meggy1900 09.06.09, 19:52 Od dawna interesuję się tą rasą i chciałabym mieć labradora. Czy labradory potrzebują dużo przestrzeni w domu? Mam małe mieszkanie jednak mam czas żeby zajmować się psem i zapewniać mu odpowiednią ilość ruchu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: przestrzeń dla labka 09.06.09, 20:02 Nie muszą mieć dużej przestrzeni w domu, o ile mogą się wybiegać na dworze. Ja też nie mam wielkiego mieszkania, ale moja suka w domu praktycznie śpi. Rano wychodzi na 2 godziny, wieczorem na 2 godziny, raz w tygodniu gdzieś jedzie nad jakieś jeziorko, jak jest naprawdę ładna pogoda siedzi cały dzień na działce. A potem całe dnie chrapie. Jeśli masz gdzie puszczać psa luzem, spacerować, biegać, rzucać piłki do aportów to małe mieszkanie nie wadzi. Odpowiedz Link
tequ-illa Re: przestrzeń dla labka 11.06.09, 19:05 Jakby brać pod uwagę tylko duże domy z ogródkami i przebywanie z psem 24h/dobę - to okazałoby się, że większość ras to psy dla ludzi posiadających wille i emerytów a co z szarymi mieszkańcami bloków Psu duże mieszkanie nie jest potrzebne. No chyba, ze chcesz mu w nim urządzić wybieg Labiszon powinien być wybiegany, ale na dworze - puszczony samopas w ogródku też nie będzie za szczęśliwy. Podstawą są długie, wypasione spacery-dla szczeniaka jednak na początku bez sportów ekstremalnych Odpowiedz Link