ola111-2 28.11.11, 11:48 Witam czy może mi ktoś odpowiedzieć na takie pytanie:czy jak ktoś jest uczulony na jod to może być uczulony na jodowanie tarczycy, czy coś się będzie źle działo, bardzo proszę o odpisanie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: Jodowanie tarczycy 29.11.11, 12:54 napiszesz jakie masz objawy tego uczulenia? Odpowiedz Link
ola111-2 Re: Jodowanie tarczycy 29.11.11, 19:26 Właśnie niewiem, mam wpisane w książeczce zdrowia, że jestem uczulona na jodynę, po pierwszym porodzie mnie ją posmarowali i strasznie piekło,że nie mogłam wytrzymać ale to chyba normalna reakcja na świerze rany. Chciałam tylko wiedzieć czy jak wezmę ten jod na tarczycę to może mieć jakieś skutki uboczne? Odpowiedz Link
devilyn Re: Jodowanie tarczycy 29.11.11, 19:43 Skoro tak Ci wpisali to uważaj też u dentysty by nie uzywali preparatów z jodem do wypełnień np. Jodoform (ja mam podobnie wpisane, że jestem a niego uczulona)... Odpowiedz Link
ola111-2 Re: Jodowanie tarczycy 30.11.11, 11:02 Witaj, no a ty masz jakieś objawy tego uczulenia? Odpowiedz Link