lospalmas 10.10.10, 23:46 hashimoto jest przeciwskazaniem... czy komus z Was mimo tego udalo sie zrobic zabieg? jesli tak, to z jakim rezultatem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katis1 Re: Hashimoto a LASEROWA KOREKCJA WZROKU 14.10.10, 18:31 Ja miałam zrobiona laserowa korekcję wady wzroku. Być może miałam juz wtedy Hashi-a moze i nie do końca nie wiem.Ogólnie źle goiło mi sie jedno oko, miałam miec dokorekte, ale zrezygnowano. Na dzięń dzisiejszy po 7 latach wada mi wraca niestety. I mam na lewym oku taki astygmaztyzm poaoeracyjny,że go nie można skorygowac szkłami. Na szczescie prawe oko nadrabia i jako tako widzę, ale samym lewym okiem widze nieostro.Nosze okulary do czytania. Wada mi sie zaczeła nawracać, tak jakos po ciąży 2006 roku. Teraz sie pogarsza. Ale zauwazyłam ostatnio,ze jak hormony mi szaleją to i wzrok gorszy i oczy suche strasznie. Jak zaczełam łykać witamine A+E to wzrok troszke mi sie polepszyl tzn oczy jakby mniej zmęczone.Ja bym nie ryzykowała takiej operacji przy hashi. Ogólnie my mamy tendencje do suchości skóry , i oczu tez. A po tej operacji ta suchośc oka u mnie była bardzo duża, i cały czas na kroplach (sztusznych łzach) byłam, potem mi przeszło, no ale wiadomo teraz mam problemy z suchymi oczami spowrotem.Decyzja należy i tak do Ciebie.Ja osobiście teraz bym nie zaryzykowala.W tej chwili nosze okulary do czytania, jak bedzie trzeba to do normalnego noszenia po ulicach tez sie zdecyduje, ale nie zdecyduje sie juz na dokorekcje wady, czyli jeszcze jedna operacje laserową. Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bathilda Re: Hashimoto a LASEROWA KOREKCJA WZROKU 14.10.10, 18:50 Ja rozmawiałam o tym w tym tygodniu z moją endokrynolog. Powiedziała, że przy Hashi taka operacja często kończy się jakimiś bliznowcami, złym gojeniem i nie zawsze daje efekt okulistyczny. Dlatego właśnie Hashi jest przeciwwskazaniem. Ale praktycznych doświadczeń osobistych nie mam. Odpowiedz Link