17.01.06, 22:21
------------------------------------------------------------------------------
--
Mam stwierdzone dodatkowe skurcze komorowe i nadkomorowe i wypadający płatek
mitralny.Przy tym mam bardzo tętno.Taka juz moja uroda.Mam
też niewielką niedoczynność tarczycy.Dotąd arytmia była, ale dawało sie z nią
żyć.Teraz.Jestem pod oipeką kardiologa ale nie mozna mi dobrać leku,bo po
każdym nie dość że nie mija arytmia to jeszcze dodatkowo spada tętno do
niebezpiecznej granicy.Czy ktoś może ma podobny problem i potrafi
sobie z nim radzić?Bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • klemens13 Re: arytmia 18.01.06, 17:02
      czy nikt nie ma arytmii,a moze ktos się na tym zna?
    • dziejanusz Re: arytmia 19.01.06, 21:34
      Miałem , ale tylko arytmię, bez wypadajacego płatka. Po dość długich
      eksperymentach z lekami unormowało mi sie po Concorze. Biore go juz chyba z 5
      lat. Czasami mam krótkie nawroty ale ten lek mi słuzy.
    • bardu Re: arytmia 20.01.06, 10:20
      Ja miałam arytmię i dobrze na mnie działał Rytmonorm. Brałam jakieś 3 lata.
      • magdae5 Re: arytmia 10.02.06, 18:40
        przeczytalam Twoja odpowiedz o arytmii , kardiolog przepisal mi tez Rytmonorm,
        ale slyszalam, ze ma duzo dzialan ubocznych i boje sie go wziac
        Bede Ci bardzo wdzieczna, gdy napiszesz jak sie po tym leku czulas, i czy jest
        mozliwe calkowite wyleczenie arytmii po nim? Wielkie dzieki za odpowiedz.magdae
        • bardu Re: arytmia 10.02.06, 23:07
          Ja nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Dobrze się po nim czułam -
          wcześniej brałam jakiś inny specyfik (nie pamiętam nazwy) ale poprawy nie było.
          Po Rytmonormie po dwóch dniach już czułam się całkiem ok. Od conajmniej roku już
          go nie przyjmuję i arytmii nie mam. Tak więc wygląda na to, że u mnie zadziałał
          (przynajmniej póki co).
    • kardiowerter Re: arytmia 10.02.06, 22:35
      Biorę 12 lat opacorden,sa dzialania uboczne ale w sumie dobry.Jest jeszcze
      sprawa ilości przymowanego leku. W moim przypadku wszystkie leki kardiologiczne
      najlepiej się sprauja jesli przyjmuję 1/3 do 1/2 dawki przepisanej prez lekarza.
      Wogóle to dobranie takiego leku jest sprawą niesłychanie trudną i sama musisz
      po prostu wypróbować. Taki sam /prawie/ lek tylko innego producenta /inna
      nazwa/ daje zupełnie inne działania uboczne. Ja dorobiłem się worka leków a
      jeszcze nie trafiłem na dobry dla mnie lek nadciśnieniowy. Powodzenia, pozdr.
      • 1951b Re: arytmia 10.02.06, 23:37
        Jesli mieszkasz w dużym miescie to idż do innego kardiologa moze będzie
        skuteczniejszy.
        • magdae5 Re: arytmia 11.02.06, 23:36
          Dzięki za odpowiedż, trochę mnie uspokoiłaś,chodż nadal boję się wziąć
          Rytmonorm. śpróbuję jeszcze poczekać kilka dni, może samo się wyciszy. Czy
          słyszałaś może o ziołach dobrych na arytmię? I jeszcze jedno pytanie, czy u
          Ciebie też arytmia wzmagała się po wysiłku?Pozdrawiam M.
          • bardu Re: arytmia 14.02.06, 12:13
            Naprawdę nie ma się czego bać. Jeśli będziesz się źle czuła to wtedy odstawisz.
            Leki przeciwarytmiczne przyjmuje się jakiś czas - kiedy arytmia ustępuje
            powinno się je odstawić. Musisz więc spróbowac. O ziołach nie słyszałam. U mnie
            arytmia występowała w bardzo różnych momentach. Czasem po wysiłku, czasem w
            nocy (nawet budziłam się, tak mną telepało) - właściwie nie mogłam doszukać się
            żadnych konkretnych powodów. Rytmonorm naprawdę mi pomógł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka