toas 07.12.06, 11:28 bardzo proszę o interpretację wyników tsh 1,03 ft4 14,02 P/c anty Tipo <5.00 IU/ml nigdy wcześnie nie miałam robionych badań, wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu i nie mam pojęcia jakie są normy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumja Re: bardzo proszę o interpretację wyników 07.12.06, 11:36 tsh masz w normie ale ft4 za wysokie co by wskazywało na lekką nadczynnośc, ale ja nie jestem fachowcem, może ktos mądrzejszy Ci odpowie Odpowiedz Link
virlomi Re: bardzo proszę o interpretację wyników 07.12.06, 11:49 A co Cię skłoniło do wizyty u lekarza? Jakie masz objawy? Jeśli masz podstawy by sądzić, że Twoja tarczyca pracuje nieprawidłowo, zrób sobie dodatkowe badania aTG i TSHrAB (tzw. TRAB) + USG tarczycy. Odpowiedz Link
rosteda Re: bardzo proszę o interpretację wyników 07.12.06, 12:23 O tych wynikach nie mozna nic powiedziec, bo napisalas je bez norm laboratoryjnych. O normy zadzwon poprostu do laboratorium w ktorym je robilas. Dlatego ja nie widze ani nadczynnosci, ani niedoczynnosci. Nie wiem jak Lumja mogla napisac ze masz nadczynnosc??? Rosteda Odpowiedz Link
lumja Re: bardzo proszę o interpretację wyników 07.12.06, 12:39 to normy sa różne? myslałam, że normy to normy, jak sama nazwa wskazuje. Odpowiedź napisałam na podstawie norm ze "swojego" labolatorium. Jesli cos namieszalam to przepraszam. Odpowiedz Link
toas Re: bardzo proszę o interpretację wyników 07.12.06, 14:58 mam bardzo powiekszony jeden płat, z usg wynika, że ze zmianami torbielowo gózkowatymi i czeka mnie jeszcze biopsja dlatego jestem bardzo ciekawa jakie są te wyniki Odpowiedz Link
rosteda Re: bardzo proszę o interpretację wyników 07.12.06, 21:55 Toas Czy Ty przeczytalas to co ja napisalam o godzinie 12.23, troszke wyzej? Bo smiem twierdzic ze tego nie przeczytalas i zadajesz w kolko to samo pytanie. Bez norm laboratoryjnych nikt nie jest w stanie powiedziec czy wyniki sa prawidlowe czy nie. A Ty norm nie podalas. Rosteda Odpowiedz Link