Dodaj do ulubionych

INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYCĘ????

30.01.13, 22:01
Witam wszystkie forumowiczki. Mam ogromną prośbę o pomoc w interpretacji moich wyników.

Objawy wystepujące u mnie to:
wypadanie łamanie włosów!
rozdrażnienie, depresja!
ciągłe zmęczenie!
kłopoty ze snem!
suchość skóry!
+10kg w pół roku!
coraz rzadsze, krótkie, skąpe miesiączki!
trudności z koncentracją!

Moja bioenergoterapeutka podejrzewa u mnie Hashimoto (choc przy tej chorobie miesiaczki sie wydluzaja i sa obfite..)

O to moje wyniki:
1) żelazo i tsh
http://fotoo.pl//out.php?i=489275_imag3515-500x145-.jpg
2)prolaktyna, ft4, ft3
https://fotoo.pl//out.php?i=489274_imag4016.jpg
3)prolaktyna poobciążeniu mpc
http://fotoo.pl//out.php?i=489276_imag4017.jpg
4)estradiol, fsh, lh
http://fotoo.pl//out.php?i=489277_imag4018.jpg
BARDZO PROSZĘ O POMOC. MUSZĘ CZEKAĆ NA LEKARZA CAŁY TYDZIEŃ !
Obserwuj wątek
    • madziulaw Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 30.01.13, 23:52
      wszystko na to wskazuje...
      witaj

tsh 2, i bardzo niskie ft, podwyższona prolaktyna+ objawy oczywiście.

Zabraklo badań na przeciwciała tpo+tpg i konieczne usg tarczycy--bez tychze ani rusz

co do miesiączek to różnie bywa...

uściski

PS. Sluchaj --tydzień do endo to krótki czas oczekiwania. ...Będziesz miała czas dorobic ww badania

ps.
      • joannajoanna123 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 31.01.13, 11:59
        dziękuje za odp

alez sie denerwuje sad
        • hashi-tess Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 31.01.13, 12:07
          eeeeee, nie denerwuj się bo nie masz czym.

Z doniesień lekarzy francuskich podobno 90% społeczeństwa
          ma problem z tarczycą.
          • joannajoanna123 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 31.01.13, 12:28
            dzieki za slowa otuchy kiss
            dzis dopiero dostalam skierowanie od lekarza rodzinnego do endokrynologa na nastepna sobote.
            a te za tydzien w czwartek to mam u ginekologa

a co z moimi wynikami ?
    • pies_z_laki_2 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 31.01.13, 18:45
      Pytasz, co z wynikami?
      Dodaj do nich opis usg (z wymiarami / objętością) i wyniki badania p.ciał atpo i atg.
      Kiedy będziesz miała to wszystko, endo będzie mógł postawić pewną diagnozę i będzie mógł rozpocząć ew. leczenie.

Ale denerwować się nie ma specjalnie czym. Po wdrożeniu tyroksyny (a jest to bardzo prawdopodobne) wyniki się ładnie unormują, jak sądzę. I czego ci serdecznie życzę smile
      • joannajoanna123 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 31.01.13, 21:39
        Dzieki za wsparcie. Wytrzymam jeszcze tydzien do tych badan usg.

Dzis caly dzien tak mnie mdliło, że nic nie zjadłam. I mam taka depreche. Dostalam dzis prace. Cieszylam sie przez pierwsze 15 minut od wiadomosci. A potem calkowita zmiana nastroju, mam dola i nic mi sie nie chce.. Nie mam na nic sił sad
    • hashi-tess Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 31.01.13, 21:15
      popatrz jakie te hormony są niskie:

FT4 9.20% [wynik 11.41, norma (10.6 - 19.4)]
      FT3 13.26% [wynik 4.57, norma (4 - 8.3)]

Twoja tarczyca jest na umarciu, ledwo dyszy.
      Teraz Ty musisz wziąć sprawę wyrównania hormonów
      w swoje ręce.
      • joannajoanna123 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 31.01.13, 21:40
        Ja cala jestem na umarciu. Tak sie czuje
        • hashi-tess Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 01.02.13, 07:35
          Joanno,
          idziesz do rodzinnego - dzisiaj - i prosisz o letrox 50 mikrigram,
          euthyrox 50 mikrogr. czy inną lewo-tyroksynę.
          Powiedz lekarzowi to co nam napisałaś na forum.
          Byłby bez serca gdyby Ci nie dał recepty.

Napisz co załątwiłaś.
          • joannajoanna123 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 01.02.13, 16:08
            Kochana hashi-tess po pracy (pierwszym dniu w nowej) lecialam na speedzie na pociag bo jade do szkoly na egzamin. Do domu wroce o 23. Takze nic nie zdolam dzis zrobic sad sprobuje jutro wepchnac wie w kolejke do endo, a jesli nie to zrobie tak jak piszesz! Dziekuje za rade. A lekarze sie smieja ze szukamy porad w internecie ...
            • mifune85 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 01.02.13, 22:08
              joannajoanna123 napisała:

Kochana hashi-tess po pracy (pierwszym dniu w nowej) lecialam na speedzie na po
              > ciag bo jade do szkoly na egzamin. Do domu wroce o 23. Takze nic nie zdolam dzi
              > s zrobic sad sprobuje jutro wepchnac wie w kolejke do endo, a jesli nie to zrobi
              > e tak jak piszesz! Dziekuje za rade. A lekarze sie smieja ze szukamy porad w in
              > ternecie ...

Przygotuj się na to że endokrynolog nie będzie ci leczył tarczycy. W internecie ludzie wszędzie widzą problemy z tarczycą a lekarz nie będzie cię leczył tylko dlatego że ludzie na forum tak myślą. Tutaj każdy kto pyta dostaje odpowiedź że ma problemy z tarczycą.
              • joannajoanna123 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - CZY MAM CHORĄ TARCZYC 01.02.13, 22:19
                Moze jest troche w tym prawdy...

a Ty mifune85 stwierdzasz to na podstawie moich wynikow ? chcialabym zeby wypowiedzial ze w kocnu ktos kto ma faktycznie o tym pojecie
    • mifune85 [...] 02.02.13, 16:17
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka