Dodaj do ulubionych

Marktplaats

11.12.06, 08:21
Pomozcie ,bo nie wiem co robic.Czy ktoras z Was miala taka sytuacje?Zamowilam
corce spodnie z Marktplaats,wplacilam babce na konto,a spodni ani zadnej
reakcji na moje maile nie ma.Jestem wsciekla,bo nie mam adresu ani telefonu
do niej,czy jest jakas szansa odzyskac ta kase.co mozna zrobic?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Marktplaats 11.12.06, 10:19
      Obawiam sie, ze wiele juz nie zrobisz:-( Maarktplaats w przeciwienstwie do ebay
      nie ma zabezpieczen w takich wypadkach, do rejestracji chyba tez nie sa
      potrzebne wszystkie dane, wiec od nich nic nie wyciagniesz. Warto jednak wyslac
      do nich maila, zablokuja tej osobie konto. Mozesz sprobowac przez bank sie
      dowiedziec, czy jest mozliwosc odzyskac pieniadze, ewentualnie wyciagnac z
      banku jakies dane odbiorcy, choc na to tez bym nie liczyla ze wzgledu na ochone
      danych. Obawiam sie, ze pieniadze przepadly. Mozesz jedynie sprobowac wyszukac
      ta osobe przez marktplaats i jej skrzynke pozasmiecac albo jakiegos wiruska
      wyslac, bo na odzyskanie pieniedzy raczej nie masz szans. Gdyby chodzilo o duza
      sume, to mozna kombinowac przez sad, ale w twoim wypadku to w gre nie wchodzi.
    • saraanna Re: Marktplaats 11.12.06, 11:14
      Mnie tez kiedys babka oszukala,tzn.przyslala zamowiony ciuch, ale w takim
      stanie,ze nadawal sie tylko do kosza.Poszukalam w jej alle advertenties,w
      jakich dzialach Marktplaats sprzedaje ,i w kazdym z nich napisalam
      ogloszenie,aby u niej nie kupowac -podalam jej imie,e-mail,miasto i nr.konta,bo
      jest oszustka i sprzedaje szmaty a nie ubrania itd.Babka miala sporo
      ogloszen,ale mysle ,ze po moim ostrzezeniu nic nie sprzedala.Dostalam pozniej
      wiele maili z podziekowaniem ,ze ich ostrzeglam.
      • kasia191273 Re: Marktplaats 11.12.06, 11:36
        wiele rzeczy kupowałam na Marktplaats i uważam system za genialny, ale zawsze
        szukałam ofert TYLKO w niedużej odległości, tak, by osobiście móc obejrzeć
        produkt i wtedy zapłacić- z ręki do ręki. Bo przelewanie bez takich
        zabezpieczeń, jak mają inne podobne ebaye, jest bardzo ryzykowne.
        • corneliss Re: Marktplaats 11.12.06, 11:45
          rowniez nie mam zlych doswiadczen z Marktplaats, a kiedy niedawno chcialam kupic badzitje i mimo moich kilku maili osoba sie nie odzywala, rezygnowalam...
          kupilismy kazruzelke ktora przyszla z drugiego kranca Holandii i auto... (auto wiadomo po sasiedzku w miejscowosci obok, jesli nawet o taki duzy zakup chodzi nie 'tluklabym' sie gdzies daleko)
    • nesla Re: Marktplaats 11.12.06, 12:54
      A nie mozna po prostu cofnac przelewu? I na przyszlosc pamietac: jak przelewac
      to tylko na konto kogos kogo nazwisko i adres jest nam znany (chociaz przeciez
      moga podac falszywy..)
      Ja mam wylacznie dobre doswiadczenia z Marktplaats, ale ja wiecej rzeczy chyba
      sprzedalam niz kupilam, drobiazgow nie kupuje, ani niczego co sie przesyla
      poczta. Sama najdrozsza rzecz jaka wyslalam facetowi to byl obiektyw ale
      dopiero po otrzymaniu kasy na konto, potem ladnie podziekowal piszac maila ze
      przesylka doszla pomyslnie. Jednemu gosciowi chcialo sie jechac po ekran do
      komputera z drugiego konca Holandii..
      • monikat4 Re: Marktplaats 11.12.06, 13:01
        Ja do tej pory tez mialam dobre doswiadczenia z Marktplaats,az w konu trafilo
        sie jakies oszustwo,sprobuje zapytac w banku-moze uda sie cofnac i oczywiscie
        napisze w kazdym dziale w ktorym ta baba ma ogloszenia,ze to oszustka.
        • monikat4 Re: Marktplaats 11.12.06, 13:09
          Mam wielka prosbe-pomozcie mi napisac taki tekst ostrzegajacy przed zakupami u
          tej kobiety ,po holendersku bedzie bardziej wiarygodny niz po angielsku,ja
          holenderskiego zaczelam sie uczyc,nie potrafie tego napisac.Kurcze te spodnie
          kosztowaly 22euro,tak mi szkoda tej kasy!
          • saraanna Re: Marktplaats 11.12.06, 20:31
            Monika ,mozesz tak napisac -podaje ci przyklad
            tytul - Let op ! Oplichster!
            tekst - Mevrouw (jej nazwisko)uit (miasto skad pochodzi)is een oplichster .
            Ik heb een broek van haar gekocht ,wel betaald en heb niks gekregen.
            Ze reageerd ook niet op mijn mailtjes.Ik voel me gedupeerd door haar.
            Dus let op - mevrouw (jej nazwisko)is een oplichster .
    • asiekok Re: Marktplaats 11.12.06, 15:13
      Monika, nie denerwuj sie. Idz do banku i sprobuj cofnac przelew. Wiem, ze jest
      taka mozliwosc. Powodzenia
      • monikat4 Re: Marktplaats 13.12.06, 16:55
        Wyobrazcie sobie,ze wczoraj mialam takie nerwy na tych oszustow,ze napisalam
        im ,ze sa zlodziejami i ze ja tego tak nie zostawie.ZA godzine zaraz mialam
        odpowiedz,ze juz wysylaja te spodnie,ze nie mieli czasu.Dzis doszly te
        spodnie,tak mi ulzylo,ale chyba predko juz nie zamowie w marktplaats.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka