Dodaj do ulubionych

kiedy leki zaczną działać?

07.03.05, 15:51
biorę dopiero od 3 dni Letrox 25 i właśnie siedzę w pracy i mimo, że czuję
się wyspana to chce mi się spać. Jak to było u Was - kiedy odczułyście
poprawę samopoczucia?
Obserwuj wątek
    • no_sense Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 17:25
      Tez biore Letrox 25 od 4 dni, pół tabletki dziennie. Na razie zadnych efektow.
      • aada1 Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 18:17
        Hejka smile
        Leki zaczynają działać od razu ,ale na poprawę samopoczucia trzeba troche
        poczekać(nie leczymy grypy)- mniej więcej po około 2-3 tygodniach powinna
        pojawić się poprawa.
        Bardzo ważne jest ustalenie odpowiedniej ilości hormonu a to już czasami wymaga
        kilkakrotnej zmiany dawki leku.
        Życzę Wam szybkich i pozytywnych efektów leczenia...smile
        Ada
    • wiedzma27 Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 18:14
      Witam
      Tez chcialabym wiedziec jestem na lekach 2tydzien (1/2 75) i nic sie nie
      zmienia po miesiacu mam brac na przemian 1/2 i cala a w 3 miesiacu po 1
      tabletce dziennie i dopiero wtedy podobno odczuje efekty -oby
      Bardzo mnie ciekawi jak to bylo u dziewczyn, ktore juz dluzej maja do czynienia
      z tym schorzeniem
      • tess-hashi Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 18:34
        To co napisała aada1 to prawda.
        Trochę cierpliwości, której Wam życzę z całego serca, a nastąpi poprawa.
        Ja brałam od razu b. dużą dawkę i miałam kłopoty z nogami.
        Lepiej powoli zwiękać dawkę i będzie dobrze.
        Tess
        • mongra Re: kiedy leki zaczną działać? 08.03.05, 10:48
          Dzięki za dobre słowo.
          Mam jednakże wrażenie, że przy TSH 6,74 1xLetrox 25 to "kropla w morzu
          potrzeb". A mam tak brać przez 6 tygodni, a dopiero potem kontrola hormonów i
          ewentualne zwiększenie dawki.
          • aada1 Re: Do Mongra 08.03.05, 16:42
            Witajsmile
            Letrox 25 to nie koniecznie musi być "kropla w morzu potrzeb" przy takim TSH
            jakie jest teraz u Ciebie. Dawka hormonu jest dobierana bardzo
            indywidualnie...smileJa też byłam na 25 Letroxu ponad pół roku i wynik był cały
            czas w normie( a zbijałam z TSH 32). Obecnie jednak moje TSH jest podobnie jak
            u Ciebie ponad 6- no i musiałam troszkę zwiększyć sobie dawkę...smile Łączę to
            jednak z zimą gdyż ogólnie zapotrzebowanie organizmu na tyroxynę jest większe w
            zimie niż w lecie...smile)
            Pozdrawiam Ada
            • mongra Re: Do aada1 08.03.05, 17:01
              Obyś miała rację. Marzy mi się TSH blisko 1 bo chciałam zaciążyć, a z tego co
              tu wyczytałam to z wysokim TSH trudno i jeszcze nie wiadomo jak te ...
              przeciwciała zareagują na ciążę.
              • aada1 Re: Do Mongra 08.03.05, 17:40
                Jeśli TSH marzy Ci się w okolicy 1 -1,5 to obawiam sie ,że 25 mg może być
                troszkę za mało.Zobaczysz jak Ci pójdzie zbijanie...smileNie mart się
                przeciwciałami- wszystko będzie dobrze!,jakie wysokie masz TPO? Wiesz jak
                sobie tak poczytałam o tych innych chorobach z autoagresji to ta nasza Hashi to
                miodzik...smile
                Ada
                • mongra Re: Do Aada1 08.03.05, 17:47
                  na wyniku badania mam TPO>600 (moze skala im się skończyła na 600?).
                  Czy czytałaś gdzieś coś może o wpływie tych przeciwciał na zaciążenie? Szukam
                  jakiś info na ten temat z dotychczas miernym skutkiem.
      • aada1 Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 18:41
        Witaj
        To bardzo indywidualna sprawa z tymi hormonami...smile, średnio 2-3 tygodnie i
        następuje poprawa, przynajmniej częściowa.Ja na początku leczenia miałam
        inaczej dawkowany hormon , też to była 75. Co 4 dni zwiększałam o 1/4 dawki.Po
        16 dniach brałam już całą tabletkę. Po miesiącu już się lepiej poczułam...smile
        Każdy lekarz ma swoją własną taktykę wprowadzania hormonu.Widzę,że Ty Wiedzma
        masz to rozciągnięte na 3 miesiące. To też ma swoje plusy...smile
        Pozdrawiam Ada
        • no_sense Re: A kiedy znika opuchlizna twarzy? 08.03.05, 11:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka