piotrr2 28.04.04, 16:49 Witam, Jestem w 11 m-cu ciąży. Chcemy w najbliższą sob-niedzielę odwiedzić rodzinę, w której jedno z dzieci ma ospę. Lepiej odłożyć wizytę czy wystarczy zachować ostrożność i nie mieć kontaktu z chorym dzieckiem. Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagat100 Re: Ospa 28.04.04, 19:20 chyba tygodniu?? osba roznosi sie przed pojawieniem u chorego wiec dziecko juz zarazalo ale ja na twoim miejscu nie jechalabym ja zarazilam sie prawdopodobnie od dziecka ktore mialo zapalenie pluc jakims wirusem i plod mi obumarl w 10 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
igunia2 Re: Ospa 30.04.04, 12:30 Lepiej nie ryzykuj zdrowia swojego i dziecka.Ja właśnie zaraziłam się ospą od dziecka,z którym nie przebywałam w jednym pokoju,tylko w mieszkaniu i to wystarczyło.Na Twoim miejscu zrezygnowałabym z wizyty u rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Ospa 06.05.04, 00:31 jesli nie chorowala pani na ospe- nie jechac i znikim z tamtej rodziny nie kontaktować zisę- osap to jedna z najbarziej zakxnych chorob- dlatego "wietrzna" , a wiryus jest bardzo wredny w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś