Dodaj do ulubionych

Wózek 3w1 a 4 piętro

IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.15, 10:26
Mam jeszcze trochę czasu na wybór wózka, bo poród dopiero w marcu, ale z racji, że mieszkamy na 4 piętrze, ten temat najbardziej mnie niepokoi.
Na wózek nie chciałabym przeznaczyć więcej niż 1500 zł (z tym, że biorę pod uwagę używane).

Nie mamy możliwości zostawienia wózka na dole, na klatce, nie mamy wózkowni, jedynie piwnicę...ale nie biorę pod uwagę, żeby zostawiać tam wózek, ewentualnie sam stelaż.

Fajnie by było gdyby wózek miał możliwość wpinania fotelika Maxi Cosi Cabriofix.

Garaż mamy dość daleko, więc nie ma możliwości zostawiania wózka w garażu czy w bagażniku auta.

Mam 165 cm wzrostu i moja przeciętna waga to 45-47 kg, więc wciąganie 10 kg wózka z kilku kg dzieckiem to nie lada wyczyn...
Mieszkamy w mieście, więc bardziej zależy mi żeby wózek był lekki i zwrotny niż super amortyzowany i wielkich pompowanych kołach.

Możecie mi coś polecić?
Póki co w oko wpadła mi Inglesina Trilogy (ale fotelik mi absolutnie nie odpowiada), Chicco Urban (ale z tego co wiem nie ma możliwości przenoszenia dziecka w samej gondoli) i Bugaboo Cameleon (wszystko z nim ok, ale cena przekracza nasz budżet...)
Obserwuj wątek
    • gochalodz Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 09.08.15, 11:22
      Nie wniesiesz wózka nawet z noworodkiem, tej opcji nie bierz pod uwagę.
      Rozejrzałabym się za gondolką tego typu
      https://cdn1.jollyroom.com/storage/ma/075e09ebdacf49db97044d3caf9b6280/e0242dbd03ff4e9e83bf679e2d8905c1/1200-1327-0-jpg.Jpeg/98D67DA88B97CCDB2B965C3617814ACE6E7924DE/109596.jpeg
      czyli torbą z uszami wygodnymi do noszenia o niskiej wadze, montowanej na siedzisko spacerówki. Na allegro pojawiają się np. Teutonia, Emmaljunga
      https://lilleprinsen.no/WebRoot/artisticommunitydb/Shops/Lilleprinsen/508D/9784/4A37/B84C/63D1/B216/602A/FAC7/482309-736344.jpg
      oraz spacerówki rozkładanej na płasko, łatwo składanej.
      • Gość: zuza Re: Wózek 3w1 a 4 piętro IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.15, 20:49
        właśnie wolałabym normalną gondolkę, najlepiej z uchwytem do noszenia (jak np. w chicco czy peg perego), wtedy stelaż zostałby w piwnicy, a góra z dzieckiem do domu (tyle chyba wniosę ;) )
        większy problem będzie jak przeprowadzimy się do spacerówki...siedziska nie zostawię w piwnicy, a wózka na górę też raczej nie wciągnę :/
      • Gość: Patrycja Re: Wózek 3w1 a 4 piętro IP: *.lomza.mm.pl 30.11.15, 14:37
        Potwierdzam. Sama zdecydowalam sie na teutonie, masz mozliwosc wpiecia fotelika maxi cosi, wozek super, zwrotny, latwo sie prowadzi. Ja napalilam sie na klasyczna gondolke bo ladniej wygladala i szybko pozalowalam bo byla zwyczajnie ciezka. Gwarantuje Ci ze nie bedziesz wciagac wozka na gore ;)
    • poznan-anka Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 10.08.15, 09:38
      A myślałaś o chuście? Ja córkę do 10-11 miesiąca nosiłam tylko w chuście, nie mieliśmy wózka. Było to bardzo wygodne, zresztą córka była antywózkowa, więc inaczej się nie dało. Gdzieś około 10 miesiąca zaczęła się interesować wózkami moich koleżanek i bardzo jej się podobało, więc kupiłam (zresztą też chciałam.mieć wózek na upały, bo w chuście było mi wtedy za gorąco), no i wnoszenie i znoszenie tego to jest masakra, a mieszkam na 1 piętrze (wózek waży 10 kg). Kończy się na tym, że go nie znoszę tylko ciągnę po tych schodach, a córkę mam w tym czasie w nosidle. Na 4 piętro sobie nie wyobrażam, chyba że jakiś bardzo lekki i poręczny, ale te lekkie zazwyczaj mają gorszą amortyzację, więc to raczej dopiero dla starszych dzieci.
      • Gość: zuza Re: Wózek 3w1 a 4 piętro IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.15, 17:28
        nie, nie myslalam...chyba jednak wolalabym wozek...jestem bardzo szczupla i nie zbyt wysoka, takie noszenie dziecka byloby dla mnie meczace i niewygodne, szczegolnie kiedy mialabym jeszcze 2 torby zakupow...chociaz to tez jest pewna mysl, bo takie nosidlo mogloby mi sie przydac w drodze do garazu,a w garazu czekalby wozek...hmmm
        • nouvelle83 Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 25.08.15, 23:00
          Zuza mialam podobny problem, kupilam peg perego wnosze mloda w gondoli potem wracam po stelaz i tak pol roku przelecialo prawie, nie jest zle ;) czasami stelaz w samochodzie zostawiam. A spacerowke valco snap sobie zobacz wazy 6kg z haczykiem i ma pas do zalozenia na ramieniu takze o spacerowke nie martw sie jest w czym wybierac ;)
    • Gość: olik Re: Wózek 3w1 a 4 piętro IP: *.205.c76.petrotel.pl 10.09.15, 23:43
      Dziecka w wózku nie będziesz nosiła po schodach (ono nie będzie wiecznie ważyć 3 kg, a gondole przeważnie ważą ok 5 kg), zwłaszcza że mieszkasz aż na 4 piętrze. Kup wózek, który będzie ci odpowiadał pod wieloma względami, a wagę zostaw na koniec. Ja na początku robiłam tak, że znosiłam wózek i wracałam po synka i odwrotnie w drodze powrotnej. Teraz wózek zostawiam nawet na noc na klatce na dole.
      • igawrona0 Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 24.09.15, 13:08
        szukam w różnych wątkach kogoś kto używa Anex Sport. wiem, że dopiero się pojawił, i pewnie niewiele osób kupiło (a myślę że tak bo fajnie wygląda). mam czas do wiosny, więc może ktoś wskoczy z opinią. Spodobał mi się, jest inny. nie chce kupować pierwsza ;))))
        • gochalodz Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 24.09.15, 15:01
          Przestańcie spamować z tym anexem! Żadna to nowość, a kolejne wcielenie takiego złomu jak Bebetto!
        • Gość: MamaKaroli Re: Wózek 3w1 a 4 piętro IP: *.internetia.net.pl 24.09.15, 15:18
          A cóż w nim takiego innego? W sensie wyjątkowego? bo nie widzę ...
          • igawrona0 Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 24.09.15, 23:12
            z tego co widzę "spamuję " tylko ja. szukam kogos kto używa, takie to dziwne że na forum. nic nie pisałam ze jest. wyjątkowy. podoba mi się. ja tez sie zastanawiam jak moze podobac sie Bugaboo (nie bedę pisać z czym mi się kojarzy), ale o gustach się nie dyskutuje. pytam tylko czy ktos używa, ma. nie wypisuję jego zalet, ani nie piszę że jest wspaniały. napisalam inny- stelaż, tapicerka, wzór A bebetto tez chyba nie do konca jest złomem skoro tyle ludzi go ma. jak wiedzialabym że tak wyglada forum, pewnie nie ryzykowałabym wpisu. przepraszam jak kogos urazilam.
    • domi.krawiecka Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 13.11.15, 15:21
      Witam. Mieszkam na 5 piętrze bez windy. Mam wzrost 163 cm i dla najważniejsze dla mnie było żeby wózek był lekki. Wybraliśmy Anex Classic.
      • gochalodz Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 13.11.15, 20:10
        To nie jest lekki wózek. Lekki to jest Cameleon, Maclaren,a nawet Britax...poniżej 10kg.

Dajcie spokój już z tą żenującą reklamą anexu!!!
      • Gość: MamaKaroli Re: Wózek 3w1 a 4 piętro IP: *.internetia.net.pl 13.11.15, 20:36
        To nie jest lekki wózek.
        "Specjaliści"i od wózków i designu a nawet nie potrafią odpowiednio zareklamować badziewia ...to jest ciezki wózek i wynika to nawet z opisów producenta.

• gootica Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 27.11.15, 18:52
          A ja mam chicco urban i jak dla mnie rewelacja. Wnoszę na 3 piętro samą gondolę z dzieckiem, około 13 kilo.Jestem zachwycona tym wózkiem.Wcześniej miałam z pompowanymi kołami i totalna porażka, nawet ciężko się pchało takiego czołga. A teraz lekki ,zwrotny, rączka teleskopowa. Dla mnie bomba.
          • Gość: MamaKaroli Re: Wózek 3w1 a 4 piętro IP: *.internetia.net.pl 28.11.15, 13:58
            To że wózek ma pompowane koła nie oznacza że cieżko sie go pcha. Wręcz przeciwnie, dobry wózek na pompowanych kołach pcha sie leciutko a wózek sam jedzie. Zwyczajnie miałaś wózek który był porażką i w przypadku jazdy rodzaj kół nic by nie zmienił. I jestem tego pewna jeśli go porównujesz z takim skutkiem do obecnego który jest jak bomba ... tykająca. Jaki jest okazuje się po kilku miesiacach bo wtedy w znanych mi 2 przypadkach było BUUM ;)
            Zgodzę się że lekki i do wnoszenia wygodny... i to tyle.
            • gootica Re: Wózek 3w1 a 4 piętro 28.11.15, 22:55
              Użytkuję go już kilka miesięcy i uwierz mi lub nie, ale kompletnie nic w nim nie tyka ;) a co słyszałaś o wybuchających urbanach ? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka