ap77 01.06.08, 22:53 Fun to jakas porazka! Jak jest u Was, czy tez material sie ciagnie w pozycji lezacej? Czy roluje sie nadmiar materialu (siatka!!). Kurcze zaczyna mnie to wkurzac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annie123 Re: Budka w Teutonii? 02.06.08, 11:30 Uzywam narazie gondoli ale przymierzalam juz siedzisko spacerowki i wszystko wygladalo dobrze. W modelu 08 (nie wiem czy w 07 tez tak jest) sa zatrzaski z tylu oparcia i do nich przymocowuje sie budke (siatke) wiec nic sie nie roluje. Wydawalo mi sie ze w pozycji lezacej tez nic sie nie ciagnelo ale tak dobrze to nie pamietam. Niektore dziewczyny pisaly wczesniej ze w pozycji lezacej material zwieszal sie nad glowa dziecka i bylo niewygodnie, ale wydaje mi sie ze to dotyczy wczesniejszych modeli. W 08 sa wlasnie te zatrzaski z tylu oparcia, do ktorych przypina sie budke i nic juz nie wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Budka w Teutonii? 02.06.08, 12:23 Ja mam pixxela 2007. i jak siedziesko jest rozłożone, a buda naciągniąta jest ok jak budę sie opuści to leży częściowo na oparciu. Jest to trochę denerwujące ale teraz jest ciepło i można zostawić samą sitką. W moim tylko na siatce są napy w budzie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
magdashero Re: Budka w Teutonii? 02.06.08, 12:32 użytkowniczki fun'a proszę powiedzcie mi na jakiej wysokości jest zamontowane siedzisko spacerówki i gondola mierząc od podłogi? Jest to dla mnie ważna kwestia przy wyborze wózka, bo mam problemy z kręgosłupem i nie chcę nisko montowanego siedziska. Jesteście ogólnie zadowolone z Fun'a? Jak z jego wagą, zwłaszcza jeśli chodzi o spacerówkę? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
annie123 Re: Budka w Teutonii? 02.06.08, 14:11 Zmierzylam i gondola zamontowana jest na wysokosci 46-47 cm od ziemi (na tej wysokosci jest dno gondoli). Siedzisko spacerowki poki co mam wywiezione wiec nie moge sprawdzic. Z pewnoscia znajdziesz wozki ktore maja wyzej montowane siedziska ale mi z koleji podobalo sie wlasnie ze dziecko bedzie moglo swobodnie wchodzic i schodzic z wozka jak juz zacznie chodzic. W niektorych wozkach byloby to niemozliwe. Jesli chodzi o wage- mam winde wiec z tym nie mam problemu. Natomiast codziennie pakuje caly wozek do samochodu i jezdze na plazowanie :). Wiec codziennie 4 razy go skladam i rozkladam i podnosze. Dla mnie jest ok a jestem drobna. Fajne jest wlasnie to ze ma spore kolka, spore wymiary gondoli, amortyzacje tez ok a nie jest ciezki. Taki kompakt. Odpowiedz Link Zgłoś
magdashero Re: Budka w Teutonii? 02.06.08, 20:00 Dziękuję Ci Annie123 Myślałam, że gondolka jest wyżej, przynajmniej tak wygląda na zdjęciach, kurcze od tych wózków to zgłupieć można... A między tymi kółkami z przodu jest jakaś rurka je łącząca?, czy tak jakby każde sobie było. Nigdzie nie wiedziałam Funa z przodu z zamontowaną gondolką, a przy spacerówce podnóżek zasłania tę cześć wózka. Jeśli mogłabyś porobić parę fotek swojego pojazdu, byłabym Ci wdzięczna. Nie ma go w żadnym sklepie w moim mieście (Szczecin) więc musiałabym kupować go przez neta. Dziękuje za odpowiedź :) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Budka w Teutonii? 02.06.08, 22:02 Teutonia jets arczej nisko zawiesozna i ma masywny stelaz. jest mala ale jak masz probelmy z kregoslupem, to sobie daruj. Moze nowy model bebeconfort., wyglad na wyzszy i lzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdashero do ap77 02.06.08, 22:09 A podpowiedz jaki nowy model Bebeconfort? Ten streety, czy jakoś tak? O żadnym innym nowym nie mam pojęcia? A generalnie bebeconforty też fajne są z wyglądu, bo w praktyce to ja jestem zielona hihihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: do ap77 03.06.08, 09:12 tak "streety", czytalam o nim w jakiejs gazecie dzieciecej i nawet przypadl mi do gustu. Ale na zywo nie widzialam. W teutoni tez raczka jest jakas dziwna, mnie zaczely bolec nadgarstki... Odpowiedz Link Zgłoś
magdashero Re: do ap77 03.06.08, 12:36 Widziałam ten "streety" w sklepie i jakoś tak dziwnie mi się kojarzył z żabą...ma taki "rozkraczony " stelaż, kółeczka są stosunkowo małe i ta śmieszna gondolka, może nie tyle mała co płytka strasznie i wąska. Jest to typowo miejski wózek, raczej nie na leśne ścieżki, czy chociażby nasze chodniki, taki do galerii. Fajne jest to że można siedzisko spacerówki montować w obie strony i jest normalnie rozkładane a nie jak Opera kubełkowa i do tego strasznie płytkia. Kurcze żeby można było to siedzisko montować na stelażu trophy air6 plus stara gondolka prelude, to bym brała taki zestaw z zamkniętymi oczami :-) Odpowiedz Link Zgłoś