druku katalogu zjezdzalni jeszcze nie było, a dopiero w projekcie,
        zjezdzalnia sie buduje, wiec nie ma co straszyc klientów
    • Gość: chp Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.chello.pl 23.01.07, 11:23
      jesli z dzieckiem sie wybierasz, to polecalbym raczej hotel Excel z Triada jest
      wycieszka do Hammamet, hotelik sliczny, jest duzo rozrywek dla dieci, ale przede
      wszystkim jest program realizowany klub triada junior, jest opieka polskich
      pedagogow itd. do centrum z hotelu jest ok 8-10 km
      • Gość: margolcia Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: 81.210.12.* 23.01.07, 11:28
        Nie mogę już nic zrobić bo za wszystko już zapłaciłam, muszę się pogodzić z tym
        hotelem mimo że nie zawsze o nim dobrze forumowicze się wypowiadają.
        • Gość: Hoyt Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:25
          Eee, mysle, ze nie bedzie zle. Nie znam tego hotelu, ale mozesz opowiedziec jak
          bylo :) W kazdym razie ja nosze sie teraz z zabookowaniem fajnych wcasow w
          Triadzie i chyba bedzie to Bulgaria :D
          • Gość: Gość Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.chello.pl 24.01.07, 19:39
            Bardzo dobrze wybrałaś. Hotel jest b.dobry i ma świetne opinie. Natomiast nie
            wierzę Triadzie
            • Gość: Ela Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:58
              Porównując hotel Imperial i Excel to jak słonce do ksiezyca, zdecydowanie hotel
              Imperial jest o niebo lepszy, choc ta sama kategoria tunezyjska 4 *, duzo
              nowszy, lepsza obsługa, wyposazenie, wyżywienie i generalnie nie ma co
              porównywac, a i biuro kompetentniejsze
              • Gość: mx Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 00:34
                Zwłaszcza , że udało mi się załapać na cenę 3500 za 2 osoby dorosłe i dziecko 4
                lata , a rodzice dali tylko 2488zł... więc cena super i pakiet ALL, jak
                leciałam we wrześniu i na lasta to za naszą trójke płaciłam 3800 I tylko HB...
              • gwiazdeczka245 Re: Hotel Prima Life Imperial Park 21.08.07, 20:39
                czy ktos by mogl przeslac jakies zdjecia imperiala bo w necie jest 5
                zdjec i wszedzie takie same
    • Gość: MAQuX Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:33
      Polecam hotel!!!!Nic do zarzucenia, co wieczór animacje. Dla dzieka też coś się znajdzie:P.
    • Gość: kasia Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:06
      Ja jeszcze dzieci nie posiadam - mam 26 lat i nie jestem zbyt wybredna. Czy
      ktos może wypowiedzieć się na temat czy polecałby ten hotel osobie w moim
      wieku. Lece z mężem do imperial park 6 maja. Czy może też ktoś leci w tym
      czasie? Biuro Exim przełożyło nam dzień wyloty z 5 na 6, ale za to "niby"
      otrzymamy wycieczkę boat trip gratis. Czy ktos wie cos na ten temat? Jaka to
      wycieczka? Domyslam sie że rejs statkiem, ale może ktoś wie coś więcej?
      • Gość: koczki Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.pl 04.05.07, 16:30
        lece 5.05 z katowic niewiem 0 której wylot
    • mitort Re: Hotel Prima Life Imperial Park 07.05.07, 07:34
      Witam, Prima Life Garden Park nie jest złym hotelem. Oceniam go na takie
      "typowe" tunezyjskie ***. Co do problemów żołądkowych to w krajach arabskich
      jest to normą, pomimo, że w Tunezji ameby w wodzie nie ma. Warto zwrócić uwagę,
      by podawane napoje nie zawierały lodu, ponieważ jest on robiony z kranówy.Poza
      tym czerwiec nie jest jeszcze miesiącem najazdu "tłumu" gości co w tym przypadku
      jest naprawdę bardzo istotne, ponieważ obiekt nie jest wbrew pozorom taki
      rozległy. Co do płatności za leżaki, goście Exim mają je w cenie (plaża +
      baseny). Kompleks jest czysty, ma zadbany ogród, pokoje są skromne, ale jest tv
      i lodówka oraz klimatyzacja (w sezonie). Jest animacja zarówno dla dzieci jak i
      dorosłych(naprawdę fantastyczna). Do Prima Life Garden Park mozna spokojnie się
      wybrać (nie w szczycie sezonu) na rodzinne wakacje i sądzę, że będą one bardzo
      udane. Cudów tam nie ma, ale to za co płacimy - otrzymujemy.
      • Gość: QQ Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 23:28
        Mam pytanie nie o warunki ale o to czy na plaży istnieje możliwość wypożyczenia
        deski surfingowej, zabrać z Polski -bez sensu, a mam all inc. i znów mi
        brzuchol urośnie!!!
    • Gość: viki Re: Hotel Prima Life Imperial Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 17:34
      Witam1
      Właśnie wróciłam !!!!
      Polecam jest super !
      Świetne jedzenie ,obsługa ,czysto.
      Dla dzieci zjeżdzalnia i całe mnóstwo zabaw z animatorami (chłopaki dają z
      siebie wszystko )
      Polecam zwłaszcza opcję all in.
      • gwiazdeczka245 Re: Hotel Prima Life Imperial Park 22.08.07, 09:27
        wybieram sie do tego hotelu we wrzesniu czy hotel jest ok?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka