Dodaj do ulubionych

bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożecie?

26.06.07, 12:25
zastanawiam się nad zakupem jednego z tych dwóch wózków.Na pierwszy rzut oka
oczywistym wydaje się że wybór ma paść na bebecara, ale...obejrzałam wózek w
sklepie i jestem trochę rozcarowana. Wózek niby wysokiej klasy a trzeszczy
strasznie, mimo skrętnych kół prowadzi się ciężko, koła po zablokowaniu nadal
trochę skręcają, o foteliku tej firmy słyszałam że jest bardzo wąski. Co do
boldera sprawia wrażenie zgrabniejszego, nie trzeszczy ale za to jakość
wykonania tapicerki i wyciółki wewnątrz gondoli pozostawia trochę do
życzenia. Poza tym ma miniaturkowy kosz na zakupy a zakup fotelika z tej
firmy w ogóle nie wchodzi w grę - zapsuł się już przy oglądaniu go w sklepie.
Nie wiem co teraz robić. Skończyły mi się pomysły. Mała urodzi się na
początku września,zależy mi na dużej gondoli więc wybrałam te 2 typy wózków
ale teraz to juz jestem w kropce.Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • rasmusek Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 26.06.07, 21:48
      ja jestem właśnie po takich wizytach w sklepie
      oglądaliśmy wózki dwóch firm
      bebecar i teutonia
      co do trakera to jest super - tyle, że już go nie produkują więc jeśli dany
      sklep ma go na stanie to świetnie ale już z kolorystyką nie poszalejesz.
      Nowością i zastępcą trakera jest vektor - ale z racji nowości jest też
      odpowiednio droższy ;/
      dzisiaj sprzedawca w sklepie odradził nam wózki firmy implast gdyż jak to
      powiedział firma znacznie pogorszyła się jakościowo.
      Wiem, że Ci strasznie namieszam ale zobacz może sobie jeszcze wózki tetoni
      mistral lub primus - cenowo bardzo podobne do bebecara.
      A wózki bebecara ma wiele moich koleżanek i wszystkie sobie go chwalą - warunek
      trzeba odpowiednio dbać i konserwować i będzie dobrze. A do tych przednich kółek
      to trzeba się przyzwyczaić - jak już dojdziesz do wprawy to będziesz nim śmigać
      jak szalona :)
      Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłam.

Ja już byłam zdecydowana na vektora lub stylo at a teraz mąż się napalił na
      trzykółkę i namieszał mi w głowie więc zamiast z wózkiem wyszłam z niczym i
      muszę wszystko przemyśleć od początk

powodzenia :)
      • rafalbudz Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 26.06.07, 22:09
        witam. ja z żoną mam podobne rozterki przy wyborze wózka dla naszego malucha
        ktory przyjdzie na świat we wrzesniu. Na początku spodobał nam sie bardzo
        bebecar wektor i sądziliśmy że nie ma juz nic lepszego. Ale jak to mówia kto
        pyta nie błądzi a co sklep to inny wózek, a każdy sprzedawca zachwala co
        innego.Teraz padł wybór na Teutonie mistral s i coraz bardziej upewniamy sie
        czytając opinie na forum ze to rozsądny wybór. Wahamy sie jeszcze troche bo to
        spory wydatek jak na naszą kieszeń. Ostatnio zaczeliśmy oglądać wózek implast
        bolder, ale to juz nie ma sensu. wiec zycze dobrego wyboru.
        • rasmusek Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 27.06.07, 11:21
          no właśnie teutonie są w podobnej cenie a również są kuszące :)
          ale vektor At też jest super :)
          trzeba się dobrze zastanowić, bo przynajmniej ja nie mam ochoty za pół roku
          wymieniać wózka na inny
          • justa779 Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 27.06.07, 13:59
            na dodatek za każdym razem jak oglądam bebecary mam przed oczami ten artykuł o
            trujących wózkach ( ktoś go cytował na forum), oczywiście bebecar też się tam
            znalazł. Tłumaczę sobie że może to bzdura, sensacja wyssana z palca, ale jakoś
            ciągle o tym pamiętam. Oszaleję ;)Powiem Wam że chyba jak kupowałam mieszkanie
            to mniej się zastanawiałam niż kupując ten wózek, masakra. Jak juz zdecyduję
            się na bebecara to chyba kupię go na allegro, są dużo niższe ceny niż we
            Wrocławskich sklepach.Tracker za 1900,00 zł na przykład, stylo at - 2170,00 zł
            a style at z fotelem za 2350,00 zł
    • justa779 Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 27.06.07, 13:54
      porównuję ciągle te wózki bebecara. Nie wiem już czy zwracać uwagę na te
      skrętne koła. Style at ich nie ma a na allegro albo w sklepie internetowym
      widziałam go za 1700,00 zł ( zupełnie nowy). Tracker z kolei ma skrętne koła
      ale stelaż ma sztywny. Znowu dylemat-czy potrzebna jest funkcja kołysania (
      czyli miękki stelaż - stylo at, style at ). Nie wiem też czy jeśli zdecyduję
      się na bebecara to kupować w zestawie fotelik? Chciałabym montować go na stelaż
      ale na forum czytałam że foteliki tej firmy są bardzo wąskie i dziecko szybko z
      niego wyrasta. Co o tym sądzicie? Poza tym oglądałam bebecary w kilku sklepach-
      kurcze, wszędzie trzeszczą a przecież jeszcze nie są używane. Tracker w stelażu
      ma trochę plastiku, mam wrażenie że to tak trzeszczy.Może jestem zbyt wybredna,
      wszyscy chwalą te wózki a ja zawsze coś w nich wynajdę :( Co do teutonii
      mistral s, troche bałabym sie tych kółek z przodu ( takie małe)Primus jest
      fajny ale nie ma skrętnych kół:( i co teraz?
      • rasmusek Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 27.06.07, 18:37
        ja Ci powiem szczerze, że tak jak wczoraj miałam mętlik tak teraz wiem na pewno,
        że albo kupię trakera albo vektora at i nie ma bata - zdania nie zmienię.
        owszem teutonia kusi i vektor ze skrętnymi kołami też ale przed nami dwie zimy
        bo maluch urodzi się w październiku a jak będzie miał roczek to też nie będzie
        śmigał ze mną na zakupy na piechotę a najbliższy sklep mamy jakieś 1,5km od domu.
        Ja stawiam na wygodę malucha i moją - czyli stabilny wózek na 4porządnych kołach
        a jak dziecko będzie miało ok 1,5 roku przesiądziemy się na parasolkę ale wtedy
        to już będzie wiosna :)
        a style at to jest po prostu starszy model - nie ma skrętnych kół, ale do tego
        można się przyzwyczaić i można go kupić już za ok 1500PLN bez fotelika.
        foteliki bebecar'a są wąskie i niewygodne - niestety. Tak przynajmniej twierdzi
        moja koleżanka, która korzystała z tego fotelika - maluch się zlościł więc
        korzystali z tej opcji dosłownie kilka razy przez ponad pół roku - woleli wziąć
        gondolkę i w niej wozić malucha
        My chyba kupimy fotelik maxi cosi cabrio - chociaż nie da się go wpiąć w stelaż
        ale wydaje mi się, że bez tej funkcji również można się obejść. Zwłaszcza, że w
        taki fotelik trudno wpakować maluszka do samochodu i gdzieś dalej bez potrzeby
        jeździć - przynajmniej na razie tak mi się wydaje, chociaż życie pewnie
        zweryfikuje mój pomysł. A ortopedzi mówią, aby takiego malucha nie wozić więcej
        niż 2godziny dziennie w takim foteliku. A wg mnie jeżdżenie z 2-3 miesięcznym
        maleństwem do marketu na zakupy to też nie jest udany pomysł - zwłaszcza zimą.
        Dobra znowu namieszałam -przepraszam.
        • justa779 Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 27.06.07, 21:16
          rasmusek, pisałaś że zastanawiasz się nad trackerem albo vektorem at, czym
          róznią się te wózki? bierzesz pod uwagę również stylo at ( skrętne koła,
          miękkie zawieszenie?)A co sądzicie o wózkach Jane? Podobno też mają sporą
          gondolę, zauważyłam tylko że trójkołowce owszem mają pompowane koła ale
          czterokołowce już nie. Chyba nie będę mieszała sobie w głowie tymi wózkami
          Jane...
          • rasmusek Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 27.06.07, 23:28
            gdyby udało mi się namierzyć nowego trakera w kolorystyce, która mi odpowiada
            kupiłabym go bez zastanowienia. Niestety w związku z zaprzestaniem produkcji
            tego wózka kolorystyka jest mocno ograniczona.
            W sklepie wytłumaczono mi, że vector lepiej się składa, inaczej blokuje się
            przednie koła i jeszcze jakiś dodatkowy gadżet ma ale teraz już nie pamiętam jaki.
            Dlatego my się chyba zdecydujemy właśnie na vectora at :) dzięki temu będę mogła
            poszaleć z kolorystyką.
            vector jest udoskonalonym trakerem.
            stylo at również brałam pod uwagę ale w vectorze bardziej mi się podoba stelaż i
            mam nadzieję, że nasz maluch nie będzie chciał się w wózku bujać a jak będzie
            chciał to trudno nic mu nie poradzę, że się nie da :)
            o wózkach jane coś niecoś czytałam ale ja się jakoś na bebecara nastawiłam, a
            wózków jane nawet w sklepie nie oglądałam więc ani nie będę chwalić ani krytykować.
            staram się ograniczyć liczbę firm i wózków do minimum bo inaczej można zwariować
            - taki jest wybór :)
    • oliwe Re: bebecar tracker czy Implast bolder4. Pomożeci 27.06.07, 23:56
      powiem ci tyle, że miałam bebecara i trzeszczy przeokropnie. Im starszy tym
      bardziej, ponoć pomaga przegląd w Godexie (ciekawe co za magicznego srodka
      używają, chyba że dokręcają bo one mają takie śruby, których zwykłym narzędziem
      się nie dokręcić) mój przynajmniej na początku nie trzeszczał.

A boldera nie znam ale tak mi się podoba, że gdybym dziś kupowała wózek to nie
      miałabym problemu :) Po doswiadczeniach znajomych z implastem driverem jestem
      dobrze nastawiona do tej firmy, znam dwa wózki oba bezawaryjne.

Nie mam innych typów bo nie ma wielu wózków ze skrętnymi kołam a dla mnie to
      podstawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka