Dodaj do ulubionych

Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi liniami???

19.03.09, 20:23
Stało się! Umowa podpisana, wylot 30.04 - kierunek Tunezja :)
Linie lotnicze: AURELA AIRLINES ???
jeśli ktoś leciał tymi liniami proszę o wszelkie opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: andi Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 11:27
      ja również bym prosiła o opinie ponieważ własnie sie dowiedzialam,
      że lece tymi liniami w lipcu :)
    • Gość: moherek Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.insat.net.pl 03.04.09, 19:58
      my też lecimy z krakowa 30.04 po raz pierwszy tymi liniami, powiem
      szczerze, że nigdy o nich nie słyszałam.
    • neurkrzysztof Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia 03.04.09, 23:57
      Też lecę 26.04 z Warszawy tymi liniami. Przeczytałem tylko na ich stronie, że to
      linia litewska ale samoloty ( Boeing 737 300) mają bazę w Polsce. Catering
      płatny. Nic więcej nie wiem. Może ktoś uzupełni to swoimi wrażeniami??
      • neurkrzysztof Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia 25.04.09, 19:13
        Jutro z nimi lecę do Monastiru.
        Sprawdzajcie godziny wylotów i powrotów, bo mi nagle zmieniono w dniu 23.04 ( a
        wylot mam 26.04)oraz otrzymałem informację, że lot jest bez cateringu.
        • Gość: Haneczka40tka Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:59
          Ludzie, a co was dziwi w locie bez cateringu??? Przecież praktycznie
          każde biuro podaje taką informację, a większość wykupując loty
          liniami czarterowymi kupuje je za najmniejsze pieniądze w tym min
          bez cateringu. jak jestes głodny to sobie kupisz kanapkę na
          pokładzie. Wystarczy wejść na stronę biura podrózy z którym lecisz,
          sprawdzić rozkład lotu i zawsze jest info czy lecisz z cateringiem
          czy nie oraz ile kg bagażu można zabrać.
          Wiedza wymaga skupienia i uwagi.
          Leciałam do Tunezji z Eximem i na ich stronie są:WYRAŹNE informacje
          na temat form przelotów, ilości bagaży itd....

Co do Aurelia Airlines...Linie jak każde inne, wystarczy wejśc na
          ich stronę i sobie trochę poczytać:)
          Mają kilka boeingów, dość sfatygowanych.
          Ja do Monastiru leciałam Boeingiem 737, był dosyć wytarty i
          podniszczony w środu i sama się zastanawiałam ile ludzkich istnień w
          nim leciało.
          Obsługa w języku litewskim i angielskim. Jedna stewardesa trochę
          mówiła po polsku. Na pokładzie mozliwość zakupu kanapek i napojów.
          jak lecieliśmy do Monastiru to za Euro a z powrotem za PLN. Kanapka
          9 zł, piwo 6 zł, cola 6 zł.
          Piloci starsi, mam nadzieję,że doświadczeni. Lot punktualny i tele
          Wam mogę powiedzieć
          A wszyscy od razu:KRYTYKA!!!!
          • neurkrzysztof Do Haneczki 25.04.09, 23:05
            Dziękuję za rzeczowe informacje o Aurela, przydadzą się.
            A co do Twojego sarkazmu to przeczytaj najpierw dokładnie treści wypowiedzi w
            TYM WĄTKU. Nikt tu nic nie krytykował. Przekazałem tylko radę ( którą podają w
            biurach podróży) żeby sprawdzać godziny wylotów, bo u mnie zmieniły się na 3 dni
            przed wylotem o całe 4 godziny.A w pierwszej wersji była informacja, że jest
            płatny catering a teraz że nie ma wogóle.
            Gorące pozdrowienia i podziękowania za sympatyczne relacje ze swojego wyjazdu
            przekazane w wątku Riadh Palms-Sousse-Wróciłam!
        • Gość: komentator Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.nj.pl 18.07.09, 17:42
          moim zdaniem dobre linie lotnicze tylko mam 3 uwagi jest ciasny,nie dają jedzenia,i jest głośny.na 5 daje 4+
      • neurkrzysztof Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia 25.04.09, 23:44
        Znikam z forum. Bo jutro już będę upajał się ( mam nadzieję) urokami Tunezji (
        lecę po raz pierwszy do tego kraju). Dziękuję wszystkim za sympatyczne i
        życzliwe rady udzielane w różnych wątkach. Dzięki nim czuję się pewniejszy.
        Pozdrowienia.
        • Gość: Haneczka40tka Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 13:27
          Sorry za sarkazm, mam nadzieję,że się nie gniewasz ale wkurza mnie
          czasem fakt ze ludzie zadają pytania takie, że ech....(nie mam
          Ciebie na mysli)
          Miłych wakacji Ci zycze i pozdrawiam.
    • neurkrzysztof Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia 08.05.09, 22:56
      Wróciłem, Było cudownie. Myślę, że wielu powietrznych przewoźników mogłoby się
      uczyć od Aurela Airlines punktualności, kultury i olbrzymiej serdeczności w
      obsłudze pasażerów. Byłem naprawdę mile zaskoczony.
      • dinah33 Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia 09.05.09, 08:17
        neurkrzysztof napisał:

> Wróciłem, Było cudownie. Myślę, że wielu powietrznych przewoźników mogłoby się
        > uczyć od Aurela Airlines punktualności, kultury i olbrzymiej serdeczności w
        > obsłudze pasażerów. Byłem naprawdę mile zaskoczony.

neurkrzysztof ja również wróciłam.
        Faktem jest że loty w obydwie strony były punktualne i spokojne, ale dawno nie
        widziałam tak ciasnych samolotów . Stewardesy bełkoczące coś co przypomina tylko
        angielski / znam dosyć dobrze ten język, ale dawno nie słyszałam tak kaleczącego
        języka /,ale.... jakoś dotarliśmy na i z wakacji szczęśliwie....zatem większych
        narzekań na te linie nie mam.
    • Gość: Batista Bąk Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: 217.98.99.* 01.08.09, 20:16
      ...no więc, ja również miałam (wątpliwą) przyjemność lecieć tymi
      liniami, jednak nie do Tunezji, a na Majorkę. 1,5 godzinne
      opóźnienie wylotu z Poznania było (jak się później okazało) dopiero
      początkiem złego. W pierwszą stronę było nawet ok. Start i lądowanie
      łagodne, delikatne turbulencje. Pomimo ciasnoty i poczucia, że coś
      złego dzieje się z samolotem, bo "działał" tak głośno, było w
      porządku:) Natomiast powrót- szkoda słow! 2- godzinne opóźnienie! Po
      tym magicznym czasie wpuścili nas na pokład, tylko po to, żeby
      kapitan poinformował, że poczekamy jeszcze ok. 40 min! Atmosfera na
      pokładzie fatalna- co jeden to miał lepsze pomysły, dlaczego nie
      startujemy,(nie wiedziałam, że Polacy cechują się aż tak bujną
      wyobraźnią) co poniektórzy pewnie były przygotowani na to, że to ich
      ostatni lot i szybko spisywali testament!:) Wystartowaliśmy- na
      samym koniuszku pasa startowego! To taka atrakcja dla pasażerów- a
      co! podobno lubimy adrenalinkę! Lot- taki sobie, znów stukało,
      pukało, grzuchotało... I lądowanie... masakra! Szarpało strasznie,
      niektórzy nawet pokrzykiwali, gdy tak energiczne schodziliśmy
      kilkanaście metrów w dół... i na koniec wielka niespodzinka! Samolot
      po dotnięciu pasa startowego zapomniał hamować! Z całym impetem
      jechaliśmy w przód... nastąpiło gwałtowne hamowanie i zatrzymanie...
      Coż...
      Lot lotowi nierówny, ale ten był wyjątkowo daleki ideałowi...
      Jesli żądni jesteście przygód, wybierzcie Aurelę:)

A tak na serio... jeśli macie możliwość wyboru przewoźnika, nie
      wybierajcie Aureli...

Pozdrawiam!
      • Gość: Artur Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 10:20
        Leciałem na Majorkę i z powrotem z Wrocławia - przez Poznań.Samolot B737 stary ale sprawia wrażenie zadbanego.Lata sprzętu widać w poziomie hałasu w czasie lotu. Samoloty Ryana znacznie cichsze.Obsługa miła,niektóre stewardessy próbują nawet mówić po polsku.W czasie lotu można coś kupić do jedzenia i picia - ceny znośne. W czsie lotu nie było turbulencji - pilot omijał strefy burz.Polecam loty z Katowic - nie ma międzylądowania.Sam lot na Majorkę to ok.2,5 godz.Z międzylądowaniami wychodzi 4 godz.1.08 - lądowanie we Wrocławiu - pilot trochę poszalał mimo dobrej pogody - nagłe zwroty,hopki itp, chociaż jak leciałem kiedyś LOT-em na Rodos, to było jeszcze gorzej.Co do sprzętu, to z tego co obserwowałem na lotnisku w Majorce większość lini charterowych lata na kilkunastoletnich samolotach.Jeżeli sprzęt jest odpowiednio konserwowany to myślę że nie ma to dla bezpieczeństwa większego znaczenia - najnowsze Airbusy i Boeingi też czasem mają problemy. A tak sprzęt przynajmniej sprawdzony.Co do opóźnień to wina Hiszpanów - lotnisko na Majorce jest tak zatłoczone, że smaoloty startują i lądują dosłownie jeden za drugim - na zakładkę.
        • Gość: misia Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: 194.156.44.* 05.08.09, 18:50
          Ja wróciłam w czwartek z Tunezji i nie narzekam. W obie strony te
          same stewardesy :) Toaleta jak w pociągu.Trochę sfatygowany i ciasny
          ten samolot ale lot minął dobrze.
          Przy lądowaniu zauważyiśmy, że na skrzydle odpadł kawalek blachy :)
          • Gość: andzik Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 13:15
            do misia --> ja tez myślałam, że przy lądowaniu odpadł kawałek
            blachy ale jak sie później popatrzałam na to to była to jednak jakaś
            pokrywa która sie sama chowa i wysuwa :) a więc bez obaw :D
            • Gość: BiG Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.09, 20:55
              To nie blacha , to klapy ( krokodylki hamujące ) :)

• Gość: BiG Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.09, 17:17
        A ja polecam - lot komfortowy mimo ciasnoty , kible przestały śmierdzieć ( a
        śmierdziały ). Ceny żarcia obniżone...no i te fajne stewardessy - blondi
        laseczki....
        • Gość: sebazax Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.09, 15:17
          no warunki nie są idealne. Bardzo ciasno. Stan wewnątrz też nie za
          bardzo... Ale co tam - dolecieliśmy do Egiptu i z powrotem. Tanie
          jedzenie (woda 0.5l - 5zł, piwo zywiec 0.3litra 9zł, kanapka 9zł,
          pringelsy kawa i herbata)
          • Gość: Przyszły pilot Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 17:36
            Znam się trochę na lotnictwie więc mogę się wypowiedziec nie to co niektórzy
            Jak nie macie o czymś pojęcia to o tym nie mówcie
            737 głośniejszy niż Ryanair bo tamte są nowej generacji z końcówką 800 a Aureli
            300. Aurela posiada też Boeingi 757 nowsze i wygodniejsze a co najwazniejsze
            bardzo bezpieczne natomiast 737 moze nie pierwszej mlodosci ale za to rowniez
            sprawdzone i bezpieczne
            Narzekacie na ciasnote ale wiekszosc przewozników charterowych ma takie samoloty
            bo są tanie w eksloatacji i bezpieczne Ja latam już od dłuzszego czasu i chce
            byc pilotem Aurelą leciałem do Dubaju i byłem zadowolony(szczegulnie po ostatnim
            locie na Teneryfę z LTE) Więc mogę z czystym sumieniem polecic tą linię i w
            przyszłości chętnie bym tu pracował!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Ludzie latajcie bo samolot to najbezpieczniejszy środek transportu...
            Z góry przepraszam za błędy ortograficzne Pozdro
          • Gość: mati Re: Aurela Airlines - czy ktoś leciał tymi linia IP: *.internetia.net.pl 13.07.10, 14:26
            Ja też leciałem tymi liniami w lipcu.Bardzo mi się podobał lot start
            piękny lądowanie miękkie.Troche ciasno ale da się wytrzymać.Nie ma
            cateringu a jedzenie jest płatne,więc radze wziąść ze sobą jakieś
            jedzenie.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka