aniaasob 25.07.09, 18:09 CZY JEST KTOŚ, KTO LECI 03.09.2009 R. NA ZASŁUŻONY ODPOCZYNEK DO HOTELU SAMIRA CLUB? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syla_0911wp.pl Re: Samira Club - Tunezja 13.08.09, 18:32 hej ja lece do samiry 3.09.09 z katowic o 22.40 mamy wylot;) do zobaczonka;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaasob Re: Samira Club - Tunezja 14.08.09, 12:53 To fajnie. My mamy wylot także z Katowic ale o 8.30. Na jak długo tam lecicie? Do zobaczenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Samira Club - Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 17:55 lecimy tam na dwa tygodnie;) wiec bedziemy do 17.stego wrzesnia;) mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni interesuja mnie tylko te bungalosy. my bedziemy w nocy gdzies koło 14.00 ale mozemy sie umuwic rano na sniadanku;)ja jade z chłopakiem siostra i jej chłopakiem. a ty z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Samira Club - Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 17:57 w nocy gdzie koło 2.00;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaasob Re: Samira Club - Tunezja 14.08.09, 18:20 Ja będę z mężem i 5-letnią córką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Samira Club - Tunezja IP: *.as.kn.pl 14.08.09, 23:01 Ale Wam dobrze!!!! ja właśnie wróciłam z Samiry dzisiaj w nocy :( Odpowiedz Link Zgłoś
aniaasob Re: Samira Club - Tunezja 15.08.09, 07:29 Aga, to może byś coś napisała - gdzie warto pójść, co sobie darować... W ogóle to mam pytanie - w Samira Club są "domki" podzielone na kolory (żółte, niebieskie, pomarańczowe), czy jak przylecimy do hotelu to można sobie wybrać, czy już są "z góry" przydzielone? Lecimy z dzieckiem i nic chce mieć do wszystkiego daleko (wolałabym mieć pokój w pośrodku)więc, który to kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Samira Club - Tunezja IP: *.as.kn.pl 15.08.09, 17:08 my mieliśmy domek pomarańczowy, który znajduje się na samym końcu, najdalej od recepcji i całego "centrum rozrywki", ale tak naprawdę do tego centrum i do restauracji dochodziliśmy w 5 minut. Co prawda bardzo się motaliśmy przez pierwsze dwa dni, bo te domki to prawdziwy labirynt. Byliśmy zadowoleni z tego położenia, gdyż tam do późnej nocy są codziennie dyskoteki, więc u nas nie było tak bardzo słychac,a byliśmy z dzieckiem pięcio- miesięcznym więc odpowiadało nam to. Najbliżej są domki żółte, później są niebieskie, zielone i pomarańczowe. Najbardziej po środku są chyba zielone. My mielismy już przydzielony domek, ale myślę że gdybyśmy chcieli zmienic to nie było by problemu.Wiesz, my niewiele wychodziliśmy poza hotel ze względu na maleństwo, no i upały które tam teraz panują. Ale na terenie hotelu animatorzy zapewniają wspaniałą zabawę zarówno dla dzieci jak i dorosłych, tam się nie można nudzic!!!! Animatorzy są wspaniali, za naszą Olivką przepadali, cały czas ktos podchodził, zabawiali ją, całowali, a jak odjeżdżaliśmy to co chwilę ktoś nam ją zabierał i kazali żebysmy sami jechali. Sprawili, ze aż łzy się w oczach zakręciły, jak trzeba było wyjeżdżac. Najwięcej czasu spędzaliśmy na basenie, poniewaz tam właśnie przebywali animatorzy i cały czas coś się dzieje. Wieczorami na plaży trzeba uważac na sprzedawców, którzy oferują wyroby ceramiczne itp. ponieważ jak zaatakują to trudno się uwolnic, a skasują Cię, ze szok!!! My dalismy się nabrac jednemu :/ A jak byście byli na targowisku w Hammamecie lub Neabulu to przede wszystkim targowac się!!!! Ceny można zbic o 200%, nawet podobno więcej. I nie dajcie się nabrac na ich "srebro" za jednego dinara ;-) A w jakim wieku jest Wasze dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaasob Re: Samira Club - Tunezja 16.08.09, 08:13 Nasza córka ma 5-lat. A może słyszałaś od innych wczasowiczów, na które wycieczki warto się wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla_0911 Re: Samira Club - Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.09, 09:31 ja słyszałam ze warto jechac na sahare to jest dwu dniowa wycieczka. i podobno rejs statkiem pirackim jest fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Samira Club - Tunezja IP: *.as.kn.pl 16.08.09, 22:12 Sahara jest superrrr!!!!! Mój mąż był i wrócił oczarowany. Ale jest to dosyc męcząca wycieczka, więc musicie się dobrze zastanowic, czy dziecko wytrzyma. Była dziewczynka taka ok. 4 lat. To jest do przejechania 1200 km w dwa dni, pobudka w drugim dniu o 4 nad ranem, żeby zdążyc na wschód słońca. Zrobił sporo zdjęc, są przepiękne. Dodatkową atrakcją jest jazda na wielbłądzie na pustyni, zwiedzanie miasteczka "Gwiezdnych wojen" no i wiele innych miejsc. Byliśmy też na wycieczce Hammamet, Neabul, jest to ok. 4 godzinna wycieczka, w Neabulu zwiedzilismy fabrykę ceramiki, piękne wyroby, ręcznie zdobione, oprowadzali nas po tej fabryce, bardzo mi się podobało. Później na targowisko, gdzie nawet spokojnie można było zrobic zakupy, a na koncu pojechaliśmy do starej mediny, tam też chcieliśmy wejśc na targowisko, ale szybko uciekliśmy, bo zaciągali nas na kazdym kroku do sklepików, próbowali nas naciągac na "srebro". Tak więc gdybyście byli na takiej wycieczce, lub jechali na własną rękę, to na zakupy lepiej udac sie na targowisko w Neabulu, a nie w Hammamecie. Fajną atrakcją na plazy w Samirze jest lot spadochronem. Kosztuje 30 dinarów, jest to impreza trwająca ok. 5 minut, ale fajne przeżycie. Jak masz jeszcze jakies pytania, to pisz. A ja miałabym do Ciebie pewną prośbę. Jak już pisałam wcześniej, nasza mała Olivka była ulubienicą animatorów. Zrobilismy z nimi trochę zdjęc i chciałabym na płycie przekazac jednej osobie te zdjęcia. Czy byłaby możliwośc, zebym wysłała Tobie tą płytkę? Podaję mój nr gg, gdybyś mogła to prosze o kontakt, tam opisałabym ci dokładnie dla kogo, oki? Oczywiście, jeżeli to nie problem dla Ciebie. A oto moje gg: 3424163. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla_0911 Samira Club - Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.09, 20:39 do zobaczonka w hotelu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla_0911 Re: Samira Club - Tunezja IP: *.c196.msk.pl 03.09.09, 10:23 do zobaczonka w hotelu;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania553 Re: Samira Club - Tunezja 16.08.09, 22:56 Wybieram się we wrześniu na wypoczynek do tego właśnie hotelu. Był ktoś z Was ,jaką ma opinię obsługa i czy czysto jest w tym hotelu? Czytałam różne opinie i mam "cykora" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla_0911 Re: Samira Club - Tunezja IP: *.c196.msk.pl 17.08.09, 07:50 wejdz sobie na oceniacz pl tam sie ludzie loguja dodaja swoje opinie o hotelach. wydaje mi sie ze jest ten hotel ok. blisko do plazy lezaki sa pogoda bedzie co ci jeszcze brakuje;)my tez lecimy tam we wrzesniu;) do zobaczonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Samira Club - Tunezja IP: *.as.kn.pl 17.08.09, 16:30 Byłam, widziałam i polecam :-) Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Pościel wymieniana, łazienka zadbana. Trochę gorzej wygląda sprawa ze szklankami w barach. Bywa, że są brudne. Widziałam nawet, ze kilka osób miało swoje szklanki, lub kubki i z nimi chodzili po napoje, zwłaszcza dla dzieci. Szczerze mówiąc sama żałowałam że nie mieliśmy dla naszej córki jakiegoś swojego kubka, ale w barze na plaży podają napoje w jednorazowych plastikach, więc zostawialiśmy sobie dla niej i tam wlewaliśmy jej picie. Ale generalnie hotel jest bardzo fajny, świetni animatorzy, dzięki którym nikt się nie nudzi, cały dzień coś się dzieje. Wróciliśmy cztery dni temu i jeszcze nie możemy dojśc do siebie, jeszcze żyjemy Samirą i tamtą atmosferą. Też mieliśmy cykora przed wyjazdem, bo to tylko 3*, ale było fantastycznie. Te brudne szklanki przestały nam przeszkadzac po dwóch dniach, jak poznaliśmy bliżej hotel i polubiliśmy go. Byc może we wrześniu bedzie trochę mniej ludzi i będą mogli dokładniej myc szklaneczki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Samira Club - Tunezja IP: *.as.kn.pl 17.08.09, 16:44 Widzę, ze jest kilka osób które lecą we wrześniu do Samiry. Słuchajcie, ja mam prośbę. Czy znalazł by się ktoś, komu mogłabym wysłac płytkę ze zdjęciami dla jednego z animatorów??? Moja mała córeczka była przez te dwa tygodnie ulubienicą animatorów, zwłaszcza jednego, jak tylko miał wolną chwilę, to przychodził i zabawiał ją, było nam bardzo miło, jak tak z nami przesiadywał. Zrobiliśmy trochę zdjęc i chcielibyśmy mu przekazac. Pocztą się trochę boję, nie wiem czy trafi do odpowiedniej osoby, najpewniej by było przekazac przez kogoś, kto tam leci. Gdyby ktoś z Was byłby tak uprzejmy, to niech napisze. Z góry bardzo dziękuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Samira Club - Tunezja IP: *.as.kn.pl 19.08.09, 12:24 Cóż, trudno....wyślę pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Samira Club - Tunezja IP: 194.156.48.* 19.08.09, 14:15 Cześć. Wstrzymaj się proszę z wysyłką płyty. Podaj proszę swój adres e- mail. Być może będę mogła Ci pomóc.Pozdrawiam. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Samira Club - Tunezja IP: *.as.kn.pl 19.08.09, 17:26 O, świetnie by było. Mój e-mail: kosa29@onet.eu Czekam na meila od Ciebie, tam podamy sobie szczegóły. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica79 Re: Samira Club - Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 20:32 witam jeżeli jeszcze nikt nie zabrał twojej płytki ze zdjęciami - moge ja ją wziąć. lecę 3 września wraz z rodzinką na wczasy własnie do Samira Club na tygodniowy wypoczynek. pozdrawiam Kaśka - moje GG 4835176 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica79 Re: Samira Club - Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 20:29 Witam, ja również we wrześniu wybieram sie do tego hotelu na wypoczynek z rodziną. Poczytałam troche opini i tych dobrych i tych mniej dobrych. juz sie doczekać nie mogę (jeszcze 2 tygodnie). Mam nadzieję że się będziemy swietnie bawić. na sahare niestety raczej nie pojade gdyż jedziemy z 2,5 letnią dziewczynką a to by była męka dla niej a nie przyjemność. Na wycieczki udamu się do Tunisu i Kartaginy i napewno na Lwy i Delfiny - jakby mogło zabraknąć przejażdzki wielbłądem hihh. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Samira Club - Tunezja IP: *.glubczyce.vectranet.pl 22.08.09, 02:05 bylam na tydzien i nie zluje ale na 2 tyg nie ma ta po co jechac mozna sie zanudzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evul@85 Re: Samira Club - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 10:25 Ja byłam w Samirze rok temu i było super,cudny ośrodek z klimatem;)a animacje wieczorne po prostu bajka!!!pozdrawiam i zazdroszczę tym co się tam wybierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Samira Club - Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.09, 12:55 Ja mam natomiast pytanie czy ktoś wylatuje do tego hotelu 10 września z Katowic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Samira Club - Tunezja IP: *.acn.waw.pl 27.08.09, 20:23 Ja wylatuje 10 do Samiry :D ale z Warszawy :P natomiast mam pytanie - czy bardziej opłaca się opcja All Inclusive czy HB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Samira Club - Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 23:12 My z dziewczyną wybraliśmy All'a, z prostego powodu, jest niewiele drożej, ale za to natomiast można dokładniej rozplanować pieniędzmi :). Jaki jest Wasz skład wylotowy? Tzn kto leci? :) Zawsze lepiej mieć tam jakiegoś rodaka na miejscu ;). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla_0911 : Samira Club - Tunezja IP: *.c196.msk.pl 28.08.09, 06:52 halo halo;) nie bójcie sie tam bedzie napewno duzo polaków;) my lecimy 3.09. i jestesmy do 17.09 wiec napewno sie wszyscy jakos zgadamy;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata(.) Re: : Samira Club - Tunezja IP: *.acn.waw.pl 28.08.09, 10:01 Lece ja z chłopakiem. Chyba też wybierzemy All'a :) no, zawsze lepiej kogoś już znać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: : Samira Club - Tunezja IP: *.as.kn.pl 28.08.09, 16:06 Słuchajcie, tam jest tyle Polaków, że ja miałam wrażenie, ze przynajmniej 50% to byli właśnie Polacy. Na każdym kroku słychac nasz język, więc z pewnością każdy podobiera się w jakies większe grupki. Odpowiedz Link Zgłoś