Dodaj do ulubionych

blizna pooperacyjna

17.09.07, 10:01
Jestem 4 m-ce po operacji. Miejsce po nacieciu wygoiło mi sie dosc
ładnie (choć widać jescze cienką, czerwoną kreseczkę. Stosuje maść
Veraderm. Niepokoi mnie jednak to, że czasami odczuwam jakby
ciągnięcie skóry a czasami boli mnie szyja. Czy ktoś tak ma?
Obserwuj wątek
    • wacka1 Re: blizna pooperacyjna 17.09.07, 21:37
      Jestem 8 miesięcy po operacji.Też odczuwam ciągnięcie skóry,zwłaszcza rano.Bywa
      lo,ze bolała mnie szyja,tak jak przy węzłach ale tylko chwilowo.
      • maniazwarszawy Re: blizna pooperacyjna 17.09.07, 22:35
        No właśnie, tak samo! ale czy to normalne? Czy jeszcze tj. po 8 miesiącach boli
        Cie czasami szyja tak jak piszesz? czy jesteś już po jodzie? czy miałaś usunięte
        węzły chłonne?
        • wacka1 Re: blizna pooperacyjna 18.09.07, 22:19
          Tak się szczęśliwie składa,że nie biorę narazie żadnych leków.Mam usunięty jeden
          płat i część drugiego.Mam węzły chlonne.
          • maniazwarszawy Re: blizna pooperacyjna 18.09.07, 23:01
            Tak i mnie sie szczęśliwie składa, ale kurcze, co to w takim razie jest?
            Zauważyłam, że boli mnie szyja jak noszę obcisły golf lub jak mnie "zawieje".
            Posmarowanie okolic szyi Voltarenem pomaga. Wtedy zapominam o szyi i znowu
            zakładam golf - i tak znów historia się powtarza. A jak Twoja blizna, czy ładnie
            sie zagoiła? czy po 8 miesiącach ciągle ją widać? Mam serdecznie dość (to będzie
            moja trauma) wszelkich apaszek i koralików i nie mogę sie już doczekać kiedy
            będzie niewidoczna.
            • wacka1 Re: blizna pooperacyjna 19.09.07, 08:44
              Moja blizna jest widoczna ,jak ktoś wie i się przygląda.Noszę koraliki.Blizna
              jest wrażliwa na chłód.Być może golf zbyt obcisły uciska na nerw,tego nie wiem i
              boli cię szyja.Kiedyś córka założyła kapelusz,gdy była na plaży i po kilku
              minutach zemdlała z bólu.Nie czuła ucisku.Ja w odruchu matczynym zerwałam jej
              kapelusz i ona odzyskała świadomość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka