Dodaj do ulubionych

kupiłam emmaljunge smart duo combi

18.05.08, 16:01
Kupiłam na allegro używaną emmaljunge smart duo combi.Wczoraj byłam szczęśliwa
a dzisiaj się zastanawiam czy czasem nie przepłaciłam.W zestawie jest fotelik
maxi-cosi z adapterami i nowym śpiworkiem,gondola z moskiterą, siedzisko
spacerowe, folia przeciwdeszczowa,oryginalna torba i parasolka-za wszystko
zapłaciłam 1.677,00 zł.Dodam,że wózek używany był przez poprzednich
właścicieli przez pół roku (tak mi powiedziano) i na zdjęciach wygląda jak
nowy.Niestety Pani która go sprzedawała jest z innego miasta i nie mogłam
obejrzeć go na "żywca".Wczoraj tak się podnieciłam, że taka okazja i wogóle a
dzisiaj się dołuje:/Głupia baba ze mnie-dopadły mnie wątpliości.
Obserwuj wątek
    • kubusiowa-puchatkowa Re: kupiłam emmaljunge smart duo combi 18.05.08, 16:42
      Wiesz zależy w jakim stanie jest wózek.
      Ja byłam dziś w sklepie i nowy wózek na dwuletniej gwarancji kosztuje 2500zł,
      ale w skład wchodzi stelaż, gondola spacerówka, śpiworek, adapter do fotelika i
      fotelik.
      Uważam, że cena, którą zapłaciłaś jest jak najbardziej korzystna, jednak tak
      naprawdę okaże się to dopiero jak zobaczysz wózek na żywo.

Jaak ju ż go dostniesz, to proszę o opinię, bo chcę właśnie ten wózek kupić.
      • bullatko Re: kupiłam emmaljunge smart duo combi 18.05.08, 16:47
        Jak tylko dostane przesyłkę to napisze co i jak:)Mam wielką nadzieję, że nie
        będę żałowała:
        • maja285 hmmmmmmmmm......... 18.05.08, 20:01
          jest tylko jeden problem....
          www.allegro.pl/item366406497_emmaljunga_bestseller_mega_komplet_cudenko.html
          czy to ta aukcja????????
          bo niestety adapter który jest na zdjęciu nie będzie pasował do tego
          wózka, to jest stary adapter do innych mocowań, dal Emmaljungi z
          przed 2005, na zdjęciu jest Emma z systemem easy click i potrzebny
          jest tam taki adapter:
          www.allegro.pl/item362017002_adapter_dla_fotelik_maxi_cosi_do_wozka_emmaljunga.html
          a ty masz taki:
          www.allegro.pl/item343820222_adapter_maxi_cosi_emmaljunga.html
          do takiej Emmaljungi on tylko pasuje:
          www.allegro.pl/item363291487_emmaljunga_wozek_bcm_komplet.html
          zwróć uwagę na system mocowań gondoli
          • bullatko Re: hmmmmmmmmm......... 18.05.08, 20:28
            To dokładnie ta aukcja:/ja się zupełnie nie znam na tych adapterach więc dałam się wpuścić w przysłowiowe "maliny", ale co dziwnie dostałam na meila zdjęcia tego stelaża z zamocowanym fotelikiem i jakoś się to trzymało:/teraz to już nic nie wiem-może powinnam zadzwonić do tej kobiety i o to zapytać bo nie zamierzam dokładać do tego interesu.Dziękuje za spostrzeżenia.
            • maja285 Re: hmmmmmmmmm......... 18.05.08, 21:04
              nie wiem jak to się trzymało na zdjęciach, ale jestem pewna na 100 %
              że ten adapter nie pasuje do nowej Emmaljungi i napewno nie da się
              go zamontować. nie ma w nim mocowania Easy Fix i tyle. nie daj się
              oszukać!
              mam Emmę więc wiem jaki adapter pasuje
              • bullatko Re: hmmmmmmmmm......... 18.05.08, 21:12
                Jeszcze raz dziękuje-biorę się za pisanie meila do sprzedawcy.Chce sprawę
                wyjaśnić zanim zapłacę za wózek.A tak na marginesie-na Twoje oko z którego roku
                może być ten wózek?I szczerze-opłacało się?Jestem monotematyczna ale nie
                codziennie wydaję taka kase.Pozdrawiam.
                • maja285 Re: hmmmmmmmmm......... 18.05.08, 21:23
                  no wózek jest napewno po 2005 roku, czyli max 2006 i naprawdę dobrze
                  wygląda. fotelik też, tylko ten adapter :( jeśli sprzedająca wymieni
                  Ci na pasujacy to będzie super!!!
                  poogladaj i wyslij jej linki z tymi nowymi adapterami np:
                  www.allegro.pl/item361428919_emmaljunga_duo_combi_adapter_maxi_cosi_warszawa.html
                  • maja285 i jak???? 20.05.08, 08:50
                    • bullatko Re: i jak???? 20.05.08, 08:59
                      Nie pisałam bo przesyłka jeszcze do mnie nie dotarła-dzisiaj w południe ma
                      być.Rozmawiałam i sprzedawca mnie zapewniał że adapter pasuje.Ustaliliśmy z
                      mężem że jak paczka przyjdzie to pierwsze co zrobimy sprawdzimy jak wygląda
                      umocowanie tego fotelika i jak będzie niedobrze to od razu adapter odsyłamy i
                      czekamy na właściwy.Szkoda że najpierw nie zapytałam się na forum bo jak już
                      wózek zamówiony to nic nie zdziałam-dopiero jak przyjdzie i nie bedzie pasowało
                      (a pewnie nie będzie) to moge zareklamować.Słuchaj a czy moge Ci wysłać na meila
                      zdjęcie z tym fotelikiem zamontowanym na stelażu?Bo to przede wszystkim było
                      argumentem sprzedwacy-"widziała pani na zdjęciach, wszystko pasuje".Pazdrawiam.
                      • kubusiowa-puchatkowa Re: i jak???? 20.05.08, 09:14
                        Ja też wchodze na forum wózkowe i zaglądam co u Ciebie.
                        Ciekawa jestem czy z wózkiem wszystko ok, a przede wszystkim z adapterem do
                        fotelika.
                        Daj znać jak dostaniesz paczkę.
                        Pozdrawiam.
                        • bullatko Re: i jak???? 20.05.08, 09:41
                          Pewnie-jak tylko paczka przyjdzie od razu się podziele wrażeniami a może nawet
                          uda mi się wkleić kilka fotek:)Póki co trochę się stresuje bo po raz pierwszy
                          robie tak drogi zakup na allegro i mam nadzieje że sie nie zawiode.Nie wiem
                          sama-ten sprzedawca wygląda na solidnego ale ja jestem strasznie naiwna i ufna i
                          łatwo mnie "wkręcić".Pozdrowienia.
                          • maja285 wyślij mi zdjęcie na ma maila gazetowego 20.05.08, 12:39
                            albo na ttobolewski@op.pl
                            • bullatko Przesyłka dotarła:)))) 20.05.08, 14:14
                              Nie odpisywałam bo mi internet na pół dnia padł:/Słuchajcie wózek jest super!!!!Czyściutki i naprawdę nie zniszczony:)Troche porysowany jest stelaż no ale nie jest to jakieś bardzo rzucające się w oczy i absolutnie nie przeszkadza w użytkowaniu.A jaką ma amortyzacje...cudeńko:)Sprzedawca naprawde się postarał-dostałam sporo gratisów i póki co jestem naprawdę miło zaskoczona.
                              A teraz do sedna sprawy-co do adapterów to sprawdzałam i na moje oko pasują choć nie byłam w stanie ich do końca wcisnąć w te otworki bo trzeba trochę siły.Fakt że nie maja tego systemy easy click ale mają po takie dwa bolce z każdej strony które wchodzą w otworki w wózku (w tym czarnych elementach po bokach)-mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi:/czekam cierpliwie na męża żeby zamontować do końca te adaptery i fotelik i czy to wogóle stabilne będzie.Zdjęcia pomimo wszystko wysyłam.Pozdrawiam:))))
                              • maja285 Re: Przesyłka dotarła:)))) 20.05.08, 14:22
                                cieszę się bo wóżek naprawdę super się prowadzi, z adaptwrami czekam
                                na zdjęcia......ale ja bym nie ryykowała jazdy z dzieckiem w tak
                                przymocowanym foteliku, przecież musi być adapter z easy click jeśli
                                takie zamontowanie ma wózek......tak jak jest w gondoli i
                                spcerówce...nie chciałabym przeżyć wypadnięcia takiego fotelika z
                                zawartowścią :(
                                • bullatko Re: Przesyłka dotarła:)))) 20.05.08, 14:51
                                  Ja oczywiście też nie będę ryzykowała jeżeli to nie będzie sie "trzymało
                                  kupy".Mąż wróci to od razu sprawdzimy.
                                • bullatko Maja285 miałaś racje:/ 20.05.08, 19:39
                                  Mąż przyszedł i próbowaliśmy zamontować ten adapter na wszystkie sposoby-nie
                                  dało rady:(Dzwoniłam dwa razy do sprzedawcy i on cały czas twierdzi że pasuje
                                  tylko że trzeba użyć siły i włożyć to sposobem-sratata za przeproszeniem:(może
                                  by się i dało ale tyle co nerwów i siły bym straciła to już moje.zostałam ze
                                  starym adapterem i mam nadzieje że uda mi sie go gdzieś w komisie sprzedać i
                                  kupić nie drogo nowy.Nie kłóce się bo generalnie wózek jest w stanie idealnym i
                                  naprawde jesteśmy zadowoleni...tylko ten adapter.A jeszcze do tego mam parasolkę
                                  której nie umiem zamontować:P Dzięki i pozdrowienia.
                                  • maja285 Re: Maja285 miałaś racje:/ 20.05.08, 19:52
                                    wystaw adapter na allegro, choć ja bym nie odpuściła sprzedawcy.
                                    Sprzedasz go za dużo lepszą cenę niż w komisie
                                    • bullatko Re: Maja285 miałaś racje:/ 20.05.08, 20:05
                                      Myślisz że za jaką kwotę moge wystawić?Proponowałam sprzedawcy, że odeśle ten a
                                      on mi przyśle właściwy nawet za dopłatą-uparł się że ten pasuje i już:/
                                      • maja285 Re: Maja285 miałaś racje:/ 20.05.08, 21:02
                                        może spróbuj za 150 zł. a wysłałaś mu zdjęcia z nowym adapterem?
                                        może on wogóle się nie orientuje co i jak? choć wątpię..naciąnął i
                                        tyle..nie wystawiłabym pozytywa napewno, zaszantażuj go tym
                                        moze....w końcu oszukał...a nowy adapter trudny do zdobycia
                                        niestety :(
                                        • bullatko Re: Maja285 miałaś racje:/ 20.05.08, 21:31
                                          Widzisz problem w tym, że oni chyba naprawde sa przekonani że ten adapter
                                          pasuje.Najpierw rozmawiałam z kobietą i mówiłam jak sprawa z adapterem wygląda
                                          to ona mi powiedziała ze napewno pasuje bo oni sprawdzali i wogóle, po czym po
                                          kilku minutach zadzwonił jej mąż i rozmawiał z moim i tłumaczył mu przez jakiś
                                          czas jak to cholerstwo wpiąć.Aż nie chce mi się wierzyć że ludzie potrafią być
                                          tacy cwani:(jestem tak strasznie naiwna, a jeszcze naprawde wszystko było tak
                                          solidnie zapakowane, i w sumie przysłali więcej niż w opisie było.Zawsze tak mam
                                          najpierw się wywściekam po cichu a później nic nie odezwe-i tylko na tym
                                          trace.Wystawie na allegro i spróbuje-może sie uda.Do rozwiązania jeszcze troche
                                          więc może upoluje ten właściwy adapter:)Dzięki za wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka