Dodaj do ulubionych

mutsy transporter 2011

02.04.11, 23:21
czy w tegorocznym modelu mutsy transpotrer poradzono sobie z kwestią felernych , łamiących się stelaż na które niektórzy uzytkownicy skarzyli się w 2009-2010 ?
czy rózni się czyms od modelu z 2010?
podnozek w spacerówce 2011 jest regulowany?
czy dokupując oddzielnie fotelik maxi cosi trzeba tez oddzielnie kupić adaptery?

chętnie skorzystam z biezacych opinii nt. uzytkowania tego wózka
Obserwuj wątek
    • konwalia-82 Re: mutsy transporter 2011 03.04.11, 16:06
      ja będę zamawiać w maju wersję 2011 z cabriofix
      podobno stelaż jest poprawiony juz w 2010r, okaże się
      mi tylko transporter pasuję designem i ceną, więc biorę, inna kwestia, ze serwis mam 2 ulice dalej
      adaptery chyba sa te same co do gondoli, ale się upewnij
    • konwalia-82 Re: mutsy transporter 2011 05.04.11, 09:03
      hop hop może ktoś ma aktualne uwagi do transportera????
      • koala0405 Re: mutsy transporter 2011 05.04.11, 09:59
        Ja użytkuję ten wózek od czerwca ubiegłego roku.
        Najlepiej się sprawdza jako stelaż do fotelika maxi cosi peeble. Jako wózek spacerowy też dobrze ale mogłoby być lepiej.
        Nie jest wygodna regulacja oparcia za pomocą pasków tzn ja się już przyzwyczaiłam ale wymaga to użycia siły i jeszcze jak dziecko opiera się o oparcie to jest naprawdę ciężko. Oparcie nie jest pionowe i proste /pośrodku jest łamane/ i wydaje mi się że ma kształt łódki. Buda jest wg mnie za płytka, nie chroni przed słońcem /nie wspominając o kroplach deszczu/ i brakuje mi okienka na górze budki żeby obserwować dziecko. Na plus jest to , że dziecko siedzi osłonięte z każdej strony przez co w zimie doskonale się sprawdza. Oryginalny śpiworek jest super ciepły i można zdjąć górną część i dziecko siedzi na miękkim polarku. Drugi raz nie wybrałabym w kolorze jasnego beżu bo jest bardzo brudzący. Jak dla mnie za ciężki /ze śpiworkiem 12 kg/. Na plus jest kosz na dole wózka bo jest bardzo pojemny i mocny. Kólka też super /łatwo się je zdejmuje/ i dodatkowe pompowane zakupione na zimę też się dobrze sprawują. Ogólnie jestem zadowolona ale jest trochę niedociągnięć. Jak napisałam na wstępie to najlepiej się sprawdził stelaż pod fotelik. Obecnie syn ma 11 m-cy i lubi w nim jeździć lecz to ciągłe wyjmowanie z auta i demontaż tylnich kółek mnie tak denerwowało /mam nissana note/, że zakupiłam już wózek przewozowy tzw. parasolkę Peg perego Pliko mini. Na spacery obok domu używam nadal Mutsy Transportera i Jedo Bartatinę.
        • konwalia-82 Re: mutsy transporter 2011 05.04.11, 10:05
          koala dzięki :)
          ja biorę czarny, bo łatwo ozywić kolorem wg mnie(np kocykiem)
          miałas gondolę?
          co do fotelika, ja biorę cabrio,a le tu większej róznicy nie będzie
          • koala0405 Re: mutsy transporter 2011 05.04.11, 10:34
            Nie miałam gondoli mutsy bo są bardzo małe, no i amortyzacja wózka dla niemowlaka jest wg mnie niewystarczająca. Ja używałam jedo bartatinę na paskach i gondola jest obszerna, wystarczyła do 8 m-ca. Amortyzacja w bartatinie jest najlepsza bo już samo bujanie wózka na spacerach uspokaja noworodka.
            Na pewno kolor ciemny transportera jest lepszy.
    • mkasiak1 Re: mutsy transporter 2011 08.04.11, 16:01
      mam ten wozek od miesiąca, samą spacerówkę dla 6cio miesięcznej córeczki. Podnózek jest regulowany, rama tez zostala dodatkowo wzmocniona. ogolnie jest bardzo fajny, zgodze sie z opinią, ze brakuje w budce okienka, ale nie jest to tragedia, mozna tylko zlozyc bude i zajrzeć "od tyłu". co do wagi sie nie zgodze, wg mnie jest b.lekki! wnosze go i znosze na 1 pietro z dzidzia w srodku, a lekka nie jest ma juz 9kg :) śpiworek super sprawa. regulacja na pasku tez uwazam ze jest wygodna, dzieki temu mozna dowolnie regulować dziecko, dośc szerokie siedzisko (przymierzalam sie do unlimita, ale niestety szerokosc 28cm to dla mnie a raczej małej duuużo za mało. co jeszcze...kosz troche nisko, ale nie zachaczam o krawezniki. buda niezbyt głęboka, ale nie ma tragedii. mam kolor czarny fajnie sie prezentuje, ale przymierzam sie do looli up, bo transporter nie ma odwracanego siedziska, i corcia płacze że mnie nie widzi, tzn nie zawsze ale czasem jak nie spi to popłakuje troszke. Ogólnie wózek warty polecenia naprawde optymalne połączenie cena+waga+jakość+design, dlugo sie przymierzalam do spacerówki, bralam pod uwage jeszcze wlasnie unlimita, concorda fusion i wygral ten. jesli macie jeszcze pytania, chetnie odpowiem :) dodam ze bardzo nie chcialam mutsy bo mialam wczesniej ciezkiego urbana, ale jednak wybor padl na mutsy, acha no i jak na kola piankowe na prawde super amortyzacja, pan cos mi w sklepie tlumaczyl, ze są jakoś ogumowane?, i zachowuja sie prawie jak pompowane, prawie robi roznice, to fakt, ale jest ok, ale dla noworodka bym sie zastanowila :)
      • konwalia-82 Re: mutsy transporter 2011 08.04.11, 16:57
        mkasiak1 a możesz napisać dlaczego dla noworodka byś się zastanowiła?
        • grzesiaa.11 Re: mutsy transporter 2011 09.04.11, 22:47
          Witam!
          Ja też przymierzam się do zakupu Mutsy Transportera 3 w 1.
          Przeczytałam chyba wszystko w necie na temat wózków i zdecydowałam się na ten model ze względu na design ;) wagę - będę musiała go wnosić na 2 piętro :(
          Ja zdecydowałam się na kolor Grey - ten szary nie jest ani ciemny ani jasny - myślę, że nie wyblaknie i nie będzie się strasznie brudził... I też uważam, że lepiej rozjaśniać kocykami i ślicznymi ubrankami maleństwa...
          Chciałabym używać gondoli od lipca aż do wiosny, żeby maleństwo nie zmarzło, a tu czytam że gondola jest niedobra dla niemowlaków i mała.. Porównywałam inne i też nie są wcale większe, a te które są to ważą strasznie dużo...
          Dlaczego jest nieodpowiednia??
          Hmm strasznie ciężka decyzja z tymi bobasowymi zakupami ;)
          • konwalia-82 Re: mutsy transporter 2011 12.04.11, 10:08
            grzesiaa ja bym się tak nie przejmowała ta gondolą, i tak większość maluchów ok 5mca nie chce juz w gondoli jeździć bo nic nie widzą
            ja wysząłm z zalożenia, że dziecko pojeździ ile będzie chciało a potem siup do spacerówki
            • grzesiaa.11 Re: mutsy transporter 2011 13.04.11, 16:51
              dzięki - masz pewnie rację, ja nie mam jeszcze doświadczenia w tej materii ;)
            • grzesiaa.11 Re: mutsy transporter 2011 13.04.11, 16:56
              dzięki - masz pewnie rację, ja nie mam jeszcze doświadczenia w tej materii ;)
        • mkasiak1 Re: mutsy transporter 2011 15.04.11, 21:13
          hej,
          zastanawiała bym się ze względu na małą gondolę (wprawdzie miałam gondolę mutsy ale do urbana wiec torche inna), ale wiem, że jest bardzo wąska, i malutka. Drugą kwestią jest amortyzacja, troszke twardy wózek, ale kola piankowe wiec nie ma co porównywać do pompowanych, a ja z takich się "przesiadłam". Nie sugerowałabym się dziećmi "koleżanek", ponieważ każde dziecko jest inne, utarło się, ze dzieci nie chcią po 5-tym m-cu jezdzic w gondolkach bo malo widza itp., w wg mnie to nie prawda ja sie tego posłuchałam i musiałam przesadzić 5=cio miesieczniaka do spacerówki w marcu, bo z gondoli mutsy wyrosła...a nie jest mega wielkim dzieckiem...gdybym miała wiekszą gondolę woziłabym ją pewnie w niej do dziś, wiele znam takich przykładów- poradziła bym tak- to zależy od pory roku, w jakiej dzidzia sie urodzi, ale fakt faktem ze gondole mutsy są bardzo małe (jednak bywają i mniejsze) no ale wieksze tez :)
    • daysi22 Re: mutsy transporter 2011 30.07.11, 18:55
      też chce kupic ten wózek ale... ta spacerowka mnie zastanawia - brak przekładanego siedziska ani nawet okienka zeby zerknąc na malca.. myslałam tez o tym foteliku traveller zeby miec oko na syna. Czy to sie opłaca, rodze na zimę więc sezon intensywnych spacerów otworze wiosna kiedy bedzie miał pół roku... no i męczy mnie ten brak kontaktu wzrokowego w tej spacerówce. Mąż twierdzi ze przesadzam ale ja bym chciała zeby wszystko było suuper idealnie ;)
      • kkitka Re: mutsy transporter 2011 03.08.11, 15:56
        Już zdecydowałam się na ten wózek, po dokładnej analizie stwierdziłam że nie ma ideałów, bo albo jest fajna gondola i kiepska spacerówka, albo koła nie takie itd, chyba że powyżej 3 tys, wtedy ideał by się może i znalazł. Zresztą jeździłam wózkiem z przekładaną rączką i ciężko się wtedy prowadzi (pewnie to kwestia innego wyważenia), a jak się chce zamontować siedzisko na drugą stronę to i tak nie zrobię tego na ulicy z dzieciem tylko wcześniej w domku. Też rodzę na zimę (grudzień), ale zdecydowałam się na wersję z gondolą, myślę że mimo zimy będę spacerować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka