Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 22:41 Moja ciocia odebrala dzis wynik mammografii. Niestety, wykryto guzek. Ma być dalej diagnozowana. Czy jest mozliwośc, żeby guz nie był złośliwy? Ciocia jest załamana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monia Re: Guzek w piersi IP: 213.199.205.* 06.09.07, 20:13 CZeść.To zalzy od wieku Cioci,z wiekiem ryzyko niestety wzrasta,ale nie ma co zakładać najgorszego. Napewno dostanie skierowanie na biopsje dzięki której można okreslic jaki jest to rodzaj zmiany.Sama przez to przechodziłam,mam 24 lata i wykryłam usiebie guzek,oczywiście seria badań,USG,biopsja cienkoigłowa..naszczeście to był gruczolako-włókniak,łagodna zmiana.Mam nadzieje ze wynik Twojej Cioci bedzie dobryPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Guzek w piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 13:59 Ciocia ma 57 lat, czyli jest w wieku, kiedy ryzyko największe. Wczoraj z nią rozmawialam....mowi, ze czuje pod pachą powiększone węzly i to od kilku miesięcy. Te kobiety... dlaczego najważniejsze są dzieci, dom, praca???? Czasem myślę, ze ludzi wolą nie wiedzieć.... a przecież statystyki mowią same za siebie... , a potem nie ma już szansy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: Guzek w piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 14:17 Spokojnie, pół mojej rodziny, żeńskiej części ofkors miała guzki w piersiach. W każdym przypadku to były włókniaki. Rozpiętość wieku delikwentek od 23 lata do 54. Śmiejemy się, że mamy wybrakowane cycki Będzie dobrze, nie ma się co martwić na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena681 Re: Guzek w piersi 09.09.07, 18:47 witam!-proszę nie lekceważyc problemu.Pani ciocia powinna natychmiast zgłosic się do szpitala oddział chirurgii w celu usuniecia guzka ,oceny histopatologicznej bo przy powiększonych wezłach chłonnych zachodzi prawdopodobieństwo nowotworu.Wcześnie wykryty rak ma duże szanse na wyleczenie.Zyczę tej pani zdrowia iwielu sił . pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś