Dodaj do ulubionych

inglessina zippy a maclaren techno xlr

02.04.07, 12:01
Witam, ma pytanie - jakie sa zasadnicze roznice miedzy tymi wozkami? Ja mam
maclarena a znajoma sklania sie ku inglessinie,ale sie jeszcze waha. Ktory z
nich ma szersze siedzisko, jest wygodniejszy, latwiej sie prowadzi. latwiej
sklada, od jakiego wieku mozna nim jezdzic itp.
Obserwuj wątek
    • a.dka Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 07:31
      Moze jednak znajdzie sie ktos kto sie wypowie.
      • aammsstt Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 08:32
        Też miałam ten problem ale Maclaren odpadł ze względu na znikomą amortyzację,
        cokolwiek ktokolwiek by nie pisał. Maclaren nie ma barierki więc dziecko nie
        wykorzystuje całej powierchni siedziska a zippy ma. Inglesina jest nieco
        cięzsza i inaczej składana. Inglesina ma płytszą budkę w poirównaniu
        do "rozpinanej" budy Maclarena. Trudno porównać ale przy wożeniu dziecka
        mniejszego skłąniałabym się ku inglesinie a dla starszego ku Maclarenie
        • a.dka Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 11:45
          Dziecko ma 9 miesiecy.
        • aammsstt Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 12:34
          Dzidzia jeszcze nie chodzi - całe spacerki przesiedzi w wózki więc jednak
          polecałabym ci inglesinę zippy albo peg perego pliko.
    • koma.edziecko Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 12:40
      Ja dla tak małego dziecka też wybrałabym Inglesinę lub coś innego w tym
      typie,takie wózki to dla mnie spacerówki składane w parasolki,idealne dla
      maluszków.
      Dla dziecka rok-półtora wygodniejszy jest maclaren ale on jest przewozówką.
    • a.dka Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 12:54
      Ja osobiście nie widzialam inglesiny na zywo. A czy ona ma siedzisko wieksze i
      oparcie wyzsze od maclerena?
      • koma.edziecko Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 13:07
        Nie ma większego siedziska,jest po prostu bardziej zabudowana,ma pałąk to inny
        typ wózka przypominający bardziej spacerówkę niż parasolkę.
        • a.dka Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 13:40
          I amortyzacja rzeczywiscie jest lepsza? Bo pałąk to bajka, ja do maclarena
          dokupilam. A jak po złozeniu, ile zajmuje miejsca? Ta moja znajoma bedzie wozek
          uzywala zamiennie z wielofunkcyjnym, w ktorym dziecko jezdzi od urodzenia, a
          drugi chce taki praktyczny, zeby byl lekki, malo miejsca zajmowal w aucie i
          zeby latem dziecko w nim jezdzilo na spacery.
          • koma.edziecko Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 13:46
            On w sumie inaczej wygląda po złożeniu,jest szerszy ale krótszy bo wszystkie
            koła ma po złożeniu na dole.
            Amortyzacjię ma podobną, ma tylko inne siedzisko,z boczkami, dziecko też chyba
            trochę wyżej siedzi ale nie wiem na 100% bo nie stawiał mojego maclarena obok
            niego.
            zresztą wszystko widac na zdjęciach ;-)
            Wejdż w zippy i składanie:
            www.inglesina.pl/
    • a.dka Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 13:54
      Tego siedziska z boczkami to mi wlasnie w maclarenie brakuje. Bo jak moja Mala
      (8 miesiecy)siedzi w nim, to sie boje zeby sie czasem nie uderzyla przy jakichs
      wyglupach.
      • koma.edziecko Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 14:00
        No własnie dlatego ja te parasolki dzielę na przewozówki i spacerówki składane
        w parasolkę.
        W maclarenie i tak ta tapicerka jest ok najgorzej było gdy miałam chicco CT 0,5
        tam rurki na wysokości główki dziecka były okryte tylko cienkim płócienkiem
        kiedyś Oliwka by mi się porządnie o nie uderzyła,dlatego szybko się go
        pozbyłyśmy.
    • a.dka Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 14:10
      A wiec inglesina to spacerowka, ktora sklada sie jak parasolka? No to byc moze
      pospieszylam sie z zakupem tego maclarena, bo teraz czytam tyle pozytywnych
      opinii o inglesinie. A chcialam kupic wozek ktory by juz posluzyl dziecku do
      konca. Chyba doradze znajomej ta inglesine. A jaka jest srednica kolek, 18 cm?
      • koma.edziecko Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 14:18
        Nie wiem dokładnie ale trochę większe niż techno.
        Wiesz każdy wózek ma swoje wady i zalety, na Inglesinę też dziewczyny narzekają
        że kiepsko się podbija i ma wąskie oparcie, Twój napewno starczy do końca
        okresu wózkowego a Inglesina chyba nie bardzo.
        • a.dka Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 20:12
          Dzieki, masz racje, moze powinnam znalezc w swoim wozku wiecej zalet, a nie
          doszukiwac sie wad, zwlaszcza ze juz go kupilam i koniec kropka.
          • dzidzia_ch Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 20:16
            oj widze ze Cie nadal dreczy ten maclaren :)!
            ja bym na twoim miejscu sprobowala go sprzedac - a teraz napewno by Ci sie
            udalo dobrze sprzedac bo macalreny poszly w gore
            i kupilabym uzywanego per perego atlantico
            albo tez zadzwonilabym do swiata dziecka w Krakowie i spytalabym o cene nowego
            atlantico
            wiem ze p.Grzes chetnie sprzeda w dobrej cenie ostatni egemplarz
            • a.dka Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 21:11
              A masz telefon do tego sklepu? :-)
              • dzidzia_ch Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 04.04.07, 08:15
                tel./fax (012) 644 24 50 (012) 425 87 79
                otwarte od 11-19
                tylko trzeba dlugo czekac az odbiora i prosic p.Grzesia z dzialu wozkow
                i targuj sie z nim koniecznie - do mnie mowil ze chce sie pozbyc ostatniego
                egzemplarza i sprzeda w dobrej cenie
                powodzenia :)))!
    • diania Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 03.04.07, 22:20
      jaka jest roznic miedzy plico a atlantico?
      • aammsstt Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 04.04.07, 11:17
        Atlantico już nie produkują :) a pliko jeszcze tak. Pliko jest poprostu nastepcą
        Atlanitico - tak mi sie wydaje i ma różne wersje w zależności od wyposażenia:
        completo, classic, lite.
    • koma.edziecko Re: inglessina zippy a maclaren techno xlr 04.04.07, 12:24
      Plico nie jest następcą Atlantico,to zupełnie inne wózki,zresztą było kilka lat
      kiedy były produkowane obydwa jednocześnie.
      Plico P3 jest następcą produkowanej wcześciej parasolki Plico jest to jego
      unowocześniona,bardziej zbajerowana wersja.
      Jak narazie równie udanego jak Atlantico modelu mimo wypuszczenia A3 i Centro
      nie udało im się wyprodukować.
      Atlantico to klasyczna,spora spacerówka,składana w pół a nie jak Plico w
      parasolkę,szerszy,większe koła,lepsza amortyzacja,większe siedzisko,pełna
      rączka,duży kosz na zakupy a do tego niewiele cięższy bo waży niecały kilogram
      więcej niż Plico,lepiej wyważony- nawet z ciężkim dzieckiem się doskonale
      podbija.
      Dla mnie to najlepsza miejska spacerówka na rynku,szkoda ze już nie produkowana.
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka