Dodaj do ulubionych

Jak dbać o Maclarena?

10.01.11, 10:21
Mam pytanie do posiadaczek Maclarenów. Czy jest coś o czym powinnam wiedzieć i robić, żeby uniknąć niepotrzebnych awarii?
Szczególnie proszę o podpowiedzi w sprawie kółek, jak o nie zadbać teraz zimą, żeby nie było potem kłopotu. W instrukcji wyczytałam, że psikać WD40, tylko jak często i dokładnie co spryskiwać? I czy teraz przed pierwszym wyjściem od razu to zrobić, czy dopiero później? No i tapicerka, czy nic się nie dzieje z nią po praniu w automacie, czy jednak lepiej robić to ręcznie?
Dziękuję z góry za wszelkie wskazówki:)
--
Obserwuj wątek
    • szamiran81 Re: Jak dbać o Maclarena? 10.01.11, 12:37
      Mac XLR
      • agaciha NIE WD40 10.01.11, 13:33
        Absolutnie nie wd40. To najgorsze co mozesz zrobic. WTedy do kolek caly syf sie czepia. Wozki psika sie tylko silikonem w sprayu.
        • saras-wati Re: NIE WD40 12.01.11, 19:50
          ja psikam silikon w sprayu i też się czepia:( Może można jeszcze coś innego? Macie jakiś pomysł?
    • sawanabis Re: Jak dbać o Maclarena? 11.01.11, 13:09
      Witam
      ja pewnie popełniałam błąd, ale niczego nie stosowałam. Korzystałam z wózka - maclaren spacerówka - i nic mu się nie stało. Działał bez zarzutu, super. Jestem mamą 3-latka, korzystaliśmy z maclarena ok 1,5 roku i nic mu się nigdy nie zepsuło i nie zużyło. Bardzo dobry i bezawaryjny wózek.

www.mojamama.blogspot.com
      Tekst linka
    • blackolive Re: Jak dbać o Maclarena? 11.01.11, 23:10
      Witaj, mam maclarena questa. Mój synek jeżdził nic dobre 3 lata. Uczciwie powiem, ze nigdy nie robiłam nic z kółkami a sprawuje sie nadal rewelacyjnie ( teraz jest dla córeczki). Tapicerkę prałam normalnie w pralce na 40 stopni, nawet budkę bo jest mała i elastyczna i weszła do bębna. Po praniu wóżeczek wyglądał jak nowy:) Ja serdecznie polecam!
    • zurekgirl Re: Jak dbać o Maclarena? 12.01.11, 16:31
      Nawet nie probuj pryskac kolek zadnymi smarami. Moj XT od 6 lat jezdzi bezproblemowo bez zadnego grzebania w kolkach. Mniejsze Maclareny maja slabsze kolka, ktore scieraja sie po zewnetrznych krawedziach, jesli obciaza sie raczki torbami z zakupami (tak sie mojemu Triumphowi stalo, XT obciazany niemilosiernie, a kolka prosciutkie). Tapicerke piore w pralce, czasem jak jest mocno brudna to scieram szczotka do paznokci i wszystko wyjmuje z pralki jak nowe. Troszke mi sie przez pranie w 60 stopniach budka wygiela, ale to tylko ja widze ;) Maclareny to dobre wozki, dbac o nie specjalnie nie trzeba, a przezyja kilkoro dzieci.
      • izzyy6 Re: Jak dbać o Maclarena? 12.01.11, 17:55
        Ja stosuje cos takiego www.giant-bicycles.com/pl-pl/partsaccessories/product/silicon/1154/29883/
        ponieważ niemiłosiernie piszczały mi kółka. Noe dawałam już życ staremu i nakazałam coś z tym zrobić ;P
        Udał się do rowerowego salonu i zakupił i mi spryskał... i pryska nadal i mam cisze :D
        • szamiran81 Re: Jak dbać o Maclarena? 13.01.11, 20:57
          Dziękuję za podpowiedzi. Dobrze, że zapytałam, bo w instrukcji jak byk stoi, żeby konserwować WD40. Nie wiedziałam czy muszę coś przed pierwszym wyjściem zrobić zapobiegawczo. Chyba i tak zaczekam, aż śniegi całkiem stopnieją i sól z ulic zniknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka