froobek
21.07.10, 15:01
Synek ma 16 m-cy. Jesteśmy mało wózkowi, dużo się nosimy. Ale z wózka też czasem korzystam i lubię, żeby było wygodnie. Nomad do tej pory służył nam cudownie. Teraz bardzo przeszkadza nam kąt nachylenia oparcia - mocno rozwarty - i źle zaprojektowane szelki. W weekend synek siedział w PPPP3 i było fantastycznie.
Bardzo chciałam, żeby Nomad był naszym jedynym wózkiem, ale gdyby udało mi się go sprzedać, to chętnie kupię coś mniejszego.
Bardzo proszę o radę, jakie wózeczki mają (prawie) prosty kąt nachylenia oparcia. PP nie chcę ze względu na podbijanie. Z dodatkowych kryteriów chciałabym, żeby dawał radę zimą, bo dziecko wkrótce zostaje z nianią, a nie wiem, czy znajdę osobę skłonną nosić synka. Może z Cybeksów? One mają takie większe kółka? Wolałabym pełną rączkę. Jeśli sprzedam Nomada, to cena w zasadzie nie gra roli.
Dotąd podobał mi się Espiro Magic, Britax Beep. Magic, bo jest mały po złożeniu i ogólnie fajny, a Beep, bo nadaje się potem pod fotelik niemowlęcy. Ale nie pamiętam, jak w nich z oparciem.