chinkusia 26.11.06, 13:50 Witam serdecznie prosze pomózcie mi od 2 tyg. mam temp. ciala 37.1-37.4 i nic mi oprócz tego nie dolega nie mam kataru nie boli gardło nic nie boli tylko mam ta goraczke i do tego osłabinie co to moze byc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: goraczka!! 26.11.06, 14:47 Rozumiem,że mierzysz pod pachą,jeśli to robisz wieczorem to temperatura naturalnie podnosi się.Jeśli trwa to już tyle czasu to nie czekałabym tylko zrobiła morfologię z rozmazem,OB,ASO i mocz.Wtedy powinno sie to wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
chinkusia Re: goraczka!! 26.11.06, 14:55 dziekuje. Mierze goraczke co pare godzin i jest caly czas taka sama kolo 37.1 przewaznie wlasnie mam juz skierowanie tylko czekam az mi sie miesiaczka skonczy, bo w czasie trwania pewnie wyszłyby dziwne wyniki ... Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: goraczka!! 26.11.06, 14:56 Mierzy się nie dłużej niż 5 minut, najlepiej 3. Odpowiedz Link Zgłoś
chinkusia Re: goraczka!! 26.11.06, 14:58 Jezeli jest to ten stary termometr?to chyba troszke dłuzej bo po 5 min. jak zmierze i zobacze to jest temp. inna niz po 10-15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: goraczka!! 26.11.06, 15:10 Robiłam ten sam błąd. Miałam zapalenie nerek,węzłów chłonnych,zapalenie tarczycy, anginę ropną i jeszcze parę rzeczy na raz.Potem miałam taką schizę, że bez przerwy mierzyłam temperaturę i łaziłam do mojego lekarza. On - jeden lek, drugi, wyniki ok, tylko ta niewielka gorączka. Aż kiedyś go zapytałam, jak długo się mierzy /rtęciowym/.Powiedział ,że 3 minuty (max5) bo nie wiadomo, jak potem zachowuje się rtęc... Było mi tak głupio, że się nie przyznałam,że trzymam nawet ponad 15 minut! Odpowiedz Link Zgłoś
chinkusia Re: goraczka!! 26.11.06, 15:16 rozumie juz teraz bede po 5 min. mierzyc, dziekuje za informacje ja tak samo juz latam i co chwila mierze ta temperature a tu nie chce byc inaczej po niedzieli ide na badania bo juz mnie to martwi:( Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: goraczka!! 26.11.06, 15:26 ja polecam termometr elektroniczny(nie wiem czy można robic kryptoreklamę?-ale co tam TERMOVAL firmy Hartman)-28zł-super,mierzę nim sobie temperaturę ale w ustach pod językiem,pomiar trwa do 10-15 sekund (norma w tym miejscu jest od 36.2-37.2) Odpowiedz Link Zgłoś