Dodaj do ulubionych

Carrera C a Carrera Pro?

31.10.06, 11:15
Ktoś wie jakie są różnice?
Bo mimo grzebania w sieci jakoś nie umiem się zorientowac.

A jeżdzi ktoś carrera C? Bo to chyba starszy model - pytanie czy warto go kupic i oszczędzic parę stówek zamiast kupowania Carrery Pro?
Obserwuj wątek
    • koma.edziecko Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 13:53
      Do wszystkich wózków Jane z nazwą Pro nie trzeba dokupować adapterów,można bez
      żadnych dodatków wpiąć gondolkę i fotelik,starsza carrera ma też inną budkę
      taką z pałąkiem na wierzchu.
      • atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 16:31
        Hm, czyli tylko adaptery? w sklepach internetowych są w komplecie niejako z gondolką i fotelem.
        Pałąk chyba nie jest aż tak istotny.

Natomiast - nie wiem czym się różni w praktyce, bo w sklepach tylko wersja pro i zastanawiam się czy np. obicia nie są gorsze, wykonianie itd. Bo znacznie tańsza wersja.

I chyba bez budki jest spacerówka? Ale to chyba mało możliwe.

W sumie czekam na maila od dystrybutora w Polsce z odpowiedziami, ale jakoś się doczekać nie mogę:(
        • koma.edziecko Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 16:58
          Wiesz co,wejdź na forum zakupy i tam zadaj to pytanie.
          Są tam dziewczyny zakochane w Jane więc napewno Ci odpowiedzą dokładnie.
          monika_wrocłam szczególnie jest specjalistką od jane.
          • atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 17:15
            Dzieki o nadobna:)
            Ruszam na "zakupy":)
            • monika_wroclaw Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 17:58
              no to od początku Jane carrera C ma mniejsze koła 16cm, inną tapicerkę-ale też
              fajną, inną budkę - w sklepie widziałam wersje z budką lub z daszkiem - jeżeli
              chodzi o budkę to jest dość mała, mniejsze siedzisko - nawet spora różnica, jak
              przymierzałam Ninkę na wiosnę to już było na styk, a carrera pro nawet teraz ma
              jeszcze sporo wolnego miejsca po bokach, inny kosz na zakupy - płytszy i bez
              przykrycia, jest lżejszy od carrery pro.
              Carrera pro występuje w Polsce w kolekcji 2005 i 2006, ta z poprzedniego roku
              ma inną budę, taką z pałąkiem na wierzchu, i niezamykany kosz, tapicerka też
              się różni. Tegoroczny model ma zmieniony trochę wygląd siedziska, inne rodzaje
              tapicerek, inaczej obszyty pałąk i podnóżek, koszyk na zakupy jest głębszy i ma
              przykrycie, budkę w carrera pro można naciągnąć aż do pałąka z przodu.

Podsumowując Carrera C to fajny wózeczek zwłaszcza, że teraz można go kupić za
              około 500zł, wiosną kosztował ponad 1000zł, jeżeli potrzebujesz lekkiej i
              porządnej przewozówki za niewielkie pieniądze to polecam.

Carrera pro jest ponad 2 razy droższa, ale jest super...:-)

pozdrawiam
              • atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 18:20
                Właśnie potzrebuję czegoś od początku - gondolka, fotelik i spacerówa, a Pro w tym wydaniu to 2499, więc trzaska po kieszeni. carrera C 3 w 1 to niecałe 2, a mieć 5 stów i nie mieć 5 stów to już 1000:)
                • monika_wroclaw Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 18:29
                  Jeżeli potrzebujesz cały komplet to zdecydowałabym się na Carrerę Pro 2006,
                  choćby ze względu na większe koła, w carrera C mają średnicę 16cm, a w pro
                  19,5cm, poza tym wózek jest masywniejszy i stabilniejszy.

Już kiedyś o tym pisałam jest to idealne połączenie wygodnego wózka spacerowego
                  z wózkiem składanym w parasolkę.
                  Ja mam carrerę pro już pół roku, nadal jestem zachwycona tym wózkiem, a Ninka
                  uwielbia w nim jeździć :-)
                  • atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 18:46
                    Masz niechybnie rację:)
                    A ja mam jeszcze 2 miesiące na dozbieranie do bryki:)
                    A co do kółek - to na niektórych stronkach sklepów carrera c ma srednice 18cm, wiec albo blad, albo kilka wersji.
                    • dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 31.10.06, 19:04
                      Oprócz większych kół carrera pro ma także większą gondolę. Gondola capazo nie ma
                      takiego przewężenia w środku w miejscu gdzie się ją montuje do stelaża. Moim
                      zdaniem jest to bardzo ważne.
                      Co do ceny - ja kupowałam slaloma w Niemczech, wyszło mi 400 pln taniej i to już
                      z wysyłką. Możesz też poszukać używanej gondoli. Widzę po swojej, że jest w
                      bardzo dobrym stanie po używaniu przez 5 miesięcy.
                      Iwona
                    • monika_wroclaw wielkość kół 31.10.06, 19:23
                      carrera C - srednica dokładnie 165mm
                      carrera pro z poprzedniej kolekcji 180mm
                      carrera pro najnowsza kolekcja 195mm

pozdrawiam
                      • atra1 Re: wielkość kół 31.10.06, 19:32
                        aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....wsjo jasne z kółkami
    • atra1 dido_dido 31.10.06, 19:35
      Kobieto, pliz zdradź mi jak kupowałas w Niemczech? Jak przez kogoś - to mnie nijak nie urządza, ale jak przez jakąś stronę, to będę wdzięczna niesamowicie. Samej znaleźć pewny sklep internetowy niemiecki ciut trudno, bo uhm, od kilku lat nie używam języka i niezbyt się połapię:(

W ogóle kobiety dzięki serdeczne za pomoc:)
      • monika_wroclaw Re: dido_dido 31.10.06, 19:40
        Ja swój kupowałam w sklepie w Dreźnie wyszło mi 200zł taniej niż w Polsce.

Można teź kupić na ebay'u, przy całym zestawie to pewnie wyjdzie 500zł taniej.
      • dido_dido Re: dido_dido 31.10.06, 20:34
        Ja kupowałam tutaj:
        www.casitabambini.de/
        Pani Kirstin (właścicielka) bezproblemowo porozumniewa się po angielsku. Nie
        składałam jednak zamówienia przez sklep ale przez korespondencję mailową.
        Właścicielka sama zaproponowała mi ceny niższe niż sklepowe. Za slaloma z
        gondolą capazo (bez fotelika) i z wysyłką zapłaciłam 563 euro.
        Ten sklep sprzedaje także na niemieckim ebayu.
        search.ebay.de/_W0QQfrppZ25QQfrtsZ0QQfsooZ1QQfsopZ1QQsassZcasitabambini
        Uprzedzam jednak, ze któraś z dziewczyn skarżyła się na ten sklep.
        Wrzuć na wyszukiwarkę.
        Iwona
        • w-ella Re: dido_dido 01.11.06, 00:51
          to ja skarżyłam się na ten sklep, ale na szczęscie wszystko dobrze się
          skończyło. sklep ma termin wysyłki do 2 tygodni, po tych dwóch tygodniach
          przesyłka nie doszła, wysyłałam e-maile, przez dłuższy czas zero odpowiedzi,
          później odpisali mi że zaginęła im przesyłka z firmy jane z akcesoriami więc
          nie wysyłają paczki. wreszcie po miesiącu doszła przesyłka ale okazało sie że
          jest niekompletna - brakowało zamówionego również parasola przeciwsłonecznego,
          a na załączonym do paczki rachunku parasol był wymieniony, znów emaile, znów
          brak odzewu, wreszcie parasol doszedł po 2 miesiącach.
          zraziłam się do tego sklepu, kosztowało mnie to wiele nerwów, na szczęście
          dobrze się skończyło. w każdym bądź razie jest to sklep dla osób o mocnych
          nerwach, patrz cierpliwych, albo ja mam pecha :)
    • atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 01.11.06, 01:11
      dzięki serdeczne za szczegółowe podejście do tematu:)
      Na razie wersja pro wygrywa:)
    • atra1 Dostałam odpowiedź od dealera:) 02.11.06, 09:17
      Podaję wszystko, pewnie się powtórzę, ale takj na wszelki:)

Pytania:
      1. Rozumiem, że zasadniczą różnicą jest brak systemy pro-fix w wózku Carrera C. Czy w związku z tym należy osobno dokupić adaptery, czy znajdują się w zestawie z gondolą?
      2. Czy wózek carrera Pro posiada osobną budkę do gondolki i do spacerówki?
      3. Czy wózek carrera C posiada jedną budkę wspólną dla gondolki i spacerówki, czy budkę od gondolki można zamocować na spacerówce?
      4. Jakie są wymiary gondolek nacelle oraz capazo?
      5. Jak jest średnica kółek w obu wózkach? (w internecie i katalogu znalazłam rózne informacje)
      6. Rozumiem, że fotelik dla obu wózków jest w tej samej wersji?

Odpowiedzi:
      1. W systemie Carrary c jest brak systemu pro i należy dodatkowo dokupić adaptery mocujące gondolę, fotelik rebel oraz fotelik matrix.
      2. Owszem w gondoli i w wózku spacerowym jest osobna budka.
      3. W carrerze c również osobno jest budka do gondoli jaki i do wózeczka.
      4. Co do różnicy w wymiarach gondoli nacelle i capazzo nie ma jakichkolwiek różnic. Wymiary są dokładnie takie same.
      5. Jeżeli chodzi o średnicę kół to w carrerze pro są one większe o 1,5 centymetra i osiągają 180 mm.
      6. Foteliki są tej samej wielkości i nie różnią się rozmiarami. Jedyną różnicą jest montaż w wózku, tzw. System pro-fix.
      • dido_dido Re: Dostałam odpowiedź od dealera:) 02.11.06, 10:16
        Nie zgodzę się co do wymiarów gonoli. Capazo jest większa. Nie wiem czy dłuższa
        ale na pewno szersza. Wynika to ze sposobu montowania. Nacelle w tej częsci dla
        nóżek jest węższa niż w tej części górbej.
        Iwona
        • w-ella Re: Dostałam odpowiedź od dealera:) 02.11.06, 10:38
          i tez poprawka co do wielkości kół, dystrybutor pisze o pro 2005, w pro 2006
          koła mają średnicę 19,5cm
    • atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 02.11.06, 12:06
      Z tymi kółkami tez mi sie tak zdawało.
      Dzięki za korekty:)

Jednym słowem mamy w sumie ładne porównanie tych dwóch bryczek:) Oby się komuś przydało, bo ja już wiem - wygrywa nowa Carrera Pro:)
      Jedno co - wolałam starszą kolorystykę,oxford, szczególnie, a tak mi pozostaje szary, granat i czerwony. Szwagrostwo mają granatową spacerówkę, więc albo będzie nam sie mylic, albo do szarej spacerówki kupię granatową gondolke i już:)
      • dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 02.11.06, 12:41
        Mam czerwony i jest super!
        Moim zdaniem wersja 2006 jest lepsza. W budzie do gondoli jest moskitiera, nie
        tylko wywietrznik z tyłu ale siateczka zakładana na cały przód.
        Buda do wersji spacerowej jest od środka taka jak cały wózek a nie biała.
        Docenisz po roku używania.
        Wersja spacerowa ma taką poduszeczkę, która umożliwia bardzoej pionowe
        ustawienie oparcia.
        Iwona
        • atra1 Re: Carrera C a Carrera Pro? 02.11.06, 12:59
          Mów mi więcej!!!Chłonę jak gąbka:)
          Mówisz 2006 lepsza w porównaniu z 2005. Widziałam gdzies 2007 i chyba niespecjalnie się od 2006 różni.
          • kalina89 Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 11:35
            Czy te wózki posiadają okrycie na nużki lub śpiworek_
            • monika_wroclaw Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 12:04
              okrycie na nóżki lub śpiworek można dokupić, ale jest dość drogie

ja kupiłam okrycie na nóżki niefirmowe, całe czarne i pasuje :-) a kosztowało
              razem z przesyłką 40zł

pozdrawiam
              • dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 15:40
                Moniko,
                Czy mogłabyś dać jakieś namiary na to okrycie? Mnie czarne też by odpowiadało.
                Może jakieś zdjęcie z reala?
                Iwona
                • monika_wroclaw Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 17:58
                  Iwona, kupiłam na allegro
                  www.allegro.pl/item132231004_132231004.html
                  dzisiaj pierwszy raz byliśmy na spacerze z tym okryciem i spisało się bardzo
                  dobrze, jak zrobię jakieś fotki to Ci podeślę.
                  Pewnie oryginalne wyglądałoby lepiej, no ale cena kilkakrotnie wyższa...

pozdrawiam
                  • dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 20:29
                    Dziękuję!
                    Tylko się zastanawiam czy do slaloma będzie pasował?
                    Iwona
                    • jade_adas Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 21:14
                      Hej Iwona :)
                      Tak myslałam, że to Ty. Ja też zastanawiam się nad tą Carrerą Pro.

Pozdrawiam,
                      Jade-Marta
                      • dido_dido Re: Carrera C a Carrera Pro? 03.11.06, 23:18
                        Marta to TY??????
                        Ale ten internet jest mały :)
                        Iwona
                        • jade_adas Re: Carrera C a Carrera Pro? 05.11.06, 15:31
                          Tak, to ja :) Rzadko tu ostatnio zaglądam, bo jakoś nie mam siły wieczorami.
                          Pozdrowionka,
                          Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka