ania.m801 04.06.07, 19:07 mam bardzo krotka szyjke macicy.czy moge niedonosic mojej dzidzi.jestem prawie w 18 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: ciaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 19:13 Idź na zwolnienie i leż. Czy lekarze proponowali Ci szewek? Przy szewku też trzeba leżć i bardzo się oszczędzać. Nie masz innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.m801 Re: ciaza 04.06.07, 19:23 jeszcze nie zaproponowal,powiedzial ze to moze wynikac tez z mojej drobnej budowy ciala.ale wspomnial o szwie.nie przypisal tez dodatkowych lekow na podtrzymanie.biore duphaston od poczatku ciazy,czyli 6 tygodnia,bo minimalnie kosmoweczka sie nie przykleila.ale dzidzia rosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ciaza IP: *.sieci.fonet.pl 04.06.07, 19:42 zajrzyj na to forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=585 Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: ciaza 04.06.07, 21:04 Aniu, donosisz, bądź dobrej myśli szyjkę miej pod kontrolą, na usg lekarz może ocenić tzw.długość kanału, czasami część zewnętrzna jest stosunkowo krótka ale kanał długi, zamknięty i szyjka twarda dobrze rokują, jak najwięcej leż, odpoczywaj, nie rób ręcznych przepierek nad wanną, odpuść sobie porządki. Bądź wyczulona na wszystkie pobolewania, skurcze, częste stawianie się macicy i na zimne dmuchaj, w przypadku zaniepokojenia jedź się zbadać nawet na izbę przyjęć do szpitala, uspokoisz się a gdyby coś się działo dasz szansę farmakologii na powstrzymanie porodu przedwczesnego (musiałam leżeć plackiem od 34 tygodnia, urodziłam o czasie, szyjka była zgładzona, przepuszczała palec i w takim samym stanie dotrwała do dnia porodu), trzymaj się, będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś