lula_to_ja 09.01.09, 11:12 Pomóżcie te foteliki różnią się cenowo 523zł i 366zł, czy prócz ceną różnią się jeszcze czymś??czy ktoś ma takie foteliki, proszę o porade bo różnica w cenie jest znacząca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaly Re: fotelik samochodowy maxi cosi CABRIO FIX czy 09.01.09, 12:26 Przede wszystkim różnią się wynikami w testach bezpieczeństwa, na korzyść cabriofix oczywiście. City jest starszą konstrukcją i jest trochę mniejszy i węższy. Ja polecam cabriofix. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: fotelik samochodowy maxi cosi CABRIO FIX czy 09.01.09, 12:27 Taniej można cabriofix kupić w Niemczech np. na ebayu a bezpieczeństwo dziecka jest bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: fotelik samochodowy maxi cosi CABRIO FIX czy 09.01.09, 14:45 Popełniłam ten błąd i kupiłam fotelik City, bardzo tego żałuję. City wykonany jest z gorszego materiały, i ma gorszą budkę. A ponadto City jest węższy, gdybym miała teraz jeszcze raz kupować bez zastanowienia wybrałam bym Cabrio Odpowiedz Link Zgłoś
kot110279 Re: Ja mam Cabriofix 09.01.09, 20:32 Ja mam fotelik Maxi Cosi Cabriofix różowiutki.Też przy kupnie się zastanawiałam czy nie City ale sprzedawca powiedział że ten jest lepszy i zlepszych materiałow.Faktycznie jest rewelacyjny i moja Asiunia uwielbia w nim jeżdzić.Ma 10 miesięcy a fotelik dalej jest obszerny.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
niesia22 ja mam city... 09.01.09, 16:02 i odpukać nic się nie dzieje i mam nadzieję nie "zadzieje"...jest porządnie wykonany,jednak dziecko bardzo się w nim poci-a czy bezpieczniejszy?...w myśl tego co wiele osób pisze o fotelikach że "najbezpieczniejsze te najdroższe" powinno się w taki sam sposób traktować pojazdy którymi się poruszamy, czyli najpierw zmienić auto na to najbezpieczniejsze(najlepiej wypadające w crash testach) dopiero wtedy wozić w nim dziecko...do matiza i seicento nie wsiadamy!!!!;-) A tak powaznie to sądzę że firma maxi cosi nie pozwoliłaby sobie na zepsucie renomy kiepskim wyrobem. Obecnie jestem na etapie poszukiwania większego fotelika i nie będzi to maxi cosi- głównie ze względu na małe odchylenie oparcia i tapicerkę -mocno "plastikową" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: ja mam city... 09.01.09, 16:09 To fakt z tym poceniem, Hania bardzo się pociła w tym foteliku, i twierdze ze to przez gorszy materiał fotelika Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: ja mam city... 09.01.09, 20:28 ..w myśl tego co wiele osób pisze o fotelikach > że "najbezpieczniejsze te najdroższe" A kto tak napisał ???? Według mnie Maxi Cosi to jeden z tańszych "markowych" fotelików. Znacznie droższy jest np. Jane Matrix a w testach bezpieczeństwa wypada słabiutko. Najbezpieczniejsze jest to co najlepiej przeszło testy bezpieczeństwa wykonane przez niezależne instytucje np. ADAC i cena nie ma tu nic do rzeczy. A. Odpowiedz Link Zgłoś