chybanormallny 06.03.09, 09:34 tsh 1.557 0.23-6 mpl/l ft4 12.5 norma 12-22pmol/l ft3 2.3 norma 3do 7pmol/l] i objawy nadczynnosci Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurmik Re: moje wyniki,prosze o interpretacje 07.03.09, 22:41 Ciekawe, jakie masz objawy n a d czynności, bo z wyników wynika n i e d o czynność i to całkiem, całkiem... Odpowiedz Link
chybanormallny Re: moje wyniki,prosze o interpretacje 08.03.09, 10:22 objawy: co do objawów to sa sprzeczne,dodam ze od 10 lat uprawiam sport ontensywnie po kilka godzin dziennie , a teraz musze jeszcze dluzej bo pobudzony tak jestem a wiec musze jesc tylko 1 raz dziennie , bo nie czuje glodu-mam zolc w zoladku i refluks,przepuklina wslizgowa rozworu przelykowego, jest mi na zmiane goraco lub zimno i mam dreszcze, ale to od goraca ,bo skore zawsze mam ciepla mimo ze nic nie jem!!! i skad mam tyle energi?,nie chudne i nie tyje,mimo ze zasuwam ma czo 20 km biegow i silownia,nie moge spac, moze spie 3 godz na dobe, i teraz wazne cokolwiek zjem to plone i objawy psychiczne jak lęk,niepokoj,pobudzenie psych ruchowe,brak koncenracji, musze byc w ruchu caly czas bo wariuje inaczej, zapchane zatoki od cisnienia krwi tam,brak smaku i wechy,sucha goraca, skora swedzi,obrzek podskorny, ale miesnie miekkie i jak z waty,kolor skory gdy bylem zdrwy byl blady ,bialy, a teraz jest zolto brazowy,pomaranczowy ,jakbym sie opalił,wogule nie moge sie zmeczyc ,nie mam relaksu, w nocy koszmary,drenie ciała,niekontrolowane nagle ruchy.mysli obsesyjne,wymioty zołcia,nadkwasota,i o dziwo zaparcia w usg wyszlo zaleganie kalu i gazu w jelicie grubym,srdki przeczyszczajace nie dzialaja,poprostu wkoncu kal przepcha kał, wciaz gazy, i nalot na jezyku,brak popedu,,inne wyniki badan ok, tylko hemoglobina niska bo 12 przy normie od 14-18, w usg watroba i sledzona lekko powiekszone., wciaz stany podgoraczkowe 37,2 codziennnie, w usg troche mala tarczyca ale w normie. Odpowiedz Link