Gość: Malina IP: *.ntlworld.ie 10.04.08, 23:09 Witam! Lecę na wakacje do Tunezji we wrześniu, hotel Les Pyramides. Ktoś był? Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina-su Re: Kto do Les Pyramides?? Tunezja - Nabeul:) 11.04.08, 21:38 Witam ja lece z mezem i dzieckiem 22 maja.Spotkalam sie z roznymi opiniami w internecie na temat tego hotelu, ale mamy dobre nastawienie i liczymy na super zabawe :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Kto do Les Pyramides?? Tunezja - Nabeul:) IP: *.ntlworld.ie 12.04.08, 17:01 Ja lecę z narzeczonym dopiero we wrzesniu,ale też się naczytałam różnych opinii.. Czekam na sprawozdanie po powrocie:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Kto do Les Pyramides?? Tunezja - Nabeul:) IP: *.tsi.tychy.pl 13.04.08, 02:41 www.fostertravel.pl/zdjecia/33202_112_1636_Hotel_Les_Pyramides.html Plusy: -jeden wielki kompleks 2 hotele i rezydencje -basen kryty, 2 baseny w tym 1 o wymiarach olimpijskich(tak mówili,nie mierzyłem),brodziki dla dzieci -blisko centrum miasta,dworca kolejowego,sklepów ... - nie najgorsza kuchnia stały zestaw ale dość obszerny - dobrze zagospodarowany teren -często zmieniana pościel Minusy: -różne pokoje, z oknami na zewnątrz lub do takiego komina nad krytym basenem(duszno i wilgotno),można dostać pokój koło sali bilardowej i przez całą noc słuchać owacji,lub przy klubie nocnym -i podobnie,można dostać pokoje w bungalonach,w niektórych nieprzyjemny zapach z kanalizacji.Ja wybrałem w bungalonach,bo lubię spokój i swobodę,kilka metrów do morza,bez przechodzenia w obowiązującym stroju przez recepcję.Dostałem kilka kluczy i wybrałem tam ,gdzie nie śmierdziało-mogłem wybierać bo było to w maju i nie było jeszcze pełnego obłozenia.Było dużo turystów niemieckich,ale jakoś tak dziwnie sie składa,że dla Polaków pozostały te pokoje gorsze,niektórzy dopłacili i przenieśli się do Kheopsa,ale przy niepełnym obłożeniu mieli mniejszy wybór w posiłkach .Oczywiście trzeba się przyzwyczaić do architektury arabskiej-taras zamknięty z czterech stron( ale lepszy chyba niż mały balkonik wbudynku głównym),chociaż jest kilkanaście z widokiem na morze.Ogólnie było fajnie i w przyszłości również wybrałbym bungalony-duży pokój( ok.20 m.kw.),tak samo duża łazienka podobnej powierzchni,przedpokój z zabudowanymi szafami,klimatyzacja-chociaż w maju nie była potrzebna,taras też ok.20 m.kw.) Odpowiedz Link Zgłoś
naserek Les Pyramides - opinia 06.08.08, 15:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=15035424&a=83038961 Les Pyramides - opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnosky Re: Les Pyramides - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 09:08 Witam bylem w hotelu Les Pyramides przez ostatni tydzień sierpnia.... i mam mieszane uczucia co do tego wyjazdu. 1. jesli chodzi o pokoje.... hmm jest lozko, szafa i lustro... jesli nie ma gosci to pokojenie sa klimatzowane wiec przez pierwsze dwa dni mowiac krótko po prostu tam jeb..alo. pozniej juz nie bylo tak bardzo tego czuc (albo sie przyzwyczailismy) wiec za pokoje "-" 2. Lazienka.... brudny prysznic i smierdzaca kanalizacja.... "-" 3. basen hmm w miare ok fajna woda nie za ciasno tylko czasemna dnie kruszyly sie plytki i mozna bylo skaleczyc noge (ja mialem to 2 razy) ale basen na "+" 4. Atmosfera w hotelu... to jest jedyne za co mozna naprawde pochwalic ten hotel bardzo fajni animatorzy zabawy tance i wszelkiego rodzaju sporty... bardzo duzy + 5. przy bramie hotelu stoja konie od których niesamowicie smierdzi "-" na podsumowanie hotel sredni ale czego wymagac a taka cene napewno odradzam brania ALL INC w tym hotelu bo jedzenie jest bardzo slabe i caly czas to samo. ja ogolnie milo wspominam ale raczej nie pojechal bym do tego hotelu jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuna Re: Les Pyramides - opinia IP: 88.156.164.* 12.09.08, 10:09 rozniwez bylam ale wrocic moze wroce, pokoje byly jak na arabskie ladne, codziennie sprzatane, klimatyzjacja chodzila, na poczatku troche na za zimna ustawiona ale na prosbe wyregulowali to zadanej temperatury, jedzenie fakt troche monotonne ale zawsze mozna kupic cos innego na sporobowanie tunezyjskiej kuchuni, animacje super, caly dzien cos sie dzieje i kazdy zjadzie cos dla siebie a animatorzy przesympatyczni, koni przed hotelem w bryczkach tez nie lubilam ale to akurat nie nalezy do hotelu, bardzo mila obsluga i co mnie akurat zaskoczolo baaardzo sympatyczni wczasowicze czego nie spotkalam gdy bylam w innym hotelu w tunezji, zaplacilam malo, wyopalalam sie, objechalam kawelek tunezji i sporobowalam ich miejscowego jedzenia, nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kto do Les Pyramides?? Tunezja - Nabeul:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:02 Bylam w tym hotelu i bylo fajnie :) W pokojach bylo czysto lazienka bez rewelacji ale wszystko dzialalo. Klima dzialala az za bardzo. Jedzienie dosc monotonne po 2 tyg mialam juz o dosc. Uwaga na plytki wokol basenu mozna sie skaleczyc. Fajne animacje. Oczywiscie mialam wielkiego karalucha w lazience byl wstrety. Miła obsluga. Co do plazy to najgrsza nie byla. Troche brudnawo. Ogolnie narzekac nie moglam na wyjazd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Habbibi Re: Kto do Les Pyramides?? Tunezja - Nabeul:) IP: *.nowaruda.mm.pl 07.08.08, 18:51 Byłam w tym hotelu w lipcu 2008r. Było naprawdę super.Mieszkaliśmy w bungalowach i w pokoju nie było żadnego robactwa,na balkonie pojawiały się zmutowane mrówki,ale łatwo można było je zlikwidować.Klima działała,a jak było za chłodno to można samemu wyłączyć,bez biegania po pilota do recepcji.Pod przykrywą są dwa guziczki (polak potrafi).Pokoje były sprzątane codziennie,ręczniki wymieniane też każdego dnia.Napiwek dla pani sprzątającej jest wskazany,tam poprostu tak jest. Basen dość duży i drugi mały dla dzieci.Mankamentem basenu są popękane kafelki na dnie,więc warto zaopatrzyć się w obuwie do wody. Posiłki są raczej mało zróżnicowane,po tygodniu już nie mogłam patrzeć na to jedzenie,więc zjadałam tylko owoce -głównie arbuzy i melony. Animatorzy są fantastyczni,od rana do 23 cały czas zapraszają do zabawy.Najbardziej podobały mi się tańce na brzegu basenu. Poleciłabym ten hotel ludziom,którzy stawiają na dobrą zabawę i nie wymagają luksusów. Zamieściłam filmik jak tańczą animatorzy: pl.youtube.com/watch?v=09RM5sxBbdc Ps.Jak ktoś będzie w tym hotelu to proszę pozdrowić Toto od Iwony i Marka Odpowiedz Link Zgłoś