Dodaj do ulubionych

Subkliniczna niedoczynność tarczycy

12.11.14, 12:55
Witam, potrzebuję porady. Jakiś czas temu zaczęły mi się problemy zdrowotne, postanowiłam więc zacząć „od nowa” (choć w zasadzie nie jestem taka stara!). Lekarze nie potrafili zdiagnozować, co mi jest więc napychali mnie lekami na wszystko, które w zasadzie tylko pogarszały mój stan zdrowia – uwierzcie, że miałam wszystkie możliwe skutki uboczne. Postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce. Jak na razie odstawiłam wszystkie leki i rzuciłam palenie – myślę, że czuję się lepiej. Ostatnia diagnoza: subkliniczna niedoczynność tarczycy. Czy ktoś się z tym spotkał?
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: Subkliniczna niedoczynność tarczycy 12.11.14, 13:03
      Całe forum jest o tym.
    • pies_z_laki_2 Re: Subkliniczna niedoczynność tarczycy 15.11.14, 21:46
      Subkliniczna czyli masz część wyników w normie, a część poza nią, tak?
      Ale jeśli nie podasz nic konkretnego, to nic konkretnego nie otrzymasz w odpowiedzi smile
      • muktprega1 Re: Subkliniczna niedoczynność tarczycy 16.11.14, 08:35
        Podaj wyniki wraz z normami:
        Ft3, Ft4, TSH, USG tarczycy z opisem i wymiarami płatów
        • agniesz.ka2014 Re: Subkliniczna niedoczynność tarczycy 20.11.14, 14:59
          Wszystkie wyniki w normie - tsh,z oznaczeniem ft3 i ft4, USG mi nie robili, Pani endokrynolog pomacała, zmierzyła ciśnienie, wypytała o historię rodzinną i wypisala recepte na euthyrox czy jakos tak. Po tabletkach sie dusilam, najpierw kazali mi zmniejszyc dawke do pol tabletki, potem do cwiartki, a teraz juz w ogole nie biore. Obecnie w wynikach badan krwi podwyzszone monocyty. A napady cisnienia i goraca jak byly tak sasad
          • muktprega1 Re: Subkliniczna niedoczynność tarczycy 20.11.14, 15:40
            Tym bardziej zrób sama dla siebie tą klasykę wyników:

Ft3, Ft4, TSH, USG tarczycy z opisem i wymiarami płatów

To, że w normie, nie znaczy nic, rzadko się zdarza, żeby ciężkie w objawach Hasihimoto (np u mnie) wykraczało poza normy, samo TSH absolutnie nie jest wykładnikiem braku choroby tarczycy, ale to już wiesz, zrobisz jak uważasz.
          • senciak Re: Subkliniczna niedoczynność tarczycy 20.11.14, 18:29
            Agnieszka poczytaj w moim wątku identyczne objawy gorąco i ataki wysokiego ciśnienia.
          • pies_z_laki_2 Re: Subkliniczna niedoczynność tarczycy 21.11.14, 13:50
            Agnieszko, czy naprawdę sądzisz, że mamy tu za dużo czasu na czytanie ogólników?

Jeśli oczekujesz jakiejś porady, a chyba po to jesteś na forum, to (powtórzę swoje własne słowa)
            "Ale jeśli nie podasz nic konkretnego, to nic konkretnego nie otrzymasz w odpowiedzi smile"

Nie pisz znowu, że jest w normie, bo to nic nam nie mówi.

(odhaczam obserwowanie tego wątku, miło było tongue_out)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka