Dodaj do ulubionych

maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik

24.06.11, 20:14
Witam,
we wrzesniu urodze drugie dziecko i szukam wozka, ktory nawet nie wiem czy istnieje. Chcialabym wozek z lekkim i malym stelazem (tak jak quinny Zapp), ale zeby mozna bylo zamontowac do niego gondole i fotelik. Podoba mi sie Buzz, ale jest duzo za drogi, tym bardziej ze na wiosne planuje zakup Quinny Zapp Xtra.
Dodam, ze mieszkam w UK.
Bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 24.06.11, 20:25
      hmm przychodzi mi na myśl Bugaboo bee+ z gondolą od Toro,ale to też raczej większy koszt, może coś używanego??
      • afroddytta Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 24.06.11, 21:53
        Maxi-cosi city np. allegro.pl/maxi-taxi-citi-tanio-i1672363317.html
    • lucyna_1980 Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 25.06.11, 02:19
      Quinny Senzz
    • finezze Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 25.06.11, 13:45
      Quinny Zapp swietnie sie u mnie sprawdzal jako zestaw stelaz+maxi cosi cabrio, gdyby dorobic do niego koszyczek na zakupy to nic dodac nic ujac zwlaszcza na angielski chodniki. Cabrio jest na tyle fajnie wyprofilowany, ze i noworodka *trzyma* stabilnie, do tego spiworek na zime (wylicytowalam praktycznie nowy za 8 funtow 50 pensow ;)). Idealem juz bedzie Zapp xtra ze wzgledu na rozkladane siedzisko (na etap spacerowkowy). Dla mnie zestaw idealny, wszystko kompatybilne, kompaktowe, kompletnie wystarczajace ;) Ja z tego korzystalam na wyjazdach do Polski, na wycieczki i zakupy ale teraz wiem, ze w zupelnosci wystarczylby mi na caly okres wozkowania.
      Wszystkie elementy, ktore wymienilam kupisz za grosze na e-bayu, jak dobrze poszukasz znajdziesz w idealnym stanie. Moze masz w okolicy car boot, tam czesto za smieszne pieniadze widywalam zappy i foteliki cabrio, za swoj fotelik zaplacilam 40 funtow i uwazam, ze slono przeplacilam. Buzza tez kupisz za niewielkie pieniadze i na car boocie i na e-bayu. Potem wszystko sprzedasz za niewiele mniejsza kwote.
      Na marginiesie ... jesli jezdzicie samochodem goraco polecam baze pod maxi cosi cabrio, moja kosztowala niecale 2 dyszki, oczywiscie na ebayu ;) Najlepszy bajer jaki tylko mozna miec dla dziecka, bezapelacyjnie ulatwia zycie.
      Jesli jednak szukasz czegos wiekszego, polecam Bugaboo Cameleon z fotelikiem. Moja corka ma 19 miesiecy i do dzis jezdzi w Bugaboo, zappa mamy w bagazniku. Nie zrazaj sie cena nowego np. w Mothercare, tam ceny wyssane sa z palca, iscie dla bogaczy (700 funtow za cameleona, ja za swoj (nowy) na ebauy zaplacilam 400 funtow, sprzedam spokojnie za 350. Cudowne w tych wozkach jest to, ze niewiele tracisz, o ile dobrze go kupisz rzecz jasna :)
      Wiele razy juz przekonalam sie, ze Argosy, Mothercare`y i inne tego typu sklepy z rzeczami dla dzieci maja sztucznie podbite ceny, ale leniwy angol woli jechac do pieknego Mothercare i wybulic majatek niz poszukac gdzies taniej :)
      Wertuj ebaya bo warto, masz jeszcze troche czasu.
      Pozdrawiam
      Marta z UK
    • simimi Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 27.06.11, 22:12
      A może spodoba Ci się buggster, spacerówka, do której wpinasz na adapterach dość dużą gosndolę lub fotelik maxi cosi.
      • mama1dawidka Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 27.06.11, 22:38
        co jak co ale buggster to wg nnie najwiekszy niewypal jaki mialam :(
        amortyzacja zerowa ciezko sie go podbija tu juz lepiej jak dziewczyny pisza senzza cameleona czy tez xtra bez gondolki ja buggtera nie polecam zawiodlam sie na nim :(
        • simimi Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 28.06.11, 22:13
          Widzisz, za to ja nikomu nie polecę quinny zappa. Proszadząc go czułam się jak maszynista pociągu, który terkoce jadąc po torach i już z dala go słychać.
          A z buggstera jestem zadowolona, mój ma dobrą amortyzację, cichutko jeździ, no i najważniejsze, że małemu jest w nim wygodnie, bo nawet dziś na zakupach ładnie sobie spał w wózku :)
    • mama1dawidka Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 27.06.11, 22:34
      gondolka bynajmniej dreami nie trzyma w 100 sie na adapterach
      nie klika i npjak podbijesz wózek i bardzo wysoko bedziesz chciala wyjsc gondolka spadnie bo tzw nie ma klik
    • simimi Re:li-lo-lo-li-li 28.06.11, 22:17
      Przez jakiś czas używałam Quinny Zapp z gondolą Quinny Dreami. To nie prawda, że gondolki tej nie można wpiąć i nie "klika" co oznacza, że na 100% jest bezpiecznie zamontowana. Mi zawsze klikało i nawet jak chwywałam gondolę i podnosiłam do góry, to wraz ze stelażem. Trzymało się to bardzo dobrze. A zestaw ten wyglądał tak:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/hh/fj/1eee/L43VkDpZIj0cnohscX.jpg
    • mama1dawidka Re: maly i lekki stelaz + gondola+ fotelik 29.06.11, 17:54
      no wlasnie tak jak myslalam tzn to starszy model gondolki dreami i tzw bardziej wyrobiona i dlatego klika
      bo mi tedy milimetry brakowaly zeby kliknelo

ja mialam nowa gondolke i 3 miesieczny stelaz
      i tez zaówazylam ze im wiecej kóleczka sa wjechane tym bardziej stukocze :)
      w sumie to tego zappa mam schowanego :) ostatnim moim hitem jest stokke :0
      wracajac do zappa i buggstera mam oba i powiem tak
      jakbym musiala jednego wybrac to bym zappa wybrala bo: idzie mu wpiac xtra i mam obracane regulowane siedzisko i fajnie wyglada a xtra super sprawa jak dla mnie a buggsterze brak regulowanego podnózka tzn sie tylko wypycha kawalek w xtra wypchanie lepiej idzie :)
      dla zainteresowanych moge zrobic fotki porównawcze ale mam teraz tylko na stanie buggtera zappa bo xtra sprzedalam
      noi jak pisalam juz kiedyz kupilam specjalnie na wyjazd z torba tego buggstera ale w tym samym czasie kupilam stokke i od tej pory jezdze tylko nim nawet do samoolotu go wzielam
      a buggster poprostu nie przypadl mi do gustu a zal jakos mi go sprzedac lezy razem zzappem nakiedys i juz choc co wazne ma wyzej usadowione rączki niz zapp
      ale po zlozeniu sklada sie w duze jak na parasolke rozmiary
      rozejrzesiejeszcze raz za gondolka i spróbuje wpiac moze trzeba bylo mocniej?
      noi jakby szło wpinacto by sprzedawali nowe zestawy aworginale nie idzie zestawu kupic dreami plus zapp :)
    • Gość: Ania wózek guinny zapp i gondolka IP: *.sdl.vectranet.pl 19.07.14, 07:27
      a jakie dajecie adaptery do wózka guinni zapp z gondolka. Bo chcę kupić gondolkę do tego wózka i nie wiem jaką?
      • izi-76 Re: wózek guinny zapp i gondolka 19.07.14, 09:40

Wiesz mam Zappa Xtra2 i Moodda z składaną gondolką i tą gondole można spokojnie zamontować na Zappie, tzn. wchodzi na adaptery załączone do zappa i klika , aby ją zdjąć trzeba nacisnąć zabezpieczenie więc niby wszystko ok.
        Jednak stelaż zapp + gondolka wydaje mi się mało stabilny :( i nieodważyłabym się nim wyjśc na spacer - w domu ok.
        Zdecydowanie wolę Moodda tym bardziej że Moodd też jest lekki i łatwo się składa do niedużych rozmiarów. Mi spokojnie wchodzi cały wózek do bagażnika razem z gondolką a mam naprawdę mały bagażnik ;)
        Jak chcesz moge przesłać Ci zrobić zdjęcia zappa z gondolką.
        • Gość: ania gość Re: wózek guinny zapp i gondolka IP: *.wide-net.pl 19.07.14, 21:09
          jakbys mogła to poproszę Cię o to zdjęcie na maila: ania08121987@skórki.pl. Z góry dziękuję Ci. pozdrawiam.
        • Gość: ania gość Re: wózek guinny zapp i gondolka IP: *.wide-net.pl 19.07.14, 21:11
          jakbys mogła to poproszę Cię o to zdjęcie na maila: ania08121987@amorki. pl. przepraszam Cię to jest poprawny mail. Z góry dziękuję Ci. pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka