Dodaj do ulubionych

Hartan VIP lub VIP XL

31.10.07, 08:18
Pytałam już o wózki Herqules, a teraz jeszcze pytam o wózki niemieckiej firmy
Hartan. Chodzi mi o model VIP (VIP XL - to z gondolą).

O taki:
www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=66&products_id=4253&osCsid=d1c6b85724eb416eae32e627df3fd2c2
www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=66&products_id=4254&osCsid=d1c6b85724eb416eae32e627df3fd2c2
Czy ktoś ma taki wózek? Czy ktoś widział na żywo?
Podobno jest lekki i bardzo mały po złożeniu.
Średnio podoba mi się budka, mogłaby być prostsza, bez tych bajerków, ale
ogólnie wózek ma dużo fajnych funkcji. No i jest dość drogi :/

Czy ktoś wie, jak te wózki sie sprawdzają?
Obserwuj wątek
    • territta Re: Hartan VIP lub VIP XL 02.11.07, 14:56
      Podbijam.

Nikt naprawdę nie jeździ takim wózkiem??? :(
      • rubi88 Re: Hartan VIP lub VIP XL 02.11.07, 19:17
        Poszukajcie na niemieckich stronkach, ja długo szukałam opinii na temat tych
        wózków i gdzieś je w końcu wyszperałam:)Ja niemieckiego nie znam, ale kuzynka mi
        wszystko przetłumaczyła. Pamiętam, że pisali iż są to wózki bardzo kompaktowe,w
        miarę lekkie i bardzo dobrze osłaniają maluszka(duża budka). Bardzo dobrze sie
        prowadzą,ze względu na pompowane koła, a wada to nisko osadzona gondolka(zależy
        jak kto woli). Ktoś na tym forum miał już hartana właśnie vipa, trzeba poszukać
        na forum
        • coronella Re: Hartan VIP lub VIP XL 02.11.07, 21:01
          Ja mialam, napiszę później.
        • coronella Re: Hartan VIP lub VIP XL 02.11.07, 21:24
          ja miałam vipa, ale te wózki nie maja pompowanych kół!! koła są na poduszkach powietrznych.

VIP od VIP XL różni się tym, że XL ma gondolę.
          Ja nie miałam gondoli, tylko spacerówke.

Wózek generalnie fajny. Za kilka rzeczy go kochałam.
          - amortyzatory- rewelacja!!!! Wózkiem bujało sie bosko, nawet stojącym, a jezdząc swietnie amortyzował wstrząsy

- składanie- składał się bardzo łatwo i łatwo wchodził do samochodu

- regulowana długość raczki- to był wynalazek! np w windzie, jednych ruchem składałam raczkę i mieśiłam sie z mężem i starszym dzieckiem, w autobusie, itp, wbrew pozorom, bardzo czesto z tego korzystałam.

siedzisko jest duże i szerokie, oparcie kładzie sie do spania.
          Mozna je ustawić przodem lub tyłem do mamy, i co fajne- ja zmieniałam pozycję z dzieckiem w srodku! Ono ma taka konstrukcję, że mozna łatwo i pewnie je złapac.

Wady:
          niestety, dla nich sprzedałam go po jakims czasie.

Pasy- nie ma piątego pasa, tego pomiedzy nogami, i przeszkadzało to, dziecko mi sie zsuwało, a jak wierciło się bardziej, prawie wieszało się na pasach.
          Czasem blokowały sie przednie koła gdy chciałam ruszyć,

nie sa to jakies wielkie wady, ale ja miałam wiele róznych wózków, miałam te najlepsze, i w porównaniu z nimi takie wady mnie wkurzały.

Czy bym kupiła hartana jeszcze raz? Nie- kupiłabym bugaboo, ale hartan stoi zaraz za bugaboo :)

Lekki, fajny, miły w obsłudze i wygladzie wózek. Wart swojej ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka