Dodaj do ulubionych

TRÓJGLICERYDY

IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 19:37
Co może oznaczać poziom trójglicerydów 290 i jak go obniżyć. Czy dieta tutaj
coś pomoże, czy może jakieś ziółka lub jakieś poważniejsze specyfiki, ale po
aferze związanej z Baycolem to trochę się boję. Mam ostatnio problemy z
ciśnieniem, wykonałem różne badania (doppler, echo) serca i nic one nie
wykazały - ciśnienie jest na poziomie (jeśli nic nie biorę, a biorę w tej
chwili Bisocard) 140/90, czasami trochę wyższe. Cholesterol jest 200, ale w
rozbiciu to nie wiem. Wiem, że podwyższony poziom trójglicerydów może być
symptomem wielu innych schorzeń, ale nie wiem czego. Proszę o wyjaśnienie mi
tych paru kwestii. bardzo proszę. Pozdrawiam

Irek
Obserwuj wątek
    • Gość: asu Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.chello.pl 29.03.02, 22:07
      www.lodz.ptkardio.pl
    • Gość: Sowa Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 30.03.02, 02:23
      Gość portalu: Irek napisał(a):

> Co może oznaczać poziom trójglicerydów 290 i jak go obniżyć.

Jest to poważny problem :-(( jak chcesz to Ci to wytłumaczę może później.
      Nie lekceważ tego jednak. Takie poziomy trójglicerydów lub poprawniej
      triacylogliceroli spotyka się u ludzi , którzy mieli zawał serca.

> Czy dieta tutaj coś pomoże,

Przede wszystkim dieta !!

> Cholesterol jest 200, ale w rozbiciu to nie wiem.

To się dowiedz, to jest WAŻNE!! ponieważ cholesterol całkowity niczego właściwie
      nie oznacza. Jeśli Twój lekarz mówi inaczej, to... ZMIEŃ LEKARZA !!

> Proszę o wyjaśnienie mi tych paru kwestii. bardzo proszę.
      > Pozdrawiam
      > Irek

Rada moja jest taka : MYŚL sam !

a. Zapoznaj się z zasadami Diety Optymalnej lek.med. Jana Kwaśniewskiego.
      Kup sobie książkę " Dieta Optymalna" , nie zwracaj uwagi na "pana doktorowe"
      wywody filozoficzno-religijno-socjologiczne , bo one Ci nie pomogą, pomoże Ci za
      to zdecydowanie , jeśli przynajmniej z grubsza zrozumiesz mechanizmy czy prawa
      biochemiczne tam opisane.

b. Jeśli to mało ... to skontaktuj się z jakims lekarzem optymalnym .
      Pójdź, porozmawiaj... zapytaj o wyjaśnienia itp ....

Doraźnie, jeśli chcesz rozpocząć proces poprawy NATYCHMIAST :

a. Ogranicz węglowodany do ok. 50g na dobe, zwróć uwagę , żeby byly to
      węglowodany złożone w żadnym przypadku węglowodany proste ! Tutaj nasza pani
      Expert Ola może ci dać wyczerpującą liste który jest prosty , a który złożony
      na rynku w Polsce.

b. Żadnych owoców , szczególnie słodkich takich jak. sliwki, jabłka, gruszki,
      winogron itd ... do tego wrócisz jak już wszystko bedziesz miał w normie.

Lekarz optymalny poda Ci szczegóły dotyczące spożycia białka i tłuszczy, co
      będzie zależało od Twojej wagi, wzrostu, wieku, stylu życia itd ...

Potraktuj to bardzo poważnie... przynajmniej tak jak ja ! :-)))

Sowa

• Gość: Artur Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.sasknet.sk.ca 01.04.02, 05:01
        Porada Sowy jest oczywiscie sekciarska. Nie po to nauka i medycyna sie rozwija
        by nagle ja ignorowac i wierzyc w banialuki i wizje tworcy religii optymalnych.
        Przypomne moze tym ktorzy czytaja to forum ze Dr. Kwasniewski mial spotkanie 3-
        ciego stopnia z kosmitami i ci przekazali mu podstawy diety optymalnych.
        Opisuje on to zreszta dokladnie w jednej ze swoich ksiazek.

TG relatywnie latwo obnizyc dietetycznie (jedzac mniej zlego tluszczu, wiecej
        ryb i oleju rybnego)i uprawiajac regularnie intensywna gimnastyke. Jezeli nie
        pomoze to sa tez leki. W tej chwili nie pamietam jaka jest norma TG wiec nie
        bede sugerowal co jest jest lepsze. Twoj lekarz wie lepiej.
        • Gość: asu Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.chello.pl 01.04.02, 14:16
          Pacjent jako stworzenie obdarzone wolną wolą ( możliwością wyboru ) może
          stosować dowolną dietę, w tym i Dietę Optymalną.
          Zamiast Diety Optymalnej może też stosować dietę przedstawioną na stronie
          www.niejedzenie.pl, która gwarantuje pozbycie się chorób i dolegliwości ale
          niestety nie zabezpiecza przed szybkim przejściem w zaświaty.
          • Gość: Anna Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 10.04.02, 17:19
            Jeśli chodzi o tróglicerydy to norma jest do 150.Ja mam prawie 400.
            I od paru lat jestem podstałą kontrolą lekarską, i dalej mam kłopoty a
            właściwie to lekarz ze mną ponieważ mój organizm żle reaguje na leki.Jest kilka
            dobrych leków i brałam lipobay który wycofano ale po nim wyniki były w miarę
            przyzwoite. A co do diety to wyprawiałam cuda aby oczyścić organizm i co po
            miesięcznej kuracji prawie wegetariańskiej wyniki by gorsze o 100%.Niestety
            obie z siostrą mamy ten sam problem, ona chudziutka całe życie dietetyczna i
            mamy nadciśnienie i cholesterol i po kim niestety po naszej babci.
            • brochna Re: TRÓJGLICERYDY 24.04.02, 19:08
              Ja rowniez mam problemy z cholesterolem.Najprostsza sprawa to
              dieta.Dr.Kwaskowskiego zostaw innym samobojcom.Przez nia malo nie zszedlem z te-
              go swiata.Ty na dzisiaj zapomnij o golonce,tlustej szynce , baleronie.Ogolnie
              wystrzegaj sie wieprzowiny , zastap ja wolowina i drobiem.Jablka i grejfruty
              oraz makrela zwalczaja trojglicerydy.Mnie to pomaga jak przestrzegam tych zasad
              to poziom trg. spada.Ale bywa i tak , ze genetycznie masz je przypisane.A wtedy
              nic podobno nie mozna zrobic(dotyczy to mojego przyjaciela , ktory ma post
              przez caly rok a trgl. 300-350.Gdzie norma to max - 200.Powodzenia.
        • Gość: kotka Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 13:32
          Jesli chcesz się wypowiadać na temat jakiejkolwiek diety to najpierw ja
          zastosuj, zebyś wiedział o czym mowa. Jestem na diecie optymalnej od 3 lat.Nie
          wnikam w poglądy autora diety. Dla mnie ważne jest że po 3 m-cach stosowania
          trójglicerydy spadły z ponad 200 do ok.70. cukier ze 160 do ok,100. Żaden
          lekarz nie mógł mi tego wytłumaczyć jak to mozliwe.Mój 77 letni ojciec jest od
          4 m-cy na tej diecie i cisnienie spadło mu z 110/180 do 90/130 a cholesterol z
          220 na 160!. Trzeba brać pod uwage fakty a nie mity. Pozdrawiam i zyczę
          zdrowia. Kotka.
      • Gość: TOYA Re: TRÓJGLICERYDY IP: 192.168.6.* 13.04.02, 21:21
        Kobieto dziedzicznie obciążona zwracałem się do Ciebie z uprzejmą prośbą abyś
        udzielając odpowiedzi raczyła nie szatkować każdego zdania na wyrazy i w
        oderwaniu od kontekstu opatrywać to własnym komentarzem. Niestety nie jesteś w
        stanie dokonać takiego heroicznego czynu. Ale upierając się przy takim sposobie
        odpowiedzi: primo - powodujesz że jest ona zupełnie nieczytelna
        secundo - pozwalasz sobie jak zwykle na niegrzeczne uszczypliwe
        uwagi odnoszące sie do poszczególnych wyrazów które mają się nijak do sensu całej
        wypowiedzi osoby którą szatkujesz
        tertio - wskutek tych zabiegów uzyskujesz efekt odwrotny od
        zamierzonego. PS NIE MASZ MONOPOLU NA WSZECHWIEDZĘ O CHOLESTEROLU jeśli sądzisz
        że jest inaczej jesteś w błędzie.Ale to już Twoje zmartwienie.
        • Gość: TOYA Re: TRÓJGLICERYDY IP: 192.168.6.* 13.04.02, 21:55
          POWYŻSZY TEKST DOTYCZY OCZYWIŚCIE S O W Y
          • Gość: hserwin Re: TRÓJGLICERYDY do Anny IP: *.chello.pl 13.04.02, 22:16
            Anno,napisałaś,ze stosowałaś wiele diet w tym wegetariańską i nic nie pomogły.
            Dieta Optymalnych jest całkowicie odmnienna,może własnie ją powinnaś wypróbować?
            Poobserwuj przez parę dni reakcję swojego organizmu i sama wyciągnij
            wnioski.Może zadziała tu zasada "lecz podobnym".
            Ja osobiście jestem sceptycznie nastawiono do tej diety, bo mnie nie służy,ale
            mój ojciec od wielu lat ją stosuje z pozytywnym skutkiem.
            Jeżeli podasz mi swoja grupę krwi napisze Ci jakich produktów powinnaś
            bezwzględnie unikać.
    • Gość: spa Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.compinet.pl 23.04.02, 19:04
      cześc Irek, pamiętaj,ze mając podwyższone trójglicerydy musisz przestrzegac
      zasady: zero alkoholu,zero tłuszczu,zero słodyczy.Dieta optymalna zapewnia
      optymalna skleroze,że działa w ten sposób to widac w korespondencji.Badź zdrów!
      • Gość: Kotka2 Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.nasze.pl / 192.168.31.* 25.04.02, 07:57
        Gość portalu: spa napisał(a):

> cześc Irek, pamiętaj,ze mając podwyższone trójglicerydy musisz przestrzegac
        > zasady: zero alkoholu,zero tłuszczu,zero słodyczy.Dieta optymalna zapewnia
        > optymalna skleroze,że działa w ten sposób to widac w korespondencji.Badź zdrów!

Bzdury Waść pleciesz. Zgadzam się z Tobą co do alkoholu i słodyczy ale
        zwiekszenie w diecie ilosci tłuszczu przy jednoczesnym obnizeniu spożycia
        weglowodanów prowadzi do obnizenia trójglicerydów. Doswiadczyłam tego "cudu"
        osobiscie. Moze najpierw wypróbuj na sobie a potem zabieraj głos w dyskusji.
        • Gość: spa Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.compi.net.pl 07.05.02, 14:36
          Za poradę wyprobowania na sobie dziekuję,chybiona. mam trójglicerydy 72
          mg%.Natomiast radzę przeczytac wcześniejsze teksty tych co tez probowali diety
          optymalnej, ale w pore oprzytomnieli. Nie dla wszystkich widac los laskawy.
    • Gość: Aka Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.015-83-73746f28.cust.bredbandsbolaget.se 03.05.02, 21:35
      Radze Ci od razu kupic OMEGA 3 i brac max dawki-ok 4-6 kapsli dziennie.
    • rybki4 Re: TRÓJGLICERYDY 08.05.02, 22:14
      Jeśli chodzi o normę trójglicerydów to jest ona inna w różnych laboratorjach.
      Należy wykonać badanie TG,Chol,HDL,LDL
      Zastosować dietę ze zmniejszeniem węglowodanów (bez potraw mącznych )
    • Gość: Andrzej Re: TRÓJGLICERYDY IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 00:31
      Stosuję dietę optymalną od pewnego czasu ale wyniki na razie beznadziejne TG
      390, Chl400.
      Czytam tu różne opinie na ten temat. Skuteczność diety jest chyba jednak
      osobnicza a nie uniwersalna. Kto wie czy nie należałoby zacząć leczyć duszy
      czyli ostro zwalczać stres.
      W ogóle mało jest lekarzy, którzy mieliby sensowna wiedzę na ten temat.
      Są powierzchowni i bez refleksji a także zacięcia badawczego. Takie forum jak
      to mogłoby spełnić swoją rolę gdybyśmy spróbowali trzymać się sprawdzony reguł
      mysłenia i dowodzenia logicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka