madzik31 28.09.06, 10:02 jak jest z chlesterolem w nadczynnosci?? bo miałan nie-doczynnosc i podwyzszony cholesterol, teraz mam nadczynnosc, cholesterolu nie badałam, lekarz zapisał mi leki na obnizenie cholesterolu w nadczynnosci. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzik31 Re: cholesterol !!!!!!!!nikt nie pomoze?????? 30.09.06, 09:17 odppowiedxcie.prosze Odpowiedz Link
margaretka2002 Re: cholesterol !!!!!!!!nikt nie pomoze?????? 04.10.06, 01:19 Ja tez mialam wysoki cholesterol przy niedoczynnosci, ale po wyrownaniu TSH wrocil do normy. Nie musze nic na niego zazywac. Mysle, ze powinnas zrobic caly lipidogram (dobry, zly chol., trojglicerydy) a dopiero potem zaczac ewentualnie cos zazywac na jego zbicie (najpierw pomysl czy nie moglabys zmienic diety i zaczac wiecej sie ruszac). Leki na cholesterol sa dosc paskudne, szkodza na watrobe i w ogole lepiej ich nie brac, jesli nie trzeba. My Ci tu nie zastapimy badan krwi. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link
madzik31 Re: cholesterol !!!!!!!!nikt nie pomoze?????? 04.10.06, 07:39 dzieki tyle to wiem. dieta jest ważna, wiem. ale wiesz mam za 2 tyg kontrole - badanie krwi do dla mnie tragedia i zrobię je za 2 tyg. postanowiłam nie brac do tego czasu.leków n acholesterol. wcześniej najzwyczajniej zrobiłam badania zalecone - profil tarcz, immunoch, a o cholesterorze ni emyślałam. nie sadzę jednak aby w nadczynności którą okazało si e mam obecnie był cholesterol podwyzszony, a za niski to nie dobrze - więc nie biorę tych lekarstw aż do wizyty za 2 tyg. bełkot jeden. Odpowiedz Link