mongra 07.03.05, 15:51 biorę dopiero od 3 dni Letrox 25 i właśnie siedzę w pracy i mimo, że czuję się wyspana to chce mi się spać. Jak to było u Was - kiedy odczułyście poprawę samopoczucia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no_sense Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 17:25 Tez biore Letrox 25 od 4 dni, pół tabletki dziennie. Na razie zadnych efektow. Odpowiedz Link
aada1 Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 18:17 Hejka Leki zaczynają działać od razu ,ale na poprawę samopoczucia trzeba troche poczekać(nie leczymy grypy)- mniej więcej po około 2-3 tygodniach powinna pojawić się poprawa. Bardzo ważne jest ustalenie odpowiedniej ilości hormonu a to już czasami wymaga kilkakrotnej zmiany dawki leku. Życzę Wam szybkich i pozytywnych efektów leczenia... Ada Odpowiedz Link
wiedzma27 Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 18:14 Witam Tez chcialabym wiedziec jestem na lekach 2tydzien (1/2 75) i nic sie nie zmienia po miesiacu mam brac na przemian 1/2 i cala a w 3 miesiacu po 1 tabletce dziennie i dopiero wtedy podobno odczuje efekty -oby Bardzo mnie ciekawi jak to bylo u dziewczyn, ktore juz dluzej maja do czynienia z tym schorzeniem Odpowiedz Link
tess-hashi Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 18:34 To co napisała aada1 to prawda. Trochę cierpliwości, której Wam życzę z całego serca, a nastąpi poprawa. Ja brałam od razu b. dużą dawkę i miałam kłopoty z nogami. Lepiej powoli zwiękać dawkę i będzie dobrze. Tess Odpowiedz Link
mongra Re: kiedy leki zaczną działać? 08.03.05, 10:48 Dzięki za dobre słowo. Mam jednakże wrażenie, że przy TSH 6,74 1xLetrox 25 to "kropla w morzu potrzeb". A mam tak brać przez 6 tygodni, a dopiero potem kontrola hormonów i ewentualne zwiększenie dawki. Odpowiedz Link
aada1 Re: Do Mongra 08.03.05, 16:42 Witaj Letrox 25 to nie koniecznie musi być "kropla w morzu potrzeb" przy takim TSH jakie jest teraz u Ciebie. Dawka hormonu jest dobierana bardzo indywidualnie...Ja też byłam na 25 Letroxu ponad pół roku i wynik był cały czas w normie( a zbijałam z TSH 32). Obecnie jednak moje TSH jest podobnie jak u Ciebie ponad 6- no i musiałam troszkę zwiększyć sobie dawkę... Łączę to jednak z zimą gdyż ogólnie zapotrzebowanie organizmu na tyroxynę jest większe w zimie niż w lecie...) Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link
mongra Re: Do aada1 08.03.05, 17:01 Obyś miała rację. Marzy mi się TSH blisko 1 bo chciałam zaciążyć, a z tego co tu wyczytałam to z wysokim TSH trudno i jeszcze nie wiadomo jak te ... przeciwciała zareagują na ciążę. Odpowiedz Link
aada1 Re: Do Mongra 08.03.05, 17:40 Jeśli TSH marzy Ci się w okolicy 1 -1,5 to obawiam sie ,że 25 mg może być troszkę za mało.Zobaczysz jak Ci pójdzie zbijanie...Nie mart się przeciwciałami- wszystko będzie dobrze!,jakie wysokie masz TPO? Wiesz jak sobie tak poczytałam o tych innych chorobach z autoagresji to ta nasza Hashi to miodzik... Ada Odpowiedz Link
mongra Re: Do Aada1 08.03.05, 17:47 na wyniku badania mam TPO>600 (moze skala im się skończyła na 600?). Czy czytałaś gdzieś coś może o wpływie tych przeciwciał na zaciążenie? Szukam jakiś info na ten temat z dotychczas miernym skutkiem. Odpowiedz Link
aada1 Re: kiedy leki zaczną działać? 07.03.05, 18:41 Witaj To bardzo indywidualna sprawa z tymi hormonami..., średnio 2-3 tygodnie i następuje poprawa, przynajmniej częściowa.Ja na początku leczenia miałam inaczej dawkowany hormon , też to była 75. Co 4 dni zwiększałam o 1/4 dawki.Po 16 dniach brałam już całą tabletkę. Po miesiącu już się lepiej poczułam... Każdy lekarz ma swoją własną taktykę wprowadzania hormonu.Widzę,że Ty Wiedzma masz to rozciągnięte na 3 miesiące. To też ma swoje plusy... Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link