Dodaj do ulubionych

brak dwójek i szpara między jedynkami

09.10.05, 19:20
Wybieram sie zeby cos z tym, zrobić...Chciałabym jedynki wyrwać i założyc
jakies implanty czy coś-broń Boże nie chce aparatu!!a trzeba aparat w takich
sytuacjach czy nie??ma ktoś taki problem??ile to kosztuje i w jakim czasie
sie te impalnty wszczepia?? please HELP
Obserwuj wątek
    • morfina_ma Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 10.10.05, 00:22
      Z tego powodu założyłam aparat: Diastema i brak dwójek. Trójki mają być
      rozsunięte tak, aby powstało miejsce dla brakujących dwójek. Już aparat działa
      (2 m-ce noszenia) mam szpary między jedynkami a trójkami wynoszące ok 2 mm.
      Moim niefachowym, laickim zdaniem to najlepsza metoda w tym konkretnym
      przypadku, żadne wyrywanie jedynek!!

W czasie leczenia ortodontycznego będę miała wypełnienia szpar imitacjami
      dwójek,(które nawet będą miały własne zamki, także nie będzie widać, że są
      sztuczne). Najlepiej skonsultuj się z ortodontą i chirurgiem kosmetycznym -
      usłyszysz od fachowców, co można z robić z Twoimi ząbkami. Powodzenia smile
      • missy11 Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 10.10.05, 13:47
        aż sie boje co to będzie...
        • morfina_ma Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 10.10.05, 15:21
          Nie ma się czego bać- poważnie!! Jak już zdecydujesz się na jakiś krok to daj
          znać. Pozdrawiam
      • light.cik Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 10.10.05, 20:36
        ja mam podbny problem: brak dwójekuncertain moja orto mi powiedziala, ze trzeba przerabic 3-ki na 2-ki, zeby zachowac symetrie. I tu wlasnie powstaje moj problem: nie wiem czy jest sens sie leczyc, skoro po paru latach te przerobione 3-ki mi wypadna. To w koncu dosc powazne naruszenie szkliwa!!! chyba mam racje? a moze sie myle? Moze powinnam pomyslec o tych imitacjach 2-ek? tylko pytanko jak sa one trwale i ile kosztuja?
        • morfina_ma Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 11.10.05, 00:28
          Light.cik troszkę się źle wyraziłam - "imitacje" dwójek będę miała w czasie
          leczenia ortodontycznego, potem implanty...Jest jeszcze tańsza opcja –mosty,
          (spiłowuje się kawałek trójki, jedynki i "przykleja" się do nich sztuczną
          dwójkę, tak by już na stałe była w łuku). Tej opcji nie poleca moja orto, gdyż
          trzeba zniszczy się aż 4 zęby!! A wstawiając implanty nie trzeba nic
          spiłowywać. Reasumując- jest troszkę zabawy za nim uzyska się pożądany ładny
          uśmiech. Sądzę, że warto. Pozdrawiam
          • light.cik Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 11.10.05, 18:59
            dzieki morfina_masmile przekonalas mnie, ze pilowanie to glupota. A juz mialam sie na to zgodzic! pozdrosmile
    • missy11 Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 11.10.05, 20:20
      Mam nadzieje ze nie zbankrutuje...ja chciałabym to załatwić w dośc krotkim
      czasie, nie wiem czy sie da w ogole...
      • morfina_ma Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 11.10.05, 23:26
        missy11 jeżeli chcesz zdecydować się na radykalny krok to zrób licówki...Koszy
        ogromne, jedna licówka z kilka tysięcy, niszczy się swojego zęba by nałożyć na
        niego tą cieką płytkę,(czyli licówkę)...I można mieć wymarzony kształt zębów,
        oczywiście z pewnymi ograniczeniami, tak dobrze to nie jestsmile Z trójki dwójkę
        też da się zrobić, ale istnieje ryzyko skruszenia zęba(gdyż spiłowuje się go na
        igiełkę). Przynajmniej w przypadku mojej siostry tak mogłoby być, dlatego się
        nie zdecydowała i też ma zamiar nosić aparat...A czas leczenia aparatem...hm
        nie jestem już nastolatką(21 na karku), więc minimum 2.5 roku. Wstawienie
        implantów to ok 3 m-ce...Tak, więc krótko nie jest. Pozdrawiam
        • 100kroteczka1 Re: brak dwójek i szpara między jedynkami 11.04.06, 11:31
          Hej
          JA mam 15 lat i zastanawiam sie nad kompozytem? Moja diastema ma 2 mm sad
          Co myslicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka