najlepszymonia25 25.01.09, 17:31 Mam 11 tygodniową Suczkę ( nigdy nie miałam psa),czy pies powinnien mieć cały czas karmę w misce czy tylko powinnam mu dać rano,popołudniu i wieczór?Pytam dlatego bo ona cały czas chce jeść i często robi kupkę Bardzo proszę o radę,dziękuje wszystkim Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: proszę o radę 25.01.09, 18:08 Powinien mieć jasno wydzieloną dzienną porcję jedzenia i nie powinien dostawać więcej. Rozkładaj mu to na wiele posiłków dziennie, ale nigdy nie zabieraj miski z ziemi. Jak zje - trudno, poczeka do następnego posiłu. Jak nie zje - to zje jak znów nabierze ochoty. Reasumując - nie dajemy ile pies chce tylko ile powinien jeść, ale nigdy nie zabieramy mu miski. Musi czuć się bezpieczny w takim sensie, że nikt nie zagraża jego jedzeniu. Odpowiedz Link
anna-bell Re: proszę o radę 25.01.09, 19:12 zgadzam się z tenshii... psu trzeba rozkładać na porcjr tyle karmyile powinien dostać, nie mniej nie więcej;D mój Ozzy też nie zawsze zjada od razu... potem dojada.. ale jak zje to czeka na następną pore karmienia;d nic po drodze mu nie dosypuje, bo to najlepsza droga do utuczenia psa;P Odpowiedz Link