Gość: chora IP: *.aster.pl 29.10.06, 19:36 Mam pytanie do lekarza jakiej specjalizacji nalezy sie udac z hemoroidami. Moze ktoras z was miala to leczone operacyjnie?Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mis.mis Re: hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:37 do proktologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weirdo Re: hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:54 ja miałam. najpierw lekarz 1-go kontaktu, potem chirurg ( w moim przypadku straaaszny ból i powiem więcej, że nie dało się siedzieć z "tym czymś"). potem wizyta w szpitalu i na koniec operacja. teraz, zdaje się, wszystko gra, ale muszę uważać na to, co jem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: hemoroidy IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:18 jak dlugo w tym szpitalu, naczym polega ten zabieg i czy dlugo sie dochodzi do siebie po takim zabiegu.Prosze napisz cos wiecej.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weirdo Re: hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:33 obawiam się, że nie mam nic fajnego do powiedzenia... w każdym razie. to było tak. pierwsze podejście nieudane, wiesz, spakowana, czekałam na przyznanie łóżka, ale okazało się że mam właśnie wysyp opryszczki i do widzenia. trzeba czekać, aż przejdzie, bo po znieczuleniu lubi sobie poszaleć. ok, 2 tygodnie pózniej, przyjmują mnie (szpital praski na grenadierów). czekam dobę, na czczo, nawet wody nie można. jakieś lewatywy. jest mi wszystko jedno, w sumie... potem, koło południa, głupi jaś i na stół. okazało się, że po znieczuleniu w kręgosłup zaczynam mdleć. mówię im, raczej bełkoczę, że nie dam rady w kręgosłup, że mi słabo. dobrze, dajemy całościowe. wpinają kroplówkę w dłoń. odpływam... jak się budzę, widzę nad sobą buzię anastezjologa. nie mogę złapać tchu. jak noworodek. witają mnie uśmiechami, potem na salę pooperacyjną. jest mi mdło. ludzie obok, po ciężkich operacjach zaczynają brykać. ja czuję się dobrze, trochę mdło, ale nie wymiotuję. szkoda mi innych. potem leżę 2 dni, cały czas na znieczuleniu. dom. odpoczynek. 2 tygodnie i mogę spokojnie iść do toalety... tkanki pobrane bada się pod względem nowotworu, to standard... jestem czysta, na razie po operacji się nic nie szyje... to jest problem. ale przeżyłam, mam się dobrze. w razie czego, pomogę coś więcej... tak sobie myślę, że jest masa poważniejszych operacji, nowotwory itp itd. hemoroidy to pikuś przy guzkach piersi. w razie czego, chętnie pomogę. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: hemoroidy IP: *.elpos.net 30.10.06, 20:31 Z hemoroidami należy się udać do chrurga-proktologa. Byłam w ubiegłym tygodniu pierwszy raz. Badanie nie bolało mnie,lekarz był bardzo miły,ale musiałam poddać się zabiegowi usunięcia zakrzepów z hemoroida. Zabieg prosty w znieczuleniu miejscowym. Kiedy znieczulenie przestało działać bardzo bolało(jestem niewytrzymała na ból), dostałam silne leki i po 1,5 doby było znośniej, ale po wypróżnieniu znowu było strasznie. Nie piszę tego,żeby Cię wystraszyć, ale przygotować. Ja mieszkam sama i cztery razy omal nie zemdlałam z bólu. Dziś minęła czwarta doba, byłam na mieście i jest prawie oki. Idź do lekarza, ja wytrzymałam i Ty też przeżyjesz, będzie dobrze. Pozdrawiam Cię! Odpowiedz Link Zgłoś
fiska1 Re: hemoroidy 30.10.06, 21:28 A mi zrobil się taki mały guzek przy odbycie z żyły. sądzę ,że to właśnie hemoroidy. Ale tylko jeden. Czy jest szansa, ze to samo zniknie? Jakoś się wchłonie? Odpowiedz Link Zgłoś
atenaaa Re: hemoroidy 02.11.06, 16:27 możliwe że powstało z "przeciążenia" i samo zniknie, . Tez miałam taką sytuację, ledwo mogłam siedzieć, strasznie bolesne to było, nawet przy kaszlu itp., też krwawiło. Wystraszona zapisałam się tuż przed wyjazdem nad morze do proktologa. Na szczęście wszystko było ok, nawt badanie, które mnie dosłownie przerażalo.dostałam czopki i maść i po strachu, następnego dnia była już poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiska1 Re: hemoroidy IP: *.chello.pl 03.11.06, 10:39 Mialam bóle w środku odbytu, więc zgłosiłam się do proktologa. Okazało się, ze zrobiła mi się szczelina w odbycie. Najprawdopodobniej przez zabieg jaki mialam miesiąc wcześniej - poronilam i mialam zabieg oczyszczenia macicy. Proktolog przepisał mi czopki i maść. I po tygodniu brania tych leków zrobił mi się ten guzek. Dodam, że leki kontynuowałam jeszcze 2 tygodnie (z zalecenia lekarza). 2 dni temu skończyłam leki, a ból jak był tak jest i guzek jak się pojawił tak nie znikł. Dodam, że leki któe brałam były też między innymi przeciw hemoroidom - Proctosone maść i czopki. Chyba muszę się zapisać na następną wizytę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brynia Re: hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:12 ja byłam u chirurga, przypisał mi korę dębu na nasiadówki, maść proctosone i tabletki Phlebodia- bardzo dobre. na mnie niestety sama maść nie działa, więc musiałam brać coś wewnętrznie na poprawę krążenia. Phlebodia w porównaniu z innymi tabletkami na krążenie b. dobra. Odpowiedz Link Zgłoś