Dodaj do ulubionych

bardzo bardzo złe samopoczucie

19.08.11, 15:57
witam, od kilku dni chodzę jak pod wpływem alkoholu, dokładnie od czterech, potwornie kręci mi się w głowie, słaniam się na nogach, żeby iśc prosto najlepiej jak się czegoś przytrzymuję, nie mogę zebrac myśli, światło jest za ostre a dzieci poruszają się zbyt szybko i zbyt szybko do mnie mówią. Taka sytuacja powtarza się w moim życiu 3x. Poprzednio też trwało to ok tygodnia. Boję się prowadzic samochód i wychodzic z domu bo nie wiem czy gdziekolwiek dojdę. Dzisiaj poszłam do lekarza i pani ponownie powiedziałóa że to tarczyca którą wcześniej zignorowałam bo wydawało mi się że wyniki mam ok. Zaraz je podam, dodam tylko że jestem przeważnie śpiąca i zmęczona i sypiam 1-3 godz w ciągu dnia sad, w nocy śpię ok 8-9godz, mam świeżutkie 40lat. czy faktycznie tarczyca może by tu powodem takiego samopoczucia??
T3 1,9 (1,27-3,07)
FT4 19,17 (12,0-22,0)
TSH 1,73 (0,27-4,20)
Pozdrawiam
Joanna
Obserwuj wątek
    • japanunieprzerywalempanieposle Re: bardzo bardzo złe samopoczucie 19.08.11, 16:38
      nie wyglada na tarczyce. bylas u neurologa?
    • hashi-tess Re: bardzo bardzo złe samopoczucie 19.08.11, 21:37
      Czy to badanie
      "T3 1,9 (1,27-3,07) "
      to wolna trójjodotyronina?

czy bierzesz jakieś leki?

masz wynik najnowszej morfologii?
      • azonka1 Re: bardzo bardzo złe samopoczucie 19.08.11, 23:09
        nie mam pojęcia co to T3, ale resztę wyników też mam raczej w środku norm, myslę że mogli by mnie powiesic jako wzorzec wyników idealnych gdyby nie to że ledwo żyję, słaniam się na nogach, na wszystkich krzyczę i latem chodzę w grubych swetrach.
        Nad neurologiem chyba faktycznie będę musiała pomyślec.
        Mam bardzo niskie ciśnienie które próbuję podnieśc cwieczeniami, gimnastyką, kawą, tabletkami. Dzis po orbitraku, mocnej kawie, tabletkach i bójce syna z kumplem udało mi sie dociągną do ciśnienia 110/75. No szał normalnie, ale chyba jednak to nie to forum, ale dzięki i zdrówka życzę i dzięki za odzew.
        • hashi-tess Re: bardzo bardzo złe samopoczucie 19.08.11, 23:23
          napisz dokładnie jak nazywa się to badanie.
          na wyniku masz napisane ft3 czy t3.

Jeśli jest to badanie FT3, to masz je bardzo niskie.
          Musiałabyś poszukać przyczyn tego stanu.
          Dlatego pytałam czy bierzesz jakieś leki.
          Może to one mają wpływ na poziom tego hormonu.
          Niskie ciśnienie może być właśnie spowodowane
          brakami FT3. Najpierw wyjaśnij ten problem,
          a potem idź do neurologa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka