Dodaj do ulubionych

do rosteda

01.06.06, 18:00
Już wcześniej udzielałaś mi rady. Poproszę Cię jeszcze raz o pomoc smile

ft3 4,33 (2,3-6,3 norma); ft4 17,91 (10,3-24,4 norma) a TSH 0,038 (0,4-4,0)
widziałam że był już ten wątek, ale ja mam jeszcze od paru dni bóle jajnikó i
bodbrzusza i małe palmienia krwi. Przypomne że okresu nie mam od lutego.
Jestem załamana.
Obserwuj wątek
    • rosteda Re: do rosteda 01.06.06, 20:58
      Witaj Dorciaaa
      12.05.06. juz podawalas te same wyniki i odpisalam ze sa w normie.
      Tego samego dnia i ja i To ja 007 pisalysmy, ze potrzebujesz dobrego
      endo-ginekologa. Nie wiem czy bylas juz u takiego specjalisty.
      Nie dziwie sie ze jestes zalamana z powodu swoich dolegliwosci. Ale sama tez
      musisz cos w tam kierunku zrobic. Im bedziesz dluzej ze swoim problemem czekala,
      tym gorzej. My tutaj na forum chetnie dzielimy sie swoimi doswiadczeniami z
      powodu chorej tarczycy, ale to nie jest miejsce gdzie otrzymasz pomoc w formie
      leczenia. Twoje dolegliwosci sa skomplikowane i dlatego potrzebujesz dwoch
      bardzo dobrych specjalistow - endokrynologa i endo- ginekologa.
      Pisalas wczesniej, ze jestes z Zaglebia, przeciez do Katowic, Zabrza, czy
      Bytomia nie jest daleko. W tych miastach z pewnoscia ich znajdziesz, bo tam jest
      duzo klinik.
      Moje pocieszenia z powodu Twojego zalamania niewiele pomoga. W tym zalamaniu
      mozesz sobie sama najlepiej pomoc idac natychmiast do specjalisty (endo-ginekologa).
      Jak zalatwisz, to daj znac.
      Pozdrawiam Rosteda

• dorciaaa Re: do rosteda 02.06.06, 07:43
        Lecze się u ponoć najlepszego endo. Ale poszukam jeszcze. Dzięki.
        • rosteda Re: do rosteda 02.06.06, 13:21
          Witaj Dorciaaa
          To ze leczysz sie "u ponoc najlepszego endo", to jeszcze nie jest powiedziane ze
          musi on byc dobry od tarczycy. Leczysz sie juz dosc dlugo, ale jak do tej pory
          nie mialas jeszcze zrobionych wszystkich badan aby powiedziec co za choroba
          powoduje u Ciebie niedoczynnosc.
          Z tego co pisalas wynika ze chodzisz tylko do endo. Ty potrzebujesz dwoch
          specjalistow:
          1)Endokrynologa specjaliste od tarczycy - ktory zrobi jeszcze badania
          przeciwcial TPO i Tg, jak rowniez 1x w roku porzadne USG tarczycy. A nie bedzie
          z gory zakladal ze nie bedziesz miala dzieci (jak pisalas - powiedzial to bez
          wykonania badan).
          2)Endokrynologa-ginekologa - ktory wykona wszystkie badania aby znalezc
          przyczyne zaburzen miesiaczkowania. Taki endo-ginekolog powinien miec odpowiedni
          sprzet USG do badania jajnikow przez pochwe. Tym badaniem USG mozna dokladnie
          zobaczyc jajniki i stwierdzic, albo wykluczyc zespol PCO. Powinnas tez miec
          wykonane badanie krwi na poziom hormonow plciowych i to w Twoim przypadku
          wszystkich. To sa Estradiol, Prolaktyna, Androstendion, SHBG,Progesteron,
          Testosteron, DHEA, LH/FSH. Po wykonaniu tych badan i porzadnego zbadania Ciebie
          dopiero ten fachowiec moze ocenic czy bedziesz miala dzieci czy nie. I ten
          specjalista moze Ci pomoc uregulowac okres, dajac odpowiednie leczenie.
          Tu na forum mozemy Ci dac wskazowki co mozesz jeszcze zrobic, do jakiego
          specjalisty isc, wymienic sie swoimi doswiadczeniami dotyczacymi choroby. Ale
          rozpoznanie i leczenie musi byc zrobione przez lekarza.
          Wszyscy ktorzy tu jestesmy na forum mamy swoich lekarzy.
          Juz pisalam, abys na forum Hashimoto poczytala o zespole PCO. Ale chyba tego nie
          zrobilas. Teraz radze tez poszukac listy dobrych specjalistow i ewentualnie
          poszukac dla siebie odpowiednich.
          Mam nadzieje ze teraz zrozumiesz na czym polega forum.
          Podciagam jeszce Twoje starsze posty i prosze abys je dokladnie jeszcze raz
          przeczytala i nasze odpowiedzi tez. Na przyszlosc nie zakladaj nowego tematu
          tylko staraj sie go kontynuowac w jednym. Bo mnie i Tobie rowniez jest sie
          trudno polapac co napisane bylo juz poprzednio, a z czym sie powtarzasz.
          Prosze tez o zadawanie pytan jasno, bo czytajac Twoje ciezko jest zrozumiec
          jakiej odpowiedzi udzielic. Sa niepelne, chaotyczne i powtarzasz sie.
          Zycze Ci szybkiego znalezienia tych specjalistow, to i Twoj stan sie poprawi
          Pozdrawiam Rosteda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka