babalaga 27.05.08, 13:56 Witajcie, mam możliwośc wyobru przy wózku kół pompowanych lub piankowych. Piankowe są lżejsze a pomopwane...? no właśnie, jakie są waszym zdaniem zalety i wady tych rozwiązań? może macie jakieś doświadczenia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstrabiedronka Re: koła piankowe a pompowane 27.05.08, 14:37 pompowane troszkę lepiej amortyzują. Ale i tak kluczowy w amortyzacji jest sposób zawieszenia. Więc jeśli zawieszenie jest identyczne zarówno dla kół pompowanych jak i dla piankowych to większej różnicy się nie odczuje. Piankowe lżejsze i to ich zaleta. Piankowych nie przebijesz a pompowane - może się zdarzyć. choc to nieczęsta przygoda. W zasadzie jak pisałam jedyna zaletą pompowanych jest roszkę lepsza amortyzacja. No chyba że pompowane są dużo większe od tych piankowcyh - to wtedy piankowe gorzej sobie poradzą w wyboistym terenie. Ale jeśli wielkościowo sa takie same to różnicy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilianna33 Re: koła piankowe a pompowane 27.05.08, 19:23 ja do głębokiego wziełam piankowe przez to wózek leciutki i byłam zadowolona także z amortyzacji moja koleżanka miała pompowane i wyglądały duzo gorzej po dłuzszym używaniu .przyjrzyj się na ulicach wózkom od tyłu szczególnie tym na kołach pompowanych .a już najgorsze co może byc to przebite koło.wybór nalezy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś