Dodaj do ulubionych

Boje sie,nowa i hashi

09.09.11, 20:50
Witam,o hashi dowiedzialam sie z Waszego forum,nie wiedzialam jeszcze wtedy ze "to " mam,prawde powiedziawszy to tak sie przestraszylam ze nie chcialam o hashi slyszec-choc czulam ze to mam sad dwa miesiace pozniej lekarz potwierdzil moje obawy,Zaczelo sie od silnego steru i zaslabniec,pogorszenia wzroku,na zmiane oslabieniem i nadaktywnoscia sad nie moglam jesc ,spac przez kolka dni a potem spalabym caly czas,przytylam
obecnie biore 100 dawke hormonow- nie czuje znacznej roznicy ale bola nogi i brzuch strasznie...
czy Was tez boli brzych?to taki staly bol po zebrami...
boje sie...
poradzcie jak Wy z hashi zyjecie?czy bedzie jeszcze kiedys normalnie?????
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • milaemalka Re: Boje sie,nowa i hashi 09.09.11, 21:26
      Będzie dobrze smile Na początku miałaś objawy nadczynności ,pózniej przyszła niedoczynność. Objawów i są bardzo różne;wysypki,kłopoty z oczami,bóle stawów,kłopoty z koncentracją i pamięcia i sporo innych.Ustępują,gdy poziomy hormonów tarczycy Ft3 i ft4 sa na odpowiednim poziomie.Ten ból pod żebrem to może być zespół jelita drażliwego wywołany stresem.Ale może też byc cos innego.Najlepiej porozmawiaj z lekarzem.Napisz jakie miałas wyniki i od kiedy bierzesz 100
    • minirolls Re: Boje sie,nowa i hashi 10.09.11, 07:50
      100 biore od polowy lipca -levothyroxine
      a wyniki w sierpniu byly takie TSH 4,44
      FT3 2,89
      FT4 1,34
      anty TPO 118,48
      anty TG 72,53
      Pozdrawiam
      • milaemalka Re: Boje sie,nowa i hashi 10.09.11, 16:36
        Nie podałas norm a jakie miałaś wyniki zanim zaczęłaś brac tyroksynę ?
    • pies_z_laki_2 Re: Boje sie,nowa i hashi 12.09.11, 15:27
      Ból brzucha pod żebrami to najczęściej żoładek i dwunastnica.
      Wyrzuć z diety nadmiar produktów mącznych (gluten i ogólnie węglowodany), jedz dużo jarzyn, chude mięso i dużo pij (woda bez bąbelków, warzywne soki domowe i zielona herbata). Odrzuć mleko i produkty mleczne, po sprawdzeniu co ci jest pewnie wrócisz do jogurtów i serków, na razie je odstaw (laktoza). Odrzuć kawę i napoje gazowane, piwo, alkohole itd.
      Zacznij używać oliwy, zamiast masła, wprowadź siemię lniane świeżo mielone (w młynku do kawy) i olej lniany budwigowy (tłoczony na zimno), bardzo łagodzą dolegliwości.
      Nie jedz cukru i słodyczy (przez czas jakiś, potem zobaczysz czy będziesz to tolerować).

Sprawdź czy nie jest to zapalenie błony śluzowej żołądka, mnie brzuch bolał od początku kiedy tylko pojawiły się inne objawy tarczycowe, a diagnozę, że nie jest to chora dwunastnica, trzustka, czy coś innego właśnie teraz ustalam. USG jamy brzusznej, gastroskopia plus test ureazowy na HP i wycinki. No i trafiłam! Wrrr. I nie jest to spowodowane lekami, bo bolało mnie od wiosny, kiedy jeszcze żadnych prochów nie łykałam... A więc zapewne etiologia immuno...

W tej chwili czekam na kolejne wyniki badań i jednocześnie łagodzę dolegliwości odpowiednimi środkami.
      Poczytaj tu:
      - >>> Problemy żołądkowe <<<
      • hashi-tess piesku, psico! 12.09.11, 16:10
        może tak być!
        na f.borelioza pisałaś o zjadaniu kisielu z siemienia.
        Czy wiesz, że on przeszkadza we wchłanianiu l-tyroksyny,
        kt. największe ponoć wchłanianie ma przez 4h po zażyciu?

Nie znam się na boreliozie, ale pewnie już doczytałaś,
        że reflux jest jednym z objawów niedoczynności.
      • minirolls Re: Boje sie,nowa i hashi 15.09.11, 20:43
        bardzo Wam dziekuje smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka