Dodaj do ulubionych

cholesterol !!!!!!!!

28.09.06, 10:02
jak jest z chlesterolem w nadczynnosci??
bo miałan nie-doczynnosc i podwyzszony cholesterol, teraz mam nadczynnosc,
cholesterolu nie badałam, lekarz zapisał mi leki na obnizenie cholesterolu w
nadczynnosci.
Obserwuj wątek
    • madzik31 Re: cholesterol !!!!!!!!nikt nie pomoze?????? 30.09.06, 09:17
      odppowiedxcie.prosze
      • margaretka2002 Re: cholesterol !!!!!!!!nikt nie pomoze?????? 04.10.06, 01:19
        Ja tez mialam wysoki cholesterol przy niedoczynnosci, ale po wyrownaniu TSH
        wrocil do normy. Nie musze nic na niego zazywac. Mysle, ze powinnas zrobic caly
        lipidogram (dobry, zly chol., trojglicerydy) a dopiero potem zaczac ewentualnie
        cos zazywac na jego zbicie (najpierw pomysl czy nie moglabys zmienic diety i
        zaczac wiecej sie ruszac). Leki na cholesterol sa dosc paskudne, szkodza na
        watrobe i w ogole lepiej ich nie brac, jesli nie trzeba. My Ci tu nie zastapimy
        badan krwi.
        Pozdrawiam,
        M.
        • madzik31 Re: cholesterol !!!!!!!!nikt nie pomoze?????? 04.10.06, 07:39
          dzieki tyle to wiem. dieta jest ważna, wiem. ale wiesz mam za 2 tyg kontrole -
          badanie krwi do dla mnie tragedia i zrobię je za 2 tyg. postanowiłam nie brac
          do tego czasu.leków n acholesterol. wcześniej najzwyczajniej zrobiłam badania
          zalecone - profil tarcz, immunoch, a o cholesterorze ni emyślałam. nie sadzę
          jednak aby w nadczynności którą okazało si e mam obecnie był cholesterol
          podwyzszony, a za niski to nie dobrze - więc nie biorę tych lekarstw aż do
          wizyty za 2 tyg.
          bełkot jeden.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka