zkowalska 25.07.07, 09:35 Jak zapobiegać i jak leczyć hemoroidy we wczesnym stadium. Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konewka_dorotki Re: HEMOroidy 25.07.07, 12:05 ja poszłam do lekarza, który się nimi zajmuje - proktologa. Dostałam mnóstwo maści, czopków i tabletek, które miałam przyjmować przez kolejne 2 m-ce. Od tamtej pory mam problem z głowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
sacz1 Re: HEMOroidy 25.07.07, 12:57 jesli to zdiagnozowane hemoroidy to proctoglyvenol masc bardzo dobrze działa ok 26 zł w aptece bez recepty . Poza tym dieta zeby nie dopuszczac do zaparc Odpowiedz Link Zgłoś
sacz1 Re: HEMOroidy 25.07.07, 16:25 na poczatku wywiad a pozniej hm... palpacyjne badanie odbytu, nie wiem moze teraz stosuja jakies wzierniki czy robia od razu rektoskopie (ale niesadze, to dodatkowy koszt, badanie nieprzyjemne a nie zawsze potrzeba) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiami1 Re: HEMOroidy 25.07.07, 16:45 jak post wyżej wygląda banie, uważam, ze nie jest tragiczne. a jestes pewna ze to hemoroidy. ja tez tak myslalam ale okazało sie ze szczelina odbytu. ja uzywam masc posterisan i uważam ze jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
konewka_dorotki Re: HEMOroidy 25.07.07, 16:57 moje badane wyglądało tak, ze bez majtek musiałam kleknać na takim wysokim stole, na kt. właziłam po taborecie i na tym stole miałam kleknąć i pupę wypchać do tyłu.. pod sam nos lekarza - kiepskie odczucie.. niektórzy lekarze badają pacjenta jak leży na boku, ale to kwestia metody - zależy do kogo trafisz.. potem lekarz wciska ci palcem do odbytu taką maść znieczulającą - po paru minutach zaczyna się badanie palcem wewnątrz odbytu - mało przyjemne ale bezbolesne. trzeba się rozluźnić i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś