21.12.21, 22:45
Czy to może być jakaś bakteria. Od okołu roku mam wrzód w okolicy bikini. Raz się wygoi a później znowu odnawia, leci z niego ropa. Wcześniej miałam ogromnego czyrak w lewej pachwinie nógi. Badania krwi ok. Teraz zaczęła mnie piec skóra twarzy i oczy. Czy ktoś miał podobnie, coś się komuś nasówa co to takiego może być.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Wrzody 22.12.21, 01:06
      porzeczka5 napisał(a):

> Czy to może być jakaś bakteria. Od okołu roku mam wrzód w okolicy bikini. Raz s
      > ię wygoi a później znowu odnawia, leci z niego ropa. Wcześniej miałam ogromnego
      > czyrak w lewej pachwinie nógi. Badania krwi ok. Teraz zaczęła mnie piec skóra
      > twarzy i oczy. Czy ktoś miał podobnie, coś się komuś nasówa co to takiego może
      > być.

Mnie się nasuwa, że to może byc powód, aby pójść do lekarza.

S.
      • porzeczka5 Re: Wrzody 22.12.21, 07:13
        Byłam u dermatologa i powiedział ze to tradzik odwrócony, i nic nie przepisał
        • koziorozka trądzik odwrócony 23.12.21, 19:44
          porzeczka5 napisał(a):

> Byłam u dermatologa i powiedział ze to tradzik odwrócony, i nic nie przepisał
          -----
          Bo to sprawa raczej dla chirurga, antybiotyki rzadko pomagają.
          Na wszelki wypadek potwierdź diagnozę u innego dermatologa, bo to dokuczliwa przypadłość.
          Poczytaj
          pulsmedycyny.pl/tradzik-odwrocony-lekarze-nadal-malo-wiedza-o-tej-dokuczliwej-chorobie-skory-1124299

• waga170 Re: Wrzody 22.12.21, 03:30
      porzeczka5 napisał(a):

> Od okołu roku mam wrzód w okolicy bikini.

Ja mialem gorzej, bo nie w okolicy tylko w samym bikini. Ale mialem szczescie. Umarlem na covid a nie jakiegos tam wrzoda. Tempoto, do lekarza jazda!
      • porzeczka5 Re: Wrzody 22.12.21, 07:14
        !!!???
    • horpyna4 Re: Wrzody 22.12.21, 11:12
      Wyrzuć majtki, które nosisz. Kup sobie takie, które nie obcierają i są z bawełny; najlepiej z króciutkimi nogawkami.

Pieczenie skóry twarzy może mieć różne przyczyny, m.in. alergię. Może być pokarmowa, może na kosmetyki (np. farby do włosów, czy kremy do twarzy). Co do oczu, to może być reakcja na długotrwałe gapienie się na ekran komputera; pomyśl o okularach ochronnych. Ale może być to też reakcja na kosmetyki aplikowane w pobliżu oczu (krem pod oczy, tusz do rzęs, czy serum regenerujące rzęsy).

No i ważne jest dobre odżywianie się - jedzenie powinno być urozmaicone, żeby organizmowi nie zabrakło jakiegoś makro- lub mikroelementu.
      • porzeczka5 Re: Wrzody 22.12.21, 11:48
        Alergia jest wykluczona, robiłam test. A czy jakies choroby odzwierzęce mogą się tak objawiać.
        • porzeczka5 Re: Wrzody 22.12.21, 13:24
          Mąż choduje papugi
          • horpyna4 Re: Wrzody 22.12.21, 17:23
            Żeby wykluczyć alergię, trzeba zrobić nie test, ale mnóstwo testów. Bo alergizować mogą rozmaite substancje.

Do silnych alergenów należy pył sypiący się z piór papug. Reakcje mogą być różne i pokrzywka się do nich zalicza. Wygląda na to, że powinnaś trzymać się z daleka od papug.
            • porzeczka5 Re: Wrzody 22.12.21, 17:30
              Ja robiłam ig E całkowite i tam jest norma do 100, nie przekroczyłam tego. A te wrzody, które mam dłuższy czas co to moze być

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka