27.03.06, 09:36
Brrr - co za firma :(((

We wtorek odłączyli nam telefon bo niby nie zapłaciliśmy faktury. Jak im
wysłałam ja zaraz we wtorek faksem to... i tak nie włączyli. Telefonu nie mamy
do dziś (poniedziałek), panienka na infolinii rzuciła wczoraj słuchawką, bo
nie chciała słuchać mojego, nieco poirytowanego męża.

Co byście w takiej sytuacji zrobili???
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: TPSA 27.03.06, 09:38
      rozejrzyj się za konkurencją, jest tel. radiowy, a jak nie to jak przyłączą
      zmienic operatora, będą miej zarabiać-na tele2, czy jakiegos innego było tu na
      forum o tym coś.
      • mwsylwia Re: TPSA 27.03.06, 09:41
        No tak, konkurencja, ale co z neostradą ??

• papirus22 Re: TPSA 27.03.06, 09:52
          no właśnie tu jest ból.
        • esscort Re: TPSA 27.03.06, 09:53
          Do mnie w zeszłym tygodniu zadzwoniła panienka z TP SA z propozycją promocji
          neostrady (szybsza niż ta, ktorą mialem, w dodatku ileś tam miesięcy prawie
          gratis itp.). Zgodzilem się. Wszystko w piątek mialo być gotowe. Oczywiście nic
          nie jest gotowe i jak się dziś dowiedzialem "trwa to zazwyczaj do 3 dni").
          Teraz sie dowiaduję, ze moj sąsiad też wszedł w tę promocję. Po kilku dniach
          czekania postanowił wrocić do poprzedniej opcji, to mu powiedzieli, że potrwa
          to 2 tygodnie.
    • iod Re: TPSA 27.03.06, 09:56
      mwsylwia - zawsze dzwonisz wyżej w takiej sytuacji. Rozmowy z infolinią są
      nagrywane - skarżysz się na panienkę. Oni chyba mają identyfikację rozmówcy
      więc łatwo rozmowę znajdą. Klient zawsze ma prawo byc poirytowany - ona nigdy.
      • mwsylwia Re: TPSA 27.03.06, 10:08
        No właśnie mieliśmy nadzieję, że są nagrywane ale pani z infolinii (druga pani,
        bo po rzuceniu słuchawki przez pierwszą zadzwonilismy powtórnie) powiedziała, ze
        nie są nagrywane. Naszego faksu dotąd nie znaleźli bo mają jakąs "modernizację
        łączy"!!!
        • iod Re: TPSA 27.03.06, 10:14
          matkoboska, ile pracy dla mnie jest na tzw. rynku. Musisz wyżej, bo Cię zbywają
          na tej infolinii
          • iod Re: TPSA 27.03.06, 10:15
            na stronie mają zgłoszenie reklamacji/skargi. Nie wiem, czy to działa, ale
            powinno. Ja bym w tym klimacie działała teraz.
            • mwsylwia Re: TPSA 27.03.06, 10:19
              Masz rację - dzis piszemy reklamację. Juz dowiedziałam się kto jest wyżej :)
              Iod - może Ty sie zatrudnij w tej Tepsie, co? Bo to nie pierwszy raz takie
              kwiatki (i to wcale nie z Esscortowego konkursu...)
              • iod Re: TPSA 27.03.06, 10:41
                ja chyba za bardzo o klienta bym dbała - nie pasuję do schematu wypracowanego w
                Tepsie może? Zacznę się zastanawiać za parę miesięcy. NA razie nie mam czasu :)
    • kmsanczia Re: TPSA 27.03.06, 11:00
      Sylwia obejrzyj ten odcinek Konsumenta: Telekomunikacja i telefonia komórkowa
      (237,2 MB), powinno coś być na ten temat.

ftp://ftpf.uokik.gov.pl/edycja1/odcinek12.avi
      • krzysiom1 Re: TPSA 27.03.06, 19:18
        Z TPSĄ nikt nie wygrał. Szkoda czasu!
        Takie a nie inne "standarty" obsługi w TPSA zaczęły obowiązywac po jej
        prywatyzacji.
        Pogorszyła sie jakość usług, jakość obsługi, TPSA w nic nie inwstuje za to
        France Telecom spija śmietankę. Wirtualna księgowość i maxymalny transfer kasy
        do Francji.
        Na bruk poszło kilkanascie tysięcy ludzi, drugie tyle albo więcej straciło
        pracę w firmach świadczących usługi dla TPSA.
        Cały rynek telekomunikacyjny w Polsce został rozłozony- w przeciwieństwie do
        pozostałych europejskich "telecomów".
        Wg. mnie to była porażka prywatyzacyjna a wszystko po to aby jeden Pan zarobił
        parę groszy.
    • vivi22 Re: TPSA 27.03.06, 22:19
      ja napisalambym reklamacje. Zazadala odliczenia od abonametu dni, kiedy telefon
      byl wylaczony. Zazadala odszkodowania (jesli dodatkowo telefon jest na firme to
      jeszcze wiecej mozna od nich zadac) i TP ma 14 dni(chyba roboczych) na
      odpowiedz. Jesli nie dostaniecie odpowiedzi po 14 dniach uwaza sie, ze
      reklamacja zostala rozpatrzona pozytywnie. Nie wiem do ktorej TP nalezycie ale
      wiem, ze w TP maja pier...nik jakich malo. Moja siostra pracowalam w TP na
      św.Barbary. A jak nie mozecie sobie z TP poradzic, dajcie znac. Moze moja
      siostra da rade cos zlaatwic. Ma kilka osob znajomych w TP :) moje gg 8746349
      Zostaje Wam jeszcze telefon do Federacji konsumentow. Telefon mam zapisany w
      komorce a nie chce mi sie teraz po nia isc choc mam dwa pomieszczenia dalej
      hehe Jak cos to dajcie znac. Pomoge jak tylko bede potrafila :)
      Pozdrawiam
      • mwsylwia Re: TPSA 27.03.06, 23:02
        Dzięki Vivi - odezwę sie jutro na gg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka