Dodaj do ulubionych

Strasburger zdeklasowany

04.02.14, 09:28
Fronda ogłasza konkurs na dowcipy genderowe. Zainspirowana przejęzyczeniem Bratkowskiej, która (no, po prostu, boki zrywać) pomyliła jajowody z nasieniowodami.

A żeby czytelnicy mieli się na czym wzorować...

Przychodzi feministka do lekarza

Przychodzi feministka do lekarza wraz ze swoim partnerem.

- Domagam się podwiązania mu jajowodów!

- Ależ, droga Pani, to niemożliwe!

- Co za dyskryminacja! To pogwałcenie praw reprodukcyjnych! To się nadaje do Strasburga!

Przychodzi feministka do ginekologa.

- Jestem w ciąży.

- Jeśli to „ciąża polityczna”, to proszę do gabinetu obok.

Feministka przychodzi na warsztaty muzyczne.

- Jaki ma Pani ulubiony instrument?

- Organy reprodukcyjne.

Feministka przychodzi do kuchni. Po co?

Żeby z niej wylecieć. Na miotle.

Feministka przyszła do zagranicznego biura wypełnić formularz w języku angielskim.

W rubryce „sex”, wpisuje:

Yes.

Zapraszamy do karnawałowej zabawy w żarty feministyczne w dobrym stylu (podkreśl. mary_ann). Najlepsze z nich opublikujemy na Fronda.pl.

Natalia Dueholm

www.fronda.pl/a/jajowody-u-mezczyzn-czyli-przychodzi-feministka-dorozpoczynamy-karnawalowe-zarty-z-feminizmu,34155.html
Obserwuj wątek
    • sebalda Re: Z innej beczki 04.02.14, 10:03
      Nie czytam Frondy, ale weszłam na ten link i przy okazji znalazłam taki kwiatek:
      www.fronda.pl/a/prof-pawlowicz-w-odbyt-to-milosc,34125.html
      Czy ktoś z Was wie może, o czym ta dziwna kobieta mówi? Jak wycięła z kontekstu bądź przeinaczyła wypowiedź Biedronia? Nie wydaje mi się, żeby on tak powiedział na mównicy sejmowej, dlaczego nie ma żadnych sankcji za takie oszczerstwa, kłamstwa, bajania???
      • verdana Re: Z innej beczki 04.02.14, 10:46
        Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu Pawłowicz. Jednak wydawałoby się, ze nawet do napisania magisterium potrzebna jest elementarrna inteligencja.
        A co do dowcipów o feministkach - mam do nich podstawową, fundamentalną pretensję - nie są śmieszne.
        • mary_ann Re: Z innej beczki 04.02.14, 15:30
          A co do dowcipów o feministkach - mam do nich podstawową, fundamentalną pretens
          > ję - nie są śmieszne.

Och, nie... Nie chcesz chyba powiedzieć, że ten o miotle i kuchni nie jest szczytem lekkości finezji?! Verdano, rozczarowujesz mnie!
          • sebalda Re: Z innej beczki 04.02.14, 16:09
            "Feministka przychodzi do kuchni".
            Jak "przychodzi"? Wchodzi chyba:P
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Z innej beczki 04.02.14, 11:57
        A Biedroń mówił na mównicy, że tyłek go boli?
        Bo nie śledzę polskiej polityki.
        :-D
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Z innej beczki 04.02.14, 12:10
          Aaa, już mam:
          www.fakt.pl/robert-biedron-bolaca-pupa-odwazne-wyznanie-dzialacza-ruchu-palikota-,artykuly,183070,1.html
          Tu dłuższe wyjaśnienie okoliczności:
          mediologia.pl/blog/1095-posel-biedron-u-mnie-bolaca-pupa-to-znak-nocnej-rozkoszy
          Nie na mównicy sejmowej, tylko w teleturnieju. I nie z powodu seksu, tylko z powodu przewrócenia się na tyłek.
          • sebalda Re: Z innej beczki 04.02.14, 13:46
            Dzięki za wyjaśnienie. Tak to właśnie działa. Kretynka mówiła wyraźnie: wszedł na mównicę. Kompletnie bez kontekstu. Gdzieś dzwoni, ale nie wiadomo, gdzie. I tak to idzie dalej w świat, a elektorat PIS-u się podnieca niezdrowo. Jakie to żałosne. Szkoda słów.
    • galene_ra Re: Strasburger zdeklasowany 05.02.14, 15:42
      Żarty takie sobie.
      Ostatnio roześmiałabym się z pewnego twierdzenia o feministkach, gdyby nie to, że było powiedziane zupełnie serio. I teraz zagadka dla forumowiczów.:)W jakim radio padły zdania i kim jest osoba je wypowiadająca:
      "Ruchy feministyczne są jednymi z najbardziej zagorzałych przeciwników teorii ewolucji. Są nawet bardziej zagorzałe niż kościół , który uznał w osobie Jana Pawła 2 iż teoria ewolucji jest spójna z nauczaniem kościoła."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka